Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y

Er Hyundai Ioniq 5 en god bil?

Hyundai er en af de største bilproducenter, hvilket betyder, at de har eksisteret i et stykke tid nu. For et par år siden kom de ind på markedet for elbiler og begyndte straks at konkurrere med Tesla over hele linjen. Selv om Tesla stadig er et elbilmærke med rekordstor popularitet, er Hyundai ved at røre på sig.

Hyundai Ioniq 5 er en af de mest interessante og velafrundede elbiler, der er til salg i dag, fordi den byder på et godt design, gode præstationer, stor praktisk anvendelighed, god pålidelighed, ikke er for dyr og har alt det, du forventer af en 2022-elbil. Som sådan blev Ioniq 5 et øjeblikkeligt hit i det øjeblik, den kom på markedet.

På den anden side repræsenterer Tesla Model Y en mere praktisk og crossover-agtig udgave af den eksisterende Tesla Model 3, hvilket ikke er nogen dårlig ting, da Model 3 er en af de bedste elbiler gennem tiderne. I denne artikel vil vi sammenligne Hyundai Ioniq5 vs Tesla Model Y og fortælle dig, hvordan disse to elbiler står i forhold til hinanden.

Så hvis du er på markedet efter en familieelbil med stor funktionalitet, som ikke kommer til at sprænge banken, så bliv hængende og find ud af, hvilken af disse to der passer bedst til dine behov.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – drivlinjen

Ioniq 5 fås i to batteristørrelser, et mindre 58 kWh-batteri eller et større 77 kWh-batteri. Den mindre batterimodel har enten 185 hk eller 225 hk og drives af en enkelt motor, der hele tiden driver baghjulene. Den større 77kWh-batterimodel kan fås med en enkelt motor med 225 hk og permanent baghjulstræk eller en dobbeltmotorkonfiguration med en kombineret effekt på 320 hk og AWD.

  Hyundai Tucson vs Subaru Forester - Hvilken er bedre?

Hvad angår rækkevidde, vil Ioniq 5 give dig mellem 220 miles og 303 miles for top-spec 77kWh-modellen med en enkelt motor. Charing er begrænset til 350 kW, hvilket betyder, at du kan genoplade Ioniq 5 på lidt under 20 minutter. Model Y fås med enten et 75kWh-batteri eller et større 81kWh-batteri.

Kort rækkevidde modeller kan køre omkring 280 miles, mens modeller med lang rækkevidde kan køre maks. 330 miles. Den maksimale hurtigopladningshastighed er 250 kW, hvilket betyder, at du kan oplade Model Y på ca. 30 minutter eller deromkring. Hvad angår hestekræfter, har Model Y mellem 280 og 480 hk afhængigt af modellen, og AWD er standard for modellerne med lang rækkevidde og Performance-modellerne.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Design og kørsel

Designmæssigt tager Hyundai Ioniq 5 inspiration fra fortiden og fremtiden, da den ser kasseformet, men skulpturel ud. Med sine pixelerede lysindfald, Cyberpunk-fælge og crossover-looket ser Ioniq 5 autentisk og cool ud. Model Y ser ikke lige så godt ud som Ioniq 5, fordi den ser en smule oppustet ud. Interiøret i begge er godt designet, men Ioniq 5 ligner mere en almindelig bil.

Køreoplevelsen er der, hvor disse to har en del ligheder, når det kommer til komfort og isolation. Model Y er dog den mere dynamiske bil i Performance-trim, og det er helt sikkert den, du skal købe, hvis du kan lide performancekørsel.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Teknologi

Med Apple CarPlay, klimaanlæg med to zoner, sædevarme og Android Auto er Ioniq 5 godt udstyret fra fabrikken, men de højere Limited-versioner har et stort panoramatag, et cool udseende HUD og en sofistikeret Bose-surroundsound. Du får to store 12-tommers skærme, der rummer alt, hvad du har brug for med mange førerassistentsystemer.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Model Y er derimod meget mere spartansk med sin enkelte 15-tommers skærm i midten, der styrer alt, hvad der kan styres med Model Y. Du kan se Netflix og Youtube i Teslaen, og Teslaen kan køre selv. Du får dog stadig ikke Android Auto eller Apple CarPlay. Valgfrit udstyr er sparsomt, men det skyldes, at Model Y får mere af alting som standard.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Praktiske forhold

Hyundai Ioniq 5 tilbyder 106,5 kubikfod interiørplads, hvilket inkluderer 27,2 kubikfod bagagerum. Hvis du klapper sæderne ned, har du 60 kubikfod plads, hvilket bestemt er fantastisk. Model Y giver dig mulighed for at gå til tredje sæderække, men disse sæder på tredje sæderække er så små, at det ikke engang er det værd.

Selv om Ioniq 5 tilbyder meget bagagerum, tilbyder Model Y endnu mere med 30 kubikfod plus de 4,1 kubikfod foran. Hvad angår siddepladsen på de to første rækker, tager Ioniq 5 den, men ikke med meget.

Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model Y – Pris

Du kan forvente at betale mellem 41.000 og 53.000 kroner for Ioniq 5, mens SE-modellerne med lille batteri koster billigst. Topspec Limited er vurderet til omkring 53.000 kroner, og den får alt, hvad du har brug for. AWD koster 3.000-4.000 dollars ekstra, men det er en opgradering værd.

Model Y starter ved 62.000 $, mens topmodellerne koster 72.000 $, hvilket er en del dyrere end Ioniq 5. Det er også værd at nævne, at Ioniq 5 tilbyder bedre garantidækning over hele linjen.

  Hyundai i30 vs Ford Focus - Hvilken er bedst?

Bedømmelse

Den rene brugervenlighed, popularitet, ydeevne, opladning og praktiske anvendelighed gør Model Y bedre end Ioniq 5. Ioniq 5 er dog billigere og giver dig derfor mere værdi over hele linjen. Begge er gode elbiler, hvilket betyder, at du virkelig ikke kan træffe en forkert beslutning her.

FAQ-afsnit

Hvor lang er ventelisten til Tesla Model Y?

Det forlyder, at Tesla laver omkring 3.000 Model Y-modeller hver uge, hvilket betyder, at ventetiden ikke skulle være så problematisk som med mange andre elbiler. Det er faktisk sandt, for du skal vejen omkring seks til 10 uger for en Model Y, hvilket slet ikke er dårligt.

Hvor lang er ventelisten på Hyundai Ioniq 5?

Ifølge den seneste udvikling skal du vente omkring 6 måneder til et år, hvis du vil have Ioniq 5, men Hyundai er indstillet på at fremskynde produktionen af alle Ioniq-modeller, da Ioniq 6 markedsdebut er lige om hjørnet, og Ioniq 7 er også snart afsløret.

Er Tesla Model Y mere sikker end Hyundai Ioniq 5?

Både Model Y og Ioniq 5 er IIHS Top Safety Pick +-biler, hvilket betyder, at de har bestået alle IIHS-tests med bravur. Uanset hvilken af dem du vælger, vil sikkerheden aldrig være et problem.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z