Hyundai Tucson vs Subaru Forester – Hvilken er bedre?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Den kompakte crossover-verden er fyldt med snesevis og snesevis af forskellige muligheder, og det kan ofte være svært at beslutte sig for, hvilken en du skal have. Både Hyundai Tucson og Subaru Forester ligger helt i toppen af dette segment, da disse har tendens til at sælge rigtig godt på de fleste markeder. Så, Hyundai Tucson vs Subaru Forester – Hvilken er bedst?

Når det kommer til motorvalg, leverer begge disse mærker varen, men Subaru kommer til kort i nogle henseender, som vi vil nævne i denne artikel. AWD er standard på alle Forester-modeller, hvilket er et stort plus i forhold til Tucson’s standard FWD. Designmæssigt er det egentlig slet ikke en sammenligning, da Tucson virker som den mere sammenhængende og attraktive oplevelse.

Køreoplevelsen er meget forskellig mellem disse to, men begge leverer varen, når det kommer til det, som en daglig chauffør skal gøre bedst. Pålideligheden er fremragende med begge, men den ene er stadig bedre end den anden. Når det kommer til prisfastsættelsen, er disse to virkelig ens hele vejen igennem. Praktiske egenskaber er en blandet sag, da Tucson er bedre på visse områder, mens Forester tager den på andre områder.

Alt i alt er disse to virkelig tæt på hinanden, men jeg vil give en betydelig fordel til Tucson, da den på en eller anden måde bedre skildrer billedet af, hvad en moderne crossover-SUV bør være. Hvis du vil vide mere, så læs denne artikel, og find ud af det!

Hyundai Tucson

Med en startpris på omkring 27.000 dollars virker Tucson til at være en rigtig godt prissat SUV. Veludstyrede modeller vil sandsynligvis koste dig omkring 10.000 dollars eller mere, men de vil komme med en lang række godbidder. Motorerne er begrænset til to, en benzindrevet 1,6L 4-cylindret motor med 150 hk eller en hybridversion med den samme 1,6L motor, men med mellem 230 og 265 hk.

  Hyundai i30N - Almindelige problemer & fejl

FWD er standard med Tucson, og det samme er den 8-trins automatgear på de fleste markeder rundt om i verden. Designet er der, hvor Tucson virkelig gjorde en forskel i dette segment, da den introducerede noget, som vi ikke rigtig havde set før. Med slående maleriske karrosserilinjer, ekstremt futuristiske lygter og et fantastisk flot interiør er det virkelig svært at kritisere Tucson’s udseende både indvendigt og udvendigt.

Pålideligheden er vurderet til 88/100 af J.D. Power, hvilket betyder, at Tucson er fremragende i den henseende, næsten klasseledende for at være helt præcis. Tucson forsøger ikke at være en off-roader eller en sportsvogn, hvilket betyder, at den kører sikkert, problemfrit og virkelig forudsigeligt. Den får stort set al den nyeste teknologi og betragtes af mange som benchmark i dette segment.

Praktiskheden er god, da den har et af de største bagagerum i dette segment, mens siddepladsen er god. Udsigten er god, Tucson får mange familievenlige funktioner, og 1,6L’eren kan give op til 29MPG, mens hybridmodellen kan give op til 40MPG kombineret.

Subaru Forester

Subaru Forester starter på omkring tusind dollars eller mere end Tucson, men veludstyrede modeller er billigere end veludstyrede Tucson-modeller. Til denne pris kan du vælge mellem en 2,0L 4-cylindret hybridmodel med 2,0L 4-cylindret hybrid med 150 hk og maksimalt 35 MPG eller et par 4-cylindrede Boxermotorer med op til 254 hk og 27 MPG.

  Er Hyundai H1 en god bil?

Designmæssigt ligner Forester ikke noget særligt, da den følger et velkendt Subaru-designsprog. Bilen er ikke opsigtsvækkende, hvilket betyder, at den er relativt konservativt designet. Interiøret er en smule mere vovet, men ikke noget at være særlig stolt af. Forester kører dog rigtig godt takket være AWD-systemet, der er standard, og CVT-transmissionen.

Pålideligheden er vurderet til 80/100, hvilket er lidt bag Tucson, men stadig foran de fleste biler derude. Den praktiske anvendelighed er virkelig god, da Forester er på samme niveau som Tucson. Bagagerummet er dog begrænset til 70 kubikfod, hvilket er mindre end Tucson.

Forester er en langt bedre bil i terrænet, fordi den også anvender en mere utilitaristisk tilgang. Forester kan gå ned og blive beskidt meget bedre end Tucson, hvilket gør den til en troværdig vinterbil.

Vurdering – Hyundai Tucson er bedre

Først og fremmest får Tucson mere sofistikerede, grønnere og mere effektive motorer, som passer meget bedre til denne type biler. Selv om du skal betale ekstra for et AWD-system, tilbyder Tucson en mere lovende drivlinje/drivlinje. Designmæssigt tager Tucson det med lethed, da den faktisk ser virkelig attraktiv ud, hvilket ikke ofte er tilfældet med de fleste crossovers.

Køreoplevelsen er bedre med Forester, da den er en langt mere kompetent bil, men det er de fleste mennesker ligeglade med. Forester har mere ståhøjde foran, men mindre ståhøjde bagi. Benpladsen er bedre med Tucson bagi, mens Forester tager den med bedre benplads foran.

Pålideligheden er bedre med Tucson, teknologien er bedre med Tucson, og familievenligheden er også bedre med Tucson. Uanset hvordan man vender og drejer det, virker Tucson som den bedre bil generelt.

  Er Hyundai i30 en god bil?

FAQ-afsnit

Er Hyundai Tucson mere sikker end Subaru Forester?

Begge disse biler er tildelt IIHS-priserne “Top Safety Pick Plus”, fordi de tilbyder gode passive og aktive sikkerhedssystemer overalt. Nogle af disse data tyder på, at Forester er en smule bedre med hensyn til beskyttelse mod kollisioner, men ikke med meget til at gøre en væsentlig forskel.

Er Hyundai Tucson mere komfortabel end Subaru Forester?

Hyundai Tucson er lidt mere komfortabel end Subaru Forester takket være en bedre støjisolering. Det betyder ikke, at Forester ikke er komfortabel, men de to er bestemt ikke på samme niveau. Tucson er også en meget mere aerodynamisk SUV, hvilket betyder, at vejstøjen er meget mindre mærkbar ved motorvejshastigheder.

Er Hyundai Tucson en bedre offroad-bil end Subaru Forester?

Subaru tager den, da den leveres med AWD som standard, og Subaru AWD er kendt som et af, hvis ikke det bedste AWD-system, når det kommer til trækkraft. Man kan roligt sige, at de begge ikke er designet til offroad, men hvis du skulle vælge, vil vi kraftigt anbefale at gå efter Forester, da den generelt er en mere kompetent bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z