Er Ford KA en god bil?

Ford KA

Ford KA er en lille bybil med masser af fascinerende funktioner. Den er også pålidelig, effektiv og billig at vedligeholde. Ikke desto mindre har den også flere problemer, som ejere bør kende til. Men er Ford KA en god bil?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du er på udkig efter en subkompakt bybil, så vil du elske Ford KA. Den er også effektiv, overkommelig og billig at vedligeholde. Men hvis du er på udkig efter en rummelig, højtydende og praktisk bybil, bør du kigge væk.

Ford KA’s historie

Ford KA er en lille bil, der blev fremstillet af Ford Motor Company fra 1996 til 2021. Ford producerede denne model som en bybil fra 1996 til 2016 og fra 2016 til 2021 som en subkompakt bil. Den første generation blev lavet fra 1996 til 2008, den anden generation fra 2008 til 2016 og den tredje generation fra 2014 til 2021.

Bemærk, at de to første generationer har et tre-dørs hatchback-karrosseri, mens den første generation havde en to-dørs cabriolet-version, der blev solgt som StreetKa, og en sporty hatch-model, SportKa. På den anden side blev tredje generation produceret som en femdørs hatchback og som en firedørs sedan.

Kendetegn ved Ford KA

Udseende

Ford KA ser hverken godt eller dårligt ud. Ikke desto mindre gør dens subkompakte design den til en ideel bil til bykørsel. Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner, som denne model leveres med, er fjernbetjent lås, opvarmede spejle, karrosserifarvede kofangere, alufælge, højdejusterbart førersæde, tågeforlygter og bagsæder, der kan klappes op.

  Ford Mustang Ecoboost - Almindelige problemer & fejl

Ford KA har en akselafstand på 98,1 tommer, en længde på mellem 153,0 og 154,7 tommer, en bredde på 66,7 tommer og en højde på 60,0 tommer.

Ydeevne

Ford KA leveres med flere motoralternativer, der giver interesserede købere mulighed for at vælge en version, der passer bedst til deres behov. Det er dog vigtigt at vide, at den første generation af modellen kun fås med benzinmotor, mens anden og tredje generation fås med både benzin- og dieselmotor.

Den mest populære og pålidelige motor i Ford KA er 1,2-liters motoren. Denne motor leverer op til 68 hk og et drejningsmoment på 75 lb-ft. Den har også en tophastighed på 99 mph, hvilket er exceptionelt. Denne bil kan også accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 12 sekunder.

Komfort og lastrum

Når det kommer til komfort, er Ford KA ikke et af de bedste valg. Det skyldes, at kabinen er så tætpakket, at høje personer vil have svært ved at nyde turen. Desuden er bagagerummet for lille og kun egnet til at transportere nogle få ting. Derfor er det ikke en god bil til lange rejser.

Sikkerhed

Selv om Ford KA ikke har mange sikkerhedsfunktioner, er det stadig en sikker bil. Nogle af de bedste sikkerhedsfunktioner i Ford KA omfatter hastighedsassistent, vognbaneassistent, aktiv motorhjelm, AEB fodgænger, AEB city og AEB interurban. Andre bemærkelsesværdige sikkerhedsfunktioner i Ford KA er elektronisk stabilitetskontrol, Isofix-forankringspunkter til børnesæder og trepunktsseler.

Brændstofeffektivitet

Ford KA er en effektiv og miljøvenlig bil. Begge motorer producerer mindre end 120 g/km C02, hvilket gør dem billige at beskatte. Ford KA’s emissioner er bedst med dieselmotoren, og den kan køre op til 67 km/l. På den anden side er den 1,2-liters benzinmotor ikke langt fra med en økonomi på omkring 55 km/l.

  Almindelige problemer med Ford 7.3 Godzilla

Pris

Ford KA er ikke kun en subkompakt og usædvanlig bybil, men den er også til at betale. Ikke desto mindre varierer prisen fra en region til en anden. For eksempel har Ford KA+ en startpris på omkring $10955,60 i Storbritannien og $10561 i Tyskland. Desuden er brugte modeller endnu billigere.

FAQ

Er Ford KA værd at købe?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du er på udkig efter en første bil eller en lille bybil, er dette den ideelle bil for dig. Denne bil er kompakt, brændstoføkonomisk og pålidelig. Desuden er den nem at manøvrere i trafikken og parkere på offentlige parkeringspladser. Derimod er den ikke egnet til dem, der leder efter en bil til langdistancekørsel.

Er Ford KA en pålidelig bil?

Ja, Ford KA er en pålidelig bil. Men det er ikke den mest pålidelige bil i sin klasse. De fleste pålidelighedsvurderingsbureauer har givet den en pålidelighedsscore over gennemsnittet. Ikke desto mindre er denne bil faldet bagud i sikkerhedskategorien. Det skyldes, at den har fået fire stjerner af Euro NCAP, hvilket er lavere end de fleste af dens konkurrenter.

Hvad er de almindelige problemer med Ford KA?

Ford KA kan være en vidunderlig kompakt bybil, men den har også flere problemer. Nogle af de almindelige problemer med Ford KA er motorproblemer, problemer med tomgangshastighedskontrolventilen, fejltænding af motoren, olielampen lyser, raslende motor, styreproblemer, affjedringsproblemer og bremseproblemer.

  Er Ford Bronco Raptor en god bil?

Hvor hurtig er Ford KA?

Ford KA fås med flere forskellige motorer med varierende effekt. Den kraftigste Ford KA-motor er den 1499cc Duratec Ti-VCT I4 benzin- eller ethanolmotor. Denne motor yder op til 105 hk og har et drejningsmoment på 105 lb-ft. Den har også en tophastighed på op til 99 mph, og den kan accelerere fra 0 til 100 mph på kun 12,0 sekunder.

Hvilke biler ligner Ford KA?

Ford KA er en subkompakt bybil, der konkurrerer med en bred vifte af små bybiler på markedet. Dens største rivaler er dog Suzuki Celerio og Vauxhall Viva. Andre rivaler er Skoda Citigo, Peugeot 2008, Volkswagen T-Cross og Ford Fiesta.

Konklusion

Ford KA er en subkompakt bybil med exceptionelle egenskaber. Den er let at køre og billig at vedligeholde. Den er også brændstofeffektiv, holdbar og pålidelig. Men hvis du er på udkig efter en højtydende, hurtigere og praktisk bybil, så skal du måske kigge væk.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z