Alt om 2023 VW Passat

2023 VW Passat

Volkswagen Passat er en af de længst eksisterende VW-modeller og også en af de mest kendte VW-modeller gennem tiderne. Den første iteration af Passat kom ud tilbage i 1973, og det ser ud til, at Passat-sedanen nu, 50 år senere, vil blive udgået permanent. Vi vil dog stadig få en vognversion, og grunden til, at sedanen er væk, er på grund af Arteon og ID. Aero.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 VW Passat, hvornår den kommer ud, og hvad du kan forvente af den. Sedan-versionen af Passat vil helt sikkert blive savnet, men Arteon ser ud til at blive mere og mere populær, mens ID. Aero, den nye elektriske VW-sedan, snart kommer på vejene rundt om i verden.

Som sådan var der simpelthen ingen grund til at tilbyde tre sedans af samme størrelse med samme pris og en generelt lignende oplevelse. Derudover foretrækker det europæiske marked faktisk vognudgaven af Passat frem for sedanudgaven, hvilket betyder, at markedet får det, som markedet ønsker at få.

Alt i alt er det tid til at gå lidt dybere ind i den kommende VW Passat og fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om den.

2023 VW Passat – drivlinjen

Lige nu er vi ikke 100 % klar over, hvilke motorer der vil blive tilbudt med Passat, men vi ved, at dieselmotorer ikke går nogen steder, og at Passat også vil komme i PHEV-form. Hvad angår dieselmotorer, vil Passat sandsynligvis få den velkendte 2,0-liters TDI-motor i forskellige trin af tuning fra 148 hk til 200 hk.

  Volkswagen ID.3 - Almindelige problemer & fejl

Ifølge de seneste rapporter vil den nye Passat få Euro 7-motorer, hvilket betyder, at de vil udlede færre C02-emissioner end de tidligere Passat-modeller, som kun opfyldte Euro 6-normen. Hvad angår benzinmotorer, kan vi forvente at få en 4-cylindret motor med op til 2,0 liter slagvolumen.

Det meste af hypen ligger på de to hybrid-drivlinjer, hvoraf den ene vil yde omkring 200 hk, mens den anden vil yde tættere på 250 hk. Den 250 hk stærke PHEV Passat vil bære navnet “GTE” for at signalere, at det er den kraftigste hybridmodel af Passat.
En DSG dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling vil sandsynligvis fortsætte med den nye Passat, mens basismodellerne vil have FWD-gear, og AWD 4MOTION vil være tilgængelig som ekstraudstyr.

2023 VW Passat – Design

I 8 år eller deromkring har B8 Passat oplevet et stort antal redesigns og opdateringer, som alle har flyttet baren en lille smule i retning af den nye Passat. VW siger dog, at den nye Passat vil revolutionere Passat-designet, og at den vil få et helt nyt designsprog, der vil være mere i tråd med VW’s I.D.-serie af biler.

Passat vil få en bredere frontgrill, slankere LED-forlygter og en endnu skarpere frontplade, som vil få den til at se sportslig ud, selv i ikke-R-Line-varianter. Interiøret er holdt hemmeligt, men nogle kilder siger, at den nye Passat får det velkendte Mk8 Golf-rrat og en stor central infotainmentskærm.

  Volkswagen T-Roc - Almindelige problemer & fejl

Vi skal også nævne, at den nye Passat sandsynligvis vil blive tilbudt i “Alltrack”-versionen, som vil gøre den nye Passat mere egnet til milde offroadbaner og grusveje på grund af højere frihøjde og ekstra beskyttelse hele vejen rundt.

2023 VW Passat – Teknologi

Det siges, at den nye Passat kommer til at låne sin teknologi fra ID-serien, hvilket betyder, at den får haptiske touch-knapper på rattet, og at klimaanlægget sandsynligvis vil blive styret via en stor infotainment-skærm i midten.

Et virtuelt cockpit vil være til stede i alle modeller, den omgivende belysning vil også blive forbedret, og assistentfunktionerne i Passat vil være bedre end nogensinde før, hvilket betyder, at den sandsynligvis vil få alle de ADAS-funktioner, der er tilgængelige på markedet i dag.

2023 VW Passat – Prisfastsættelse

Der er ikke blevet offentliggjort nogen prisoplysninger indtil nu, men Passat kommer sandsynligvis til at koste omkring 28.000 til 30.000 dollars for basisvarianter, mens modeller i den højere ende vil nå op på 50.000 dollars uden de store problemer. Denne pris er en relativ opgradering i forhold til tidligere vognmodeller af Passat, men det er forventeligt, da der er tale om en helt ny model og den nuværende tilstand i den globale økonomi, hvor priserne stiger dagligt.

FAQ-afsnit

Hvornår kommer 2023 VW Passat ud?

Volkswagen har bekræftet, at den nye VW Passat kommer ud engang i 2023, sandsynligvis i begyndelsen af 2023, mens produktionen starter i slutningen af tredje kvartal af 2023. Vi skal dog tage disse oplysninger med et gran salt, da ingen endnu er 100 % sikker på, hvordan de globale forsyningskæder vil klare sig næste år.

  Volkswagen T-Cross - Almindelige problemer & fejl

Bliver den nye Passat 2023 en god bil?

Vi bliver nødt til at vente og se, hvad VW har i vente med den nye Passat, men vi kan sige, at den nye Passat fra 2023 bliver meget mere avanceret på det teknologiske område. Den kommer sandsynligvis til at droppe fysiske knapper, og de fleste funktioner vil blive styret via en kæmpestor central skærm.

Dette er ikke nødvendigvis en god ting, da mange mennesker foretrækker at have hårde touch-knapper til klimaanlægget og de vigtigste betjeningselementer i infotainmentsystemet såsom volumenknappen og mute-knappen.

Vil den nye Passat 2023 blive tilbudt som sedan senere?

Ifølge de allernyeste oplysninger kan Passat blive tilbudt som hatchback, men den vil ikke blive tilbudt som sedan, i hvert fald ikke på de fleste globale markeder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z