Hvilken VW Golf er den bedste?

Hvilken VW Golf er den bedste?

Siden 1974 har VW Golf været en af de mest populære og bedste allround-biler, som man kan købe for penge. Grunden til, at Golf er så succesfuld, som den er, er det faktum, at den kombinerer et par verdener i en enkelt pakke uden at koste mange penge. Golf er stor nok, den tilbyder materialer af høj kvalitet, teknologi, komfort og ordentlige driftsomkostninger uden at koste mange penge.

Derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at Volkswagen har formået at sælge mere end 35 millioner enheder siden starten af VW Golf. For et år siden introducerede VW den helt nye 8. generation af VW Golf for at fortsætte en af de mest populære tidslinjer i bilindustrien. Men hvilken VW Golf er bedst?

Den bedste VW Golf-model af dem alle er VW Golf Mk7.5, fordi den er en mere komplet pakke sammenlignet med den nyeste Golf, og fordi den er meget bedre end den almindelige Mk7 Golf. Den næstbedste VW Golf-model er den helt nye Mk8-model, fordi den bragte VW Golf ind i en ny æra.

Den tredje bedste VW Golf-model er den almindelige Mk7 Golf, fordi den er bedre end Mk6, men ikke nær så god som Mk7.5 og Mk8. Uanset hvad er Mk6 og Mk5 også rigtig gode valgmuligheder, især hvis du vælger modellerne efter faceliftet.

2017-2020 VW Golf Mk7.5

7.5 Golf blev introduceret i 2017 som en gennemrevideret version af den almindelige 7. generation af VW Golf i 7. generation. 7.5 introducerede et væld af opgraderinger i forhold til den almindelige Mk7, hvilket gjorde Mk7.5 meget mere konkurrencedygtig. 7.5 Golf kommer med kraftigere motorer, en revideret transmission og højere brændstofeffektivitet.

  Er Volkswagen ID.3 en god bil?

Designmæssigt fik 7-5 Golf et væld af opgraderinger som f.eks. LED-forlygter og -baglygter, et mere strømlinet front- og bagdesign og flottere hjul. 7-5 er den allerførste Golf, der tilbydes med en fuldt digital målergruppe, mens den centrale infotainmentskærm og et par ekstra detaljer i interiøret er langt bedre end den almindelige Golf 7.

Med hensyn til pålidelighed er 7.5 Golf bedre end Golf 7 og Golf 8, fordi 7.5 løste mange af de problemer, der plagede Golf 7. Golf 8 er stadig i sin tidlige fase, hvilket betyder, at der let kan opstå problemer, men de vil sandsynligvis blive afhjulpet med den eventuelle Golf 8.5.

2020-nuværende VW Golf Mk8

2020 introducerede den helt nye VW Golf 8, som af mange anses for at være en kontroversiel bil. Volkswagen gik ikke over gevind med det udvendige design, hvilket nogle roser, mens andre kritiserer. Uanset hvad er det sikkert at sige, at Mk8 Golf både ikke ser så ny ud, og at dårligt specificerede modeller ser billige ud.

Interiøret er der, hvor det meste af kontroversen ligger, for Golf 8 kommer med en masse berøringsfølsomme problemer, hvilket ikke nødvendigvis er en god ting. VW Golf har altid været perfekt indrettet, hvilket betyder, at ergonomien er lidt af det, der gør en VW Golf til en VW Golf, og hvis man ændrer på det og gør bilen fyldt med berøringsfølsomme knapper, så er bilen ikke så nem at bruge, som den var engang.

For det andet er byggekvaliteten i Mk8 ikke nær så god som i 7,5’eren. VW blev hårdt ramt af Dieselgate-skandalen, og det kan ses. Mk8 er dog stadig den mest avancerede, mest kraftfulde, mest kompetente og mest komfortable Golf til dato.

  Almindelige problemer med Volkswagen Golf

2012-2017 VW Golf Mk7

Hvis vi går tilbage i tiden og sammenligner den modtagelse, som Golf 7 fik, med den modtagelse, som Golf 8 fik, vil vi straks bemærke, hvorfor så mange roser Golf 7, og hvorfor så mange kritiserer Golf 8. Golf 7 ser anderledes nok ud end Golf 6, samtidig med at den også ser ud som den skal, især i R-Line-, GTI- og GTD-udgaverne.

Interiøret i Golf 7 er mere eller mindre det samme som i 7,5 minus det digitale cockpit og den flottere midterskærm. Grunden til at Golf 7 er så god som den er, er fordi den giver mest værdi for pengene af alle VW Golf-modellerne på denne liste, og derfor er Golf 7 nu en af de mest populære brugte biler på markedet.

Selvfølgelig er Golf 7.5 mere pålidelig, og den ser bedre ud, men Golf 7 er billigere, og den samlede oplevelse er ikke så meget anderledes. Golf 8 er ligaer over Golf 7, når det kommer til prisen, selv om den mangler byggekvalitet sammenlignet med Golf 7.

FAQ sektion

Hvilket VW Golf-trimniveau er det bedste?

VW Golf fås typisk i en række forskellige udstyrsvarianter såsom Highline, Trendline, Comfortline, R-Line, GTI, GTE, GTD og Golf R. Trendline- og Comfortline-trimmerne er de første trimvarianter, fordi de leveres med et grundlæggende udstyrsniveau, men kan opgraderes gennem individuelle tilvalg.

Highline-trimniveauet er midterniveauet og er det foretrukne valg for mange 2. håndkøbskunder af Golf. R-Line er den bedste visuelle pakke til Golf, GTD er den bedste og mest kraftfulde diesel-Golf, GTI er den mest ikoniske hot-hatch, mens Golf R er den mest kraftfulde Golf-model og den eneste AWD-præstations-Golf, der findes.

  Volkswagen e-UP - Almindelige problemer & fejl

Er VW Golf GTI bedre end VW Golf R?

Volkswagen Golf GTI er en konkurrent til Audi S3, mens Golf R er en konkurrent til Audi RS3, hvilket betyder, at GTI/S3 er indgangsmodellerne til ydeevne, mens Golf R/RS3 er topspecificerede hot hatchbacks.

GTI’en har typisk mellem 200 og 250 hk afhængigt af modelåret, mens Golf R typisk har omkring 300 hk. Golf R har fire udstødningsrør og et permanent AWD-system, mens Golf GTI har to udstødningsrør og et permanent forhjulstræk.

Hvilken VW Golf er den værste?

Mk4 og især Mk4 GTI Golf er den dårligste VW Golf af dem alle, men det er ikke nødvendigvis en dårlig bil. Golf 4 GTI har aldrig rigtig budt på noget særligt, for den ser ud som den almindelige Golf, den mangler kraft, og den kører virkelig livløst.

Som nævnt ovenfor skal du ikke tro, at Mk4 er en dårlig bil, for det er den ikke, men sammenlignet med alle de andre VW Golf-modeller er den helt sikkert det svageste led.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z