Kommer der en VW Passat i 2023?

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat er en af de mest populære Volkswagen-modeller og en af de bedste familiebiler, man kan købe for penge. Den allerførste Passat-model blev introduceret i 1973 og har siden da affødt 8 forskellige generationer. Uanset hvordan det er, ændrer tiderne sig, og VW Passat kan meget snart være slut.

For at besvare hovedspørgsmålet vil der være en Passat i 2023, men visse ændringer vil finde sted. Til at begynde med vil en sedan-version af Volkswagen Passat sandsynligvis blive udgået af et par forskellige årsager, og du vil kun kunne købe VW Passat Variant (stationcar-versionen).

Grunden til, at sedanen udgår af produktion, er, at Volkswagen Arteon eksisterer, og at der ikke er behov for, at VW laver to sedaner, der ligner hinanden meget og har samme størrelse. Desuden lever vi i en tid med SUV’er og crossovers, hvilket er grunden til, at salget af sedaner generelt er faldende. Den kommende VW ID. AERO kommer også til at udfylde Passats sko på elbilsmarkedet.

Der er simpelthen ikke brug for Passat, da den ikke kan matche Arteon, og fordi VW ID. AERO eksisterer. Vi vil sandsynligvis også se visse ændringer med den nye Arteon-lineup for at gøre den endnu mere konkurrencedygtig.

Er Volkswagen Passat en god bil?

Volkswagen Passat er faktisk en rigtig god bil af mange grunde. Til at starte med er det en bil, der tilbyder komfortable siddepladser til op til fem passagerer på samme tid, og den tilbyder et bagagerum af klassens bedste størrelse. Det er en rigtig sikker bil i det hele taget, da den har fået en stjerneagtig 5-stjernet sikkerhedsklassificering både hos EuroNCAP og det amerikanske IIHS.

  Volkswagen Arteon - Problemer og fejl

Prismæssigt placerer Volkswagen Passat sig under Audi A6, BMW 5-serie, Mercedes Benz E-klasse og Volvo S90, hvor den har formået at sælge bedst. Disse fire premium-sedaner er dyrere, men tilbyder også meget mere i form af luksus, komfort, praktiske egenskaber og teknologi.

Volkswagen Passat er også en bil, der kommer i mange forskellige motorvarianter, som omfatter dieselmotorer med en effekt på mellem 116 og 240 hk. Den 4-cylindrede 2.0LTDI 4-cylinder med 240 hk er en af de kraftigste diesel-4-cylindrede motorer nogensinde, men den formår også at give imponerende MPG.

Pålideligheden og de samlede driftsomkostninger er også rigtig gode for en bil af denne størrelse. Alt i alt er Volkswagen Passat en rigtig god bil, da den tilbyder en velafrundet oplevelse, der sandsynligvis vil tilfredsstille 99 % af køberne derude.

Er Volkswagen Arteon og Volkswagen ID. AERO værdige afløsere for Passat sedanen?

Ifølge VW er de det bestemt. Vi skal dog være klar over, at Volkswagen ikke ville afvikle en bil, der har eksisteret siden 70’erne, hvis de ikke er 100 % sikre på afløseren. Arteon er en af de flotteste biler, som VW nogensinde har lavet udvendigt, men indvendigt er den stort set identisk med Passat, hvilket også er grunden til, at dette giver mening.

Arteon og Passat deler en masse dele med hinanden, herunder motorerne, gearkassen, chassiset og stort set alle andre mekaniske komponenter, der findes. Arteon ser helt anderledes ud, men nedenunder er det bare en normal Passat.

VW ID. AERO er derimod en bil, der er lavet på den nye MEB-platform for elbiler og er dermed et helt separat produkt. VW ved godt, at det ikke giver mening at have tre sedaner i sit sortiment på samme tid, især ikke når sedaner ikke er så populære til at begynde med.

  Hvilken VW Golf er den bedste?

Er salget af sedaner faldende?

Ja, salget af sedaner falder hurtigt over hele linjen, hvilket har lokket mange store bilproducenter til at skære ned på deres sedanudbud til fordel for SUV’er og crossovers. Ford Mondeo var en af de mest betydningsfulde rivaler til Volkswagen Passat, men den blev udgået sammen med alle andre sedaner, som Ford fremstiller.

Grunden til, at sedans er i tilbagegang, er dels, at folk simpelthen nyder SUV’er og crossovers mere, og dels fordi de ikke er lige så sikre som SUV’er. Selvfølgelig er alle biler i dag meget mere sikre end for et par årtier siden, men der er mere end syv gange større risiko for at dø i en bil end i en SUV.

SUV’er, crossovers og elbiler er ved at blive de mest populære biler på planeten, hvilket er grunden til, at mange bilproducenter (herunder VW) er nødt til at genoverveje deres sortimenter. VW gjorde det og besluttede at droppe Passat-sedanen, da der simpelthen ikke er økonomisk fornuft nok til at holde fast i tre lignende sedaner på samme tid.

FAQ-afsnit

Tilbyder Volkswagen andre sedaner end Arteon, Passat og ID. AERO?

Ja, du kan købe Volkswagen Jetta, som er den mindste VW-sedan på markedet, men ud over Jetta’en er der ingen andre tilgængelige sedaner med et VW-mærke. VW tilbød tidligere Phaeton, som fejrede sin 20-års fødselsdag i år. VW havde endda planer om at genoplive Phaeton, da de lavede en fungerende og kørende prototype, som også blev skrottet.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Selv om du ikke vil kunne købe mange sedaner fra VW, er VW stadig et af de mærker, der overhovedet tilbyder sedaner, mens mange amerikanske bilproducenter har droppet sedaner helt og holdent.

Giver det mening at købe en brugt Volkswagen Passat?

Ja, en brugt Volkswagen Passat vil altid være et godt valg af et par forskellige årsager. For det første vil du, hvis du køber den sidste VW Passat sedan, sandsynligvis opleve, at dens værdi er stabil i lang tid, da det er den sidste Passat, du kan købe.

Desuden tilbyder VW Passat det bedste forhold mellem værdi for pengene ud af alle eksisterende familie-sedaner derude. En relativt ny brugt WV Passat koster en hel del mindre end dens andre tyske konkurrenter.

Hvorfor tilbyder VW stadig Passat Variant Estate?

Tro det eller ej, men de fleste familier i Europa er interesserede i at købe en Passat i stationcar-versionen i modsætning til sedan-varianten, og derfor vil Passat i stationcar-versionen leve videre. Arteon fås også i en stationcar-/shooting brake-form, men den sælger ikke nær så godt som stationcar-versionen af Passat.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z