Er Hyundai H1 en god bil?

Hyundai H1

Hyundai H1 er Hyundais egen store varevogn, der også bærer andre navne som Starex, H200, iMax, iLoad, H300 og i800. H1 fås i et par forskellige iterationer alt efter, hvad du ønsker. Du kan få den som en personbefordringsvogn med op til 12 sæder, eller du kan få den som en standardlastbil. Så er Hyundai H1 en god bil?

Hvis du er ude efter en bil, der kan transportere mange mennesker, masser af gods og som nemt kan bruges som flådebil, er H1 helt sikkert et godt valg. De motorer, der tilbydes, er for det meste drevet af diesel, men de er alle effektive, relativt kraftige og langtidsholdbare.

Designmæssigt er H1 ikke noget at prale af, da det blot er en varevogn. Interiøret er mere eller mindre det samme, men den kan være virkelig veludstyret, hvis du finder en model med høj specifikation. Køreoplevelsen minder om en stor varevogn, hvilket betyder, at den kan klare både lange og korte ture uden problemer. Størrelsen kan være et problem for nogle, men en kasseform gør det lidt lettere.

Pålidelighedsmæssigt er H1 ret pålidelig, som det er tilfældet med de fleste Hyundai-modeller, men vi vil nævne de mest almindelige problemer i denne artikel. Værdimæssigt er H1 virkelig god, da disse kan fås til en virkelig lav pris på 2. håndmarkedet. Praktiskheden er fremragende, da H1 kan tage op til 12 personer med på samme tid.

Hyundai H1 – Drivlinjen

Hyundai H1 fås mest med dieselmotor, men 2015-2018 modellen kan også fås med gasmotor. Det er en 2,4L MPI 4-cylindret motor med 171 hk og 165 lb-ft drejningsmoment. En 2,5L TCI 4-cylindret dieselmotor på 2,5L giver 101hk og 167lbft drejningsmoment. 2018 og på modellerne fås med en 2,5L 4-cylindret dieselmotor med en effekt på henholdsvis 116 hk og 170 hk.

  Hyundai Ioniq 5 - Almindelige problemer & fejl

Du kan få H1 som 5-trins manuel eller 5-trins automatgear. Denne gearkasse er ikke rigtig state of the art-teknologi, men den klarer opgaven. Den leveres med FWD som standard, og de mest effektive modeller kan opnå op til 30MPG max.

Uanset hvad, får H1 relativt gode motorer, der er kendt for at være pålidelige. Det er derfor, at du kan se mange H1-modeller, der konstant kører i årtier i træk.

Hyundai H1 – Design og chassis

Når det kommer til design, er H1 ikke noget særligt, hvilket betyder, at det bare er en varevogn. Interiøret er heller ikke noget at prale af, men du kan få den med masser af udstyr, hvis du ønsker det. Komfortniveauet er okay for en varevogn, men du skal ikke forvente, at H1 kører, som om den ikke er så stor, som den er.

Affjedringen og tuningen af chassiset er designet til at gøre den let at køre, og så den kan klare masser af last. Det betyder uundgåeligt, at affjedringen er til den stivere side, som det er tilfældet med stort set alle biler fra dette segment. Styringen er mildest talt begrænset, da H1 læner sig meget ind i hjørnerne og ikke er designet til at blive kørt hurtigt.

Hyundai H1 – Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt er H1 i stand til at holde længe uden at opleve alvorlige problemer. Du bør passe ordentligt på den, da disse har en tendens til at blive brugt hele tiden. De mest almindelige H1-problemer omfatter problemer med overdrevent olieforbrug, som kan ødelægge motoren, hvis der ikke tages hånd om det i tide. Rough idling er også ofte rapporteret for H 1 og kan skyldes en masse forskellige komponenter.

  Er Hyundai Tucson en god bil?

Elektriske problemer er også almindelige, og det samme er problemer med bilens udstyr. De bageste skydedøre er også kendt for at være et ømt punkt for H1, hvilket er grunden til, at Hyundai tilbagekaldte H1’eren. Hyundai har også tilbagekaldt tidligere H1-modeller på grund af potentielle brændstoflækager, som kan få hele varevognen til at bryde i brand.

Hyundai H1 – Værdi og praktisk anvendelighed

Værdien er fremragende, da disse kan fås til en virkelig lav pris på 2. håndmarkedet. Det er også værd at nævne, at mange af disse har en tendens til at blive købt af virksomheder som flådebiler, hvilket betyder, at du ofte kan finde 3-5 år gamle modeller til en god pris.

Den praktiske anvendelighed er også fremragende, da H1 kan pakke enorme mængder last. Hvis du vælger versionen med personbefordring, kan du pakke 12 personer ind i H1 uden problemer. Sigtbarheden foran er fremragende, mens sigtbarheden bagud kan være lidt problematisk for dem, der ikke er vant til at køre varevogne.

FAQ-afsnit

Er Hyundai H1 det værd?

I betragtning af at Hyundai H1 fås i mange forskellige iterationer og prisgrupper, er det let at finde en, der passer til dine behov. Når det er sagt, er H1 helt sikkert et godt valg, hvis du er ude efter en varevogn, der kan det hele, og hvis du er ude efter en varevogn, der kan det hele.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Pålidelighed

Hvis du derimod ikke har brug for noget så stort som H1, er det bedre at gå efter noget mindre, da så store varevogne kan være svære at leve med, hvis man ikke er vant til det.

Hvor stor er Hyundai H1?

Hyundai H1 er 198-203 tommer lang (5035 mm – 5170 mm), afhængigt af hvilken model du vælger. Bredden er målt på 71-76 tommer (1820mm-1920mm), højden er på 76-78 tommer (1925mm-1965mm). Hyundai H1’s frihøjde er på 7,5 tommer eller 195 mm, mens hjulbasen er på 126 tommer eller 3200 mm.

Hvor mange personer kan sidde i Hyundai H1?

I standardversionen af Hyundai H1 kan der sidde ni personer ad gangen, men der findes også en version med 12 sæder til dem, der ønsker at bruge H1 som bus. H1 Urban-trimmen er den, der kan rumme 12 personer, og den bliver typisk brugt som shuttlebus på steder som lufthavne eller togstationer.

Det gode er, at der kan sidde op til 12 personer komfortabelt i H1, hvilket betyder, at det indvendige rum er blevet organiseret rigtig godt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z