Kan en Volvo serviceres hvor som helst?

Volvo-biler under garantien må ikke serviceres andre steder end på autoriserede Volvo-serviceværksteder, da garantien ellers bortfalder. Volvo-biler uden garanti kan serviceres hvor som helst, selv om de er ret komplicerede for en uerfaren Volvo-tekniker.

Hvis din bil er under garanti, må du kun få din bil serviceret på Volvo’s autoriserede servicestationer. Heldigvis er der også masser af fordele ved at få dit service udført af en officiel Volvo-serviceværksted.

Volvo Services

Volvo tilbyder serviceydelser af højeste kvalitet til sine kunder. Det mekaniske og tekniske personale på servicestationerne er altid veluddannede og erfarne. Volvo tilbyder gratis vedligeholdelse til alle sine biler under garantien. Udskiftningsprogrammet for reservedele, der er kendt som “Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty”, hjælper også sine kunder.

Kunderne skal købe reservedelsudskiftningsprogrammet én gang, hvorefter den pågældende del kan udskiftes gratis når som helst i fremtiden. De fleste af de funktioner, som Volvo tilbyder, kan dog bortfalde, hvis kunden får service udført af en ekstern serviceværksted.

Funktioner af Volvo-tjenester

Der er mange funktioner ved Volvo-service. Du kan bestille din serviceaftale på dit lokale Volvo-autoriserede serviceværksted med Volvos digitale servicebooking. Volvo har til formål at give alle sine kunder komfort og lethed. De garantistillede biler har gratis vedligeholdelse i 3 år eller 36.000 miles, alt efter hvad der kommer først.

Volvo støtter også sine kunder med Volvo Heritage Club. Den er kun for de kunder, der har haft en Volvo-bil i mere end 10 år og i øjeblikket ejer en Volvo-bil med mere end 100.000 miles. Det er virkelig en fantastisk måde at ære deres loyale kunder på. Kunderne får en medaljon, særlige invitationer til Volvo-arrangementer og andre kampagner.

  Er Volvo god i sne?

Volvo Service 2.0

Med indførelsen af Volvo Service 2.0 har Volvo lettet så mange ting for sine kunder. Nogle af de gode funktioner er bl.a:

  • “Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty”-programmet – Kunderne kan købe en garanti for en bestemt del, og så vil den pågældende del blive udskiftet gratis i fremtiden. Dette program kan ikke bruges til dæk eller andre mindre ting som f.eks. filtre.
  • Personlig assistent til alle – Volvo tilbyder personlig assistance til sine kunder, som er tilgængelig døgnet rundt. De kan løse dine problemer eller vejlede dig om visse spørgsmål, uden at du skal tage bilen med på servicestationen.
  • Alternativt køretøj – Volvo stiller et erstatningskøretøj til rådighed, når din bil er på servicestationen, så du kan fortsætte med dit liv uden at spilde tid.
  • Softwareopdateringer – Volvo har udviklet sin teknologi dag for dag og leverer softwareopdateringer ved hvert planlagt serviceeftersyn.
  • Bilvask – ved hvert serviceeftersyn tilbydes en gratis bilvask til alle kunder.
  • Bilcheck – teknikerne på Volvo-serviceværkstederne kontrollerer alle sikkerhedsfunktioner i din bil, herunder motorens og batteriets tilstand ved hvert planlagt besøg.

Ulemper ved at få service uden for Volvo

Volvo tilbyder mange faciliteter til sine kunder, der har en garanti, men hvis kunden får sin service udført af en anden servicestation, er der risiko for, at din garanti bortfalder.

Volvo-forhandlere ved også, hvad der er bedst for dine køretøjer, da de er uddannet af andre Volvo-teknikere. Der er et lille antal Volvo-biler, fordi de har en lille produktionsskala. Derfor er der ikke mange mekanikere, der får mulighed for at arbejde med Volvo’er. Volvo-mekanikere arbejder dog dagligt med Volvo-biler, så de disse biler.

  2022 Mercedes GLA vs Volvo XC40

Volvo biler uden garanti

Ældre Volvo’er og andre Volvo-biler uden garanti kan serviceres udenfor, fordi de ikke har nogen garanti. Nyere Volvo-modeller er dog lavet meget komplekse, hvilket er virkelig svært at håndtere for en uerfaren person. Alligevel kan de serviceres overalt af en person med god viden om biler. Der er mange mennesker, der køber gamle Volvo-biler og reparerer dem selv for derefter at sælge dem med fortjeneste.

Volvo service er bedst

Volvo-biler under garanti bør aldrig serviceres et sted udenfor, da det kan gøre garantien ugyldig og fratage dig mange gode faciliteter. Det er dog fint at servicere ældre Volvo’er udenfor, eller endda få foretaget nogle ændringer på din gamle Volvo-bil.

FAQ

Er Volvo-biler dyre at vedligeholde?

Volvo er blevet et luksusmærke, da de bruger reservedele af premiumkvalitet med den bedste teknik. Dette niveau af arbejde, der udføres på en bil, er altid dyrt at vedligeholde. Volvo’er skal serviceres ofte, men biler med garanti kan blive serviceret gratis på en autoriseret Volvo-station.

Luksusbiler har også dyre dele, og når de bliver udskiftet, efterlader de en meget dyr regning på dine hænder. Det er derfor, at mange mennesker ikke køber brugte luksusbiler, fordi de så skal betale for dyre vedligeholdelses- og reparationsregninger.

Hvor længe varer Volvos garanti?

Volvos garanti varer i 4 år eller 50.000 miles, alt efter hvad der kommer først. Du kan dog stadig forlænge din garanti efter 4 år ved at betale nogle penge. Volvo-garantien har mange fordele, da den giver kofanger-til-kofanger-dækning med gratis service og vedligeholdelse.

  Holder Volvo-biler længere end andre biler?

Har Volvo-biler mange problemer?

Luksusbiler har som regel flere problemer end andre budgetbiler, fordi de bruger mere high-end teknologi, hvilket resulterer i flere fejlfunktioner. Volvo, som er en luksusbil, har også mange problemer. Faktisk kommer Volvo på en 3. næstsidste plads på listen over biler med flest problemer.

Volvo har omkring 189 problemer pr. 100 biler. De har ganske vist forbedret dette, men de har stadig en masse problemer som f.eks. problemer med gearkassen, problemer med det automatiske bremsesystem, fejl i kølesystemet, lækage i servostyringen osv. Så generelt har Volvo-biler mange problemer.

Er der livstidsgaranti for Volvo-dele?

Volvo tilbyder sine kunder “Volvo Lifetime Replacement Parts and Labor Warranty” (Volvo livsvarig garanti for reservedele og arbejdskraft). Dette giver dig mulighed for at købe en del og betale for garantien, og derefter kan du gratis udskifte den pågældende del, når den går i stykker i fremtiden. Delene er dog ikke garanteret automatisk, hvis du ikke tilmelder dig den ekstra reservedelsgaranti.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z