BMW X6 VS Porsche Cayenne – hvilken er bedst?

Da BMW med X6 introducerede en ny køretøjslinje kaldet sportsaktivitetscoupé eller SUV-coupé, troede mange, at de var gået amok. Men et årti senere har BMW X6 flere konkurrenter. Uanset hvad, hvilken SUV coupé er bedst – BMW X6 eller Porsche Cayenne?

BMW X6 SUV coupé er bedre egnet til folk, der er på udkig efter luksus, stil og fremragende håndtering. På den anden side er Porsche Cayenne Coupé ideel til folk, der ønsker exceptionel ydeevne, hastighed og pålidelighed.

Begge køretøjer blev lavet på baggrund af deres modstykker SUV’er, som er BMX X5 for X6 og Porsche Cayenne for Porsche Cayenne coupé. Så hvis du ønsker en mere praktisk SUV i stedet for en stilfuld og sporty coupé, skal du vælge enten BMW X5 SUV eller Porsche Cayenne.

Hvilken bil er bedst – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupé?

Udvendigt og indvendigt udseende

Da disse biler er SUV-coupéer, ser de begge mere elegante ud end typiske SUV’er. Især for sportsvognselskere. De har også et lavt design, hvilket får dem til at se mere sportslige ud end deres SUV-modstykke. Ikke desto mindre ser Porsche Cayenne mere tiltalende ud end BMW X6.

Nogle af de funktioner, der får Porsche Cayenne coupé til at skille sig ud, er den skarpere fald bagtil, smallere sideruder og LED-forlygter og -baglygter. BMW X6 ser også enestående ud, da den har en skrå taglinje, en stor nyregittergrill, 20-tommer fælge og et panoramasoltag.

Interiøret i begge biler er også stilfuldt og smukt. BMW X6’s interiør ser dog mere eksklusivt og komfortabelt ud end Porsche Cayenne’s interiør. Det er også mere sporty med funktioner som quiltet læder, kulfiber, krystalskifter og LED-stemningsbelysning.

  BMW ix3 VS Polestar 2 - hvilken er bedst?

Andre førsteklasses funktioner, der findes i X6, omfatter Vernasca-lædersæder, SensaTec-trimmet kunstlæder på instrumentbrættet, en dobbelt 12,3-tommers skærm og 16-vejs elektriske forsæder med varme for en afslappet køretur. I stedet for at have et mere sportsligt interiør som BMW X6 har Porsche Cayenne coupé et enkelt design.

Derudover ligner det andre Porsche-modeller, da det er enkelt, stilfuldt, veludført og meget attraktivt. Desuden har den en masse tekniske funktioner, og den er også rummelig. Nogle af de førsteklasses funktioner omfatter en smuk 12,3-tommers skærm, der styrer alt, otte-vejs elektriske forsæder, klimakontrol med to zoner og nøglefri tænding.

BMW X6 har en akselafstand på 117,1 tommer, en længde på 194,8 tommer, en bredde på 78,9 tommer og en højde på 66,3 tommer. På den anden side har Porsche Cayenne coupé en akselafstand på 114 tommer, en længde på 193,7 tommer, en bredde på 78,1 tommer og en højde på 66,8 tommer.

Ydeevne

På nuværende tidspunkt yder Porsche Cayenne coupé langt bedre end BMW X6. Dette skyldes, at den har mere kraft og hurtigere trimmere end BMW X6. Begge biler har tre trims, hvilket betyder, at køberne har en række forskellige bilserier at vælge imellem.

BMW X6 har basismodellen sDrive40i med en startpris på 64.300 kroner, den firehjulstrukne xDrive40i, der koster over 66.500 kroner, og den avancerede M50i, der koster over 85.400 kroner. Porsche Cayenne har derimod basiscoupé med en startpris på 70.300 $, S-coupé med en pris på omkring 86.900 $ og GTS med en grundpris på omkring 108.900 $.

  Er Porsche en superbil

Basismodellen af BMW X6 leveres med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med en 8-trins automatgearkasse og firehjulstræk. Den yder maksimalt 335 hk og et drejningsmoment på 330 lb-ft. Det tager 5,3 sekunder at accelerere fra 0 til 60 mph og har en topfart på 151 mph.

Den mere avancerede model, som er X6 M50i, kommer med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med twin-turbo og en 8-trins automatgearkasse samt et firehjulstræk. Den yder maksimalt 523 hk og et drejningsmoment på 553 lb-ft. Desuden kan det kun tage 4,1 sekunder at bevæge sig fra 0 til 60 og har en topfart på 155 mph.

Selv om BMW X6 klarer sig langt bedre end de fleste Compact SUV coupéer på markedet, kan den ikke måle sig med Porsche Cayenne Coupé. Basisversionen af Porsche Cayenne Coupe leveres med en 3,0-liters turbo V6-gasmotor med 8-trins automatgear. Den har også et AWD-system og kan accelerere fra 0 til 60 på 5,6 sekunder og har en topfart på 157 mph.

Den højere variant, som er Porsche GTS, kommer med en 4,0-liters twin-turbo V8-gasmotor med en 8-trins automatgearkasse og et firehjulstrækssystem. Denne kraftfulde motor yder op til 541 hk og 457 lb-ft drejningsmoment. Derudover kan den bevæge sig fra 0 til 60 mph på kun 3,1 sekunder med en topfart på 186 mph.

Pris

Porsche er dyrere end BMW X6, da den kommer med mere kraft og yder bedre. Basis BMW X6 koster 67.300 dollars, mens basis Porsche Cayenne coupé koster 69.000 dollars.

FAQ

Hvilken bil er hurtigere – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupé?

Når du sammenligner deres high-end-trims (BMW M50i VS Porsche Cayenne GTS), vil du opdage, at Porsche Cayenne er meget hurtigere. Ikke alene accelererer den hurtigere fra 0 til 60 med 3,1 sekunder end 4,1 sekunder for BMW’en, men den har også en topfart på 186 mph sammenlignet med BMW’s 155 mph.

  Hvad er den bedste gamle BMW at købe?

Hvilken bil er billigere at vedligeholde – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupé?

BMW’er er kendt for at have mange problemer end de fleste luksusbiler. På den anden side er Porsche en af de mest pålidelige luksusbiler på markedet. Desuden går BMW’er oftere i stykker sammenlignet med Porsche’er. Og da begge deres dele er dyre at anskaffe, vil Porsche være den billigere bil at vedligeholde i det lange løb.

Er Porsche Cayenne bedre end BMW X5?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Porsche Cayenne er mere rummelig og hurtigere end BMW X5, mens BMW X5 er mere komfortabel og mere egnet til offroad-aktiviteter end Porsche Cayenne.

Konklusion

Konkurrencen mellem BMW X6 og Porsche Cayenne SUV-coupéerne er så tæt, at det er svært at udpege en decideret vinder. Uanset hvad tilbyder BMW X6 mere komfort og luksus, mens Porsche Cayenne SUV’en giver bedre ydeevne og en mere afslappet kørsel.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z