Er Kia Sorento en god bil?

Kia Sorento

Kia Telluride er perfekt til personer, der ønsker en rummelig mellemstor SUV med en god trækkapacitet. På den anden side er Kia Sorento perfekt til dem, der ønsker en brændstoføkonomisk mellemstor SUV. Men er Kia Sorento en god bil?

Ja, Kia Sorento er en god bil for dem, der ønsker en kraftfuld, pålidelig, effektiv, komfortabel og prisvenlig mellemstor SUV. Til gengæld er den ikke ideel for folk, der ønsker en stor, luksuriøs, praktisk og meget avanceret mid-size SUV.

Kia Sorento’s historie

Kia Sorento er en mellemstor crossover-SUV, der er fremstillet af Kia. Denne SUV har været i produktion fra 2002 til dato. De første Kia Sorento’er har et chassis med karrosseri på ramme. Dette blev dog ændret i 2009, da alle Kia Sorento-modeller begynder at have et unibody-chassis.

Desuden er Kia Sorento udstyret med forskellige layouts, herunder forhjulstræk, baghjulstræk og firehjulstræk. Nogle af de populære motorer, der tilbydes i forskellige Kia Sorento-modeller, er 2,4-liters Sirius II I4-, 3,3-liters Lambda V6- og 3,8-liters Lambda V6-motorer.

Indtil videre har Kia haft fire forskellige generationer. Den første generation blev lavet mellem 2002 og 2009, den anden generation fra 2009 til 2014, den tredje generation fra 2014 til 2020, ad den fjerde generation fra 2020 til dato.

Funktioner af Kia Sorento

Udseende

Kia Sorento er smukt designet og meget tiltalende for øjet. Desuden kommer den med masser af førsteklasses ydre egenskaber, der får den til at skille sig ud fra konkurrenterne. Nogle af de fantastiske udvendige funktioner omfatter 19-tommers maskinfinerede alufælge, klarlak, karrosserifarvede dørhåndtag, dybt tonet glas, forlygter-automatisk fjernlys og LED-bremselys.

  Kia Stinger Pålidelighed

Interiøret er også meget imponerende, da det kommer med forskellige moderne funktioner. Nogle af dem omfatter en 12,3″ digital målergruppe, et 10,3″ touchscreen-infotainmentsystem med touchscreen, et opvarmet læderrat, en loftsbeklædning af fuld stof og meget mere.

Kia Sorento leveres med en akselafstand på 110,8 tommer, en længde på 189,4 tommer, en bredde på 74,8 tommer og en højde på 66,7 tommer.

Ydeevne

Kia Sorento’s ydeevne kan variere alt efter den udstyrsvariant, du vælger. Kia Sorento har i alt 11 udstyrsvarianter, hvor LX er basisudstyret, mens X-Line SX Prestige er det bedst ydende udstyr. De tilbyder også en SX-P PHEV-trim, som er en hybridbil.

Når du vælger en højtydende trim, kan du forvente at få op til 281 hk, der produceres af en turboladet 2,5-liters 4-cylindret motor med turbolader. Basismodellen leveres derimod med en 2,5-liters 4-cylindret motor, der yder op til 191 hk.

Komfort og lastrum

Som tidligere nævnt er Kia Sorento ret komfortabel og rummelig. Passagererne på første og anden række vil være meget komfortable. Voksne passagerer på tredje række vil dog ikke være så komfortable. Desuden har den ikke meget bagagerum bagi, hvilket gør den mindre gunstig end Kia Telluride. Den har i alt 13 kubikfod plads, men dette kan øges ved at klappe sæderne på tredje række ned.

Sikkerhed

Kia leverer nogle af de mest sikre SUV’er på markedet. Kia Sorento er ikke en undtagelse. Denne mellemstore crossover-SUV leveres med mange fremragende standardsikkerhedsfunktioner, såsom vognbaneassistent, advarsel ved kollisioner fremad, vognbaneassistent, bakkamera, vognbaneafvigelsesadvarsel, automatisk nødbremsning fremad og meget mere.

  Kia Niro Pålidelighed

Brændstofeffektivitet

Det er ikke let at finde en højtydende og stor SUV med høj ydeevne. Kia Sorento klarer sig dog godt, da den er rummelig og effektiv. Den har en EPA-rating på 24 mpg i byen og 29 mpg på motorvejen. Dette er bedre end de fleste af dens konkurrenter som Hyundai Palisade og Jeep Grand Cherokee.

Pris

Kia Sorento er overkommelig, da den tilbyder ekstraordinære funktioner for mindre. Basismodellen koster omkring 37.885 USD, mens konkurrenterne som Hyundai Palisade koster 36.545 USD og Jeep Grand Cherokee 40.120 USD. Så prisen er ret fair.

FAQ

Hvor hurtig er Kia Sorento?

Kia Sorento fås med en række forskellige motorvarianter. Som følge heraf kan de forskellige udstyrsvarianter yde forskelligt. Ikke desto mindre yder den hurtigste Kia Sorento-trimning maksimalt 281 hk. Oven i det kan den accelerere fra 0 til 60 mph på kun 7,6 sekunder. Derudover har den en topfart på 127 mph.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Sorento?

Kia Sorento er en dejlig, rummelig og pålidelig mid-size crossover SUV. Men som de fleste biler har Kia Sorento også flere problemer. Ikke desto mindre er de almindelige problemer med Kia Sorento motorfejl, tab af effekt, ryk under gearskift, defekte dørhåndtag, forlygter der brænder ud og støjende klimaanlæg.

Hvilket er det mindst pålidelige Kia Sorento modelår?

Kia Sorento har mange pålidelige og fascinerende modeller på tilbud. Ikke desto mindre er nogle modeller meget problematiske og bør undgås for enhver pris. Nogle af disse modelår omfatter modelårene 2004, 2006, 2013 og 2014. Disse biler har normalt problemer som motorfejl, airbagproblemer, elektriske problemer og lysproblemer.

  Kia Soul Pålidelighed

Er Kia Sorento en god daglig chauffør?

Ja, Kia Sorento er en god daglig chauffør sammenlignet med de fleste biler i sin klasse. Det skyldes, at den er nem at vedligeholde og brændstoføkonomisk. Kia Sorento kommer med en EPA-rating på 24 mpg i byen og 29 mpg på motorvejen. De fleste af dens rivaler bruger mere brændstof og er dyrere at vedligeholde.

Men hvis du leder efter en perfekt mid-size SUV til bykørsel, er dette ikke en ideel bil for dig. Det skyldes, at den er ret stor, hvilket kan gøre det lidt svært at parkere. Derudover vil den ikke være nem at manøvrere i trafikken.

Konklusion

Kia Sorento giver god værdi for pengene. Takket være det rummelige og imponerende interiør, den fremragende brændstofeffektivitet og det slanke design. Den er også pålidelig og overkommelig. Men som forventet kommer Kia Sorento også med et par almindelige problemer, som brugerne bør håndtere i god tid, for at bilen kan holde.

Desuden er det vigtigt at vælge en Kia Sorento modelårgang med færre problemer, da ikke alle modelårgange er pålidelige.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z