Kia Sorento – Almindelige problemer & fejl

Kia Sorento

Kia Sorento er en af de største mellemstore SUV’er på markedet. Desuden leveres den med masser af enestående standardfunktioner og har et komfortabelt interiør. Men som enhver anden bil kommer Kia Sorento også med flere problemer. Men hvad er de almindelige problemer med Kia Sorento?

Almindelige problemer med Kia Sorento er motorfejl, tab af effekt, defekte dørhåndtag, ryk ved gearskifte, forlygter der brænder ud, dårlig krumtapakselsskrue bolt og støjende klimaanlæg. Bemærk, at nogle problemer kun findes på bestemte Kia Sorento modelår.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Sorento?

Motorfejl

Motorfejl er et af de største problemer, som Kia Sorento-brugere støder på. Motorfejl er almindeligt forekommende i Kia Sorento modelårene 2011, 2016 og 2017. Dette problem er normalt forårsaget af en defekt hovedpakning.

Motoren svigter, fordi den defekte hovedpakning tillader vandet fra kølesystemet at blande sig med motorolien. Som følge heraf viser det sig i køleren, og vandet bliver til et fedtet rod. Selv om dette problem kan løses, er det temmelig dyrt.

Defekte dørhåndtag

Nogle bilproblemer kan være nedslående og kan opstå, når du mindst venter dem. Et sådant problem er et defekt dørhåndtag. Hvis dit dørhåndtag klemmer eller nægter at åbne udefra, kan du blive frustreret, især hvis du har travlt. Dette problem er meget almindeligt i 2011 Kia Sorento-modellerne.

Desværre har Kia aldrig tilbagekaldt de berørte biler, og børnelåsene har forværret problemet. Ikke desto mindre er dette problem nemt at løse, da din mekaniker kan udskifte det defekte dørlåsesystem for at løse problemet.

Rykker, mens du skifter gear

Flere Kia Sorento-brugere har rapporteret, at deres biler rykker sig fremad, når de skifter gear. Desværre har Kia-forhandlerne kædet dette problem sammen med en nulstilling af systemet, hvilket ikke altid virker. Hvis du ønsker at løse dette problem, skal du få en professionel mekaniker til at udskifte gearkassen.

  Er Kia Sorento en god bil?

Støjende klimaanlægget

De fleste Kia Sorento-modelårgange fremstillet mellem 2002 og 2009 havde klimakompressorer med defekte koblinger. Hvis koblingen brænder ud eller sætter sig fast, vil klimakompressoren derfor ikke fungere. Et af de almindelige tegn på en dårlig AC-kobling er en højlydt hvinende lyd, når du starter den.

Desuden vil remmen, der driver den, normalt gå i stykker, hvis den defekte kobling sætter sig fast, og der kan endda opstå flere problemer. Så hvis du har problemer med klimaanlægget, er det vigtigt at løse dem i tide, da det kan være dyrt og besværligt at løse dem.

Dårlig krumtapakselsskivebolt

Dette problem påvirkede første generation af Kia Sorento-modellerne. Det påvirkede især Kia Sorento-modeller fremstillet mellem 2003 og 2006. De berørte biler havde dårlige skruer til krumtapakselskiver. Bemærk, at de dårlige bolte er dem, der holder remskiven på plads.

Bemærk, at bilens remskive- og bæltesystemer holder servostyring, generator, klimaanlæg og andre vigtige systemer i gang. Så hvis remskiven er beskadiget, vil alle de systemer, som den understøtter, ikke fungere efter behov. Sørg for at få dette problem løst i tide for at undgå at beskadige andre dele.

Tab af strøm

Tab af strøm er også et andet problem, som Kia Sorento-brugere tidligere har rapporteret at have oplevet. Brugere har rapporteret om tab af kraft ved acceleration, og andre har bemærket, at der kommer sort røg fra udstødningen. Dette er et tegn på, at intercooler-slangerne i din Kia Sorento er dårlige og skal udskiftes.

  Kia Sportage Pålidelighed

Forlygter brænder ud

Et andet almindeligt problem, som Kia Sorento-brugere bør være bekymrede over, er at forlygterne brænder ud tidligere end forventet. Dette problem var udbredt i modelårene 2002 til 2009. Mange brugere klagede over, at lygteenheden viste tegn på forbrænding.

Desværre har Kia aldrig udsendt en tilbagekaldelse for dette problem. Så hvis du opdager, at dine forlygter ikke fungerer korrekt eller brænder ud, bør du få dem udskiftet. Bemærk, at forlygter er ret dyre.

FAQ

Er Kia Sorento pålidelig?

Kia som mærke er meget pålideligt. Kia Sorento er dog ikke så pålidelig, da den kommer med en pålidelighedsscore lidt over gennemsnittet. Ifølge J.D. Power fik Kia Sorento en score på 77 ud af 100.

Er det dyrt at vedligeholde Kia Sorento?

Kia Sorento er langt billigere at vedligeholde end de fleste af sine konkurrenter. Ejeren af Kia Sorento skal betale omkring 7.953 USD for at vedligeholde sin bil i 10 år. Dette er lidt lavere på 1.180 dollars sammenlignet med konkurrenterne. Ikke desto mindre skal ejeren også være klar til at håndtere en større reparation i løbet af denne periode.

Hvad er den mest pålidelige Kia Sorento model årgang?

Kia har produceret Kia Sorento siden 2002. Det er dog ikke alle modeller, der er pålidelige eller upålidelige. Nogle modelår har været mere pålidelige end andre. Hvis du vil have de mest pålidelige Kia Sorento-modelår, skal du overveje at få brugte 2020-, 2021- og 2017-modelår. Disse biler kommer med færre problemer og er billige at vedligeholde.

  Hyundai Ioniq 5 vs Kia EV6

Hvor længe holder Kia Sorento?

Kia laver nogle af de mest pålidelige biler på markedet. Så med korrekt vedligeholdelse og reparation bør Kia Sorento holde i mere end 200.000 miles. Nogle brugere har rapporteret, at de har kørt over 300.000 miles. Men hvis du vil have din bil til at holde så længe, bør du også udvise gode kørevaner.

Vil en Kia Sorento holde sin værdi?

Ja, Kia Sorento holder sin værdi bedre end de fleste af sine rivaler. F.eks. vil Kia Sorento kun blive nedskrevet med 40 % efter 5 år. Det betyder, at bilen vil have en fremragende gensalgsværdi på 24.281 USD efter 5 år. Ud over at holde sin værdi er Kia Sorento billig at vedligeholde, og den er ganske overkommelig at forsikre.

Afsluttende tanker

Kia Sorento ser ikke kun elegant og moderne ud, men den er også pålidelig, brændstoføkonomisk og leveres med et raffineret interiør. Men som enhver anden bil har Kia Sorento også problemer, som interesserede købere bør kende til. Dette vil hjælpe dem med at vedligeholde bilen godt og forebygge problemerne, før de opstår.

Alt i alt er Kia Sorento en dejlig familiebil med en peppy turbomotor med turbolader. Med god pleje og vedligeholdelse vil denne bil holde i lang tid.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z