Er Kia Picanto en god bil?

Kia Picanto

Kia Picanto er en god bybil til brug i byen eller endda på motorvejen. Ligesom de fleste af sine konkurrenter er denne bil effektiv, økonomisk, praktisk, pålidelig og sjov at køre. Men er Kia Picanto en god bil?

Ja, Kia Picanto er en god bil, hvis du er på markedet for en kompakt, pålidelig, økonomisk, velfungerende, praktisk og sjov at køre bil. På den anden side er denne bil ikke ideel for dig, hvis du ønsker en større, mere rummelig, avanceret og højtydende bil.

Kia Picanto’s historie

Kia Picanto er en bybil, der produceres af Kia. Denne bil har været i produktion fra 2003 til dato. Den kaldes også for Kia Morning i Sydkorea, Taiwan, Hongkong og Chile. I Vietnam er den kendt som Kia New Morning, og i Malaysia kaldes den Naza Picanto eller Naza Suria.

Desuden er denne bil blevet produceret i overensstemmelse med kategorien “let bil” i Sydkorea, som giver skatteincitamenter for biler med udvendige dimensioner på under 3.600 mm i længden og 1.600 mm i bredden. Oven i købet er Kia Picanto i sin tredje generation, som har været i produktion fra 2017 til dato.

Egenskaber ved Kia Picanto

Udseende

Kia Picanto er måske nok lille, men det betyder ikke, at den er dårligt designet eller ukomfortabel. Overraskende nok er Kia Picanto smukt designet med de nyeste modeller har opgraderede funktioner.

Nogle af de funktioner, der skiller sig ud, er tonede ruder, karrosserifarvede kofangere, standardmaling, automatisk forlygtekontrol, hastighedsregulerende vinduesviskere foran, 15-tommers hjul og højmonteret bremselys. Interiøret ser også spektakulært og rummeligt ud. Det kan prale af funktioner som f.eks. justering af rat med hældning, glidende og liggende forsæder og ratmonterede betjeningselementer.

  Kia Forte Koup Pålidelighed

Kia Picanto har også en akselafstand på 94,5 tommer, en længde på 141,5 tommer, en bredde på 62,8 tommer og en højde på 58,5 tommer.

Ydeevne

Når det kommer til ydeevne, afhænger det af den trimmulighed eller motor, du vælger. Basismotoren er den 3-cylindrede 1,0-liters Kappa II-motor med flerpunktsindsprøjtning, den 3-cylindrede 1,0-liters Kappa II-motor med turboladet direkte motor og den 4-cylindrede 1,2-liters Kappa II-motor med 4-cylindret motor. Bemærk, at de to første motorer blev leveret med en 5-trins manuel gearkasse, mens 1,2-liters motoren har en 4-trins automatgearkasse som ekstraudstyr.

Hvis du vil have den bedste ydelse, bør du overveje at få Kia Picanto GT-Line S-trim. Den har en topfart på op til 112 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 9,9 sekunder. Ikke desto mindre er den også meget dyrere end de andre trimmes, da den kommer med ekstra funktioner som f.eks. automatisk nødbremsning.

Komfort og lastrum

Kia Picanto er måske nok en bybil, men den er stadig ret rummelig sammenlignet med de fleste af dens rivaler. Denne bil kan transportere op til fem passagerer, og den har et bagagerum på op til 255 liter. Hvis du folder bagsæderne ned, får du dog i alt 1010 liter lastrum.

Brændstofeffektivitet

Med hensyn til effektivitet er Kia Picanto meget økonomisk. Det skyldes, at den kommer med en effektivitet på omkring 48,7 mpg i byen, 65,7 mpg på motorvejen og en kombineret 58,9 mpg. Med sådanne vurderinger er dette en meget effektiv bybil.

Sikkerhed

Kia Picanto er også en ret sikker bil. Det skyldes, at den leveres med masser af sikkerhedsfunktioner. Nogle af dem omfatter elektronisk stabilitetskontrol, bremseassistentsystem, nødstop-signalering, bakke-startassistent og dæktryksovervågningssystem.

  Kia Sorento - Almindelige problemer & fejl

Ud over et aktivt sikkerhedssystem har denne bil også passive sikkerhedssystemer som f.eks. kollisionsfølsom automatisk døroplåsning, højdejusterbare nakkestøtter til alle sider, ISOFIX-børnesædernes topbånd og forankringsanordninger og meget mere.

Pris

Selv om Kia Picanto er lidt dyrere end nogle af sine rivaler som Hyundai i10, er den rimeligt overkommelig. Den har et prisinterval på 16.290 til 20.790 USD. Til en så overkommelig pris får brugeren masser af avancerede funktioner og en enestående ydeevne.

FAQ

Er Kia Picanto en god bil?

Ja, Kia Picanto er blandt de bedste bybiler på markedet. Ikke desto mindre vil nogle mennesker måske ikke finde den værd at investere i. Kia Picanto er en god bil, hvis du er på udkig efter en effektiv, kompakt, praktisk og sjov bybil at køre. Til gengæld er den ikke egnet, hvis du leder efter en komfortabel, luksuriøs og rummelig bil.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Picanto?

Hvis du ønsker at investere i Kia Picanto, er det afgørende at finde ud af nogle af de almindelige problemer, som du vil støde på undervejs. Nogle af disse problemer omfatter krumtapakselproblemer, uregelmæssig tomgang, støj fra bagbremsen, problemer med brændstofpumpen, knirkende støj under styring, fejl i brændstoftryksregulatoren, revnede gummislanger og problemer med at skifte gear.

Hvor hurtig er Kia Picanto?

Kia Picanto er hurtigere end de fleste af sine rivaler som Hyundai i10. Kia Picanto 1.0 T-GDi GT-Line S er den hurtigste udstyrsvariant. Denne variant er udstyret med en 3-cylindret turbomotor med turbolader, der yder op til 99 hk og 172 Nm drejningsmoment. Den har også en topfart på op til 112 mph, og den kan accelerere fra 0 til 62 mph på kun 9,9 sekunder.

  Kia Sorento Pålidelighed

Er Kia Picanto en god hverdagsbil?

Ja, Kia Picanto er en vidunderlig daglig chauffør. Det skyldes, at denne bil er brændstoføkonomisk, kompakt og praktisk. Da Kia Picanto er en bybil, er den nem at manøvrere i trafikken og parkere på offentlige parkeringspladser. Desuden er denne bil billig at vedligeholde, hvilket betyder, at du ikke skal bruge mange penge på at holde den på vejen i det daglige.

Hvilken bil er bedst – Hyundai i10 eller Kia Picanto?

Hyundai i10 og Kia Picanto er baseret på den samme platform. Derfor er det ret udfordrende at vælge den ene frem for den anden, da de deler mange funktioner. Hyundai i10 har dog en lille fordel over Picanto, da den leveres med et bredere udvalg af motorer. Ikke desto mindre er Kia Picanto mere rummelig, hurtigere og med et større bagagerum.

Resumé

Generelt er Kia Picanto en fremragende bil for personer, der er på udkig efter en stilfuld, kompakt, pålidelig, effektiv og praktisk bil. Men den er ikke ideel til folk, der søger en kraftfuld, luksuriøs, rummelig og avanceret bil. Med den rette pleje og vedligeholdelse er Kia Picanto en bil, der holder i mere end 250k miles.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z