Kia Picanto – Almindelige problemer & fejl

Kia Picanto

Kia Picanto er en fremragende bybil med et simpelt design, men med gode præstationer. Den er også pålidelig, praktisk, brændstoføkonomisk og sjov at køre. På trods af at denne bil er enestående på mange måder, udvikler den også mange problemer, efterhånden som den bliver ældre. Men hvad er de almindelige problemer med Kia Picanto?

Almindelige problemer med Kia Picanto er uregelmæssig tomgang, revnede gummislanger, problemer med krumtapakslen, støj fra bagbremserne, problemer med at skifte gear, problemer med brændstofpumpen, brændstoftryksregulator og knirkende støj under styretøj. De fleste af disse problemer opstår på grund af slitage på Kia Picanto.

Hvad er de almindelige problemer med Kia Picanto?

Krumtapakselproblemer

Dette er et af de største problemer, som alle Kia Picanto-brugere bør være klar til at håndtere. Mange brugere har rapporteret om registrering af problemer med krumtapakslen, såsom at krumtapakselsensorens positionssensor svigter, at skruen til krumtapaksskiverne svigter, eller at krumtapakslen knækker lige bag krumtapaksens timinggear.

Så hvis din Kia Picanto oplever et af ovenstående problemer med krumtapakslen, bør du få den undersøgt. Det kan skyldes en defekt bolt, en dårlig sensor eller en knækket krumtapaksel. Uanset hvad, skal du udskifte den dårlige del med en god del.

Brændstoftryksregulator fejl

Et andet problem, som Kia Picanto ejere bør være klar til at håndtere, er at have en defekt brændstoftryksregulator. Hvis brændstofpumpen fungerer korrekt, men du opdager, at der ikke kommer brændstof til brændstofindsprøjtningsdyserne, er det et tegn på, at brændstofregulatoren er defekt. Hvis dette problem ikke bliver løst, vil det medføre problemer med at starte bilen.

Dette problem kan løses ved at udskifte brændstoftryksregulatoren.

Uregelmæssig tomgang

Selv om dette problem ikke er særlig almindeligt, har mange brugere rapporteret, at de har oplevet det. Når brugeren starter bilen, føles tomgangskørslen uregelmæssig. Dette problem er normalt forårsaget af to ting. Den første er tomgangskontrollen, som muligvis sidder fast og kræver smøring for at blive løst. Den anden synder er en defekt gassensor. Hvis denne del er defekt, skal den udskiftes straks for at afværge problemet.

  Kia Niro Pålidelighed

Bagbremsestøj

I modsætning til de tre første problemer er dette problem ikke særlig almindeligt og forekommer på udvalgte biler. De berørte personer har rapporteret, at de har hørt en brummende støj fra bagbremserne. Desuden oplyste de fleste af de berørte personer, at dette problem normalt opstod, når bilen ramte over 20 miles eller deromkring.

Dette problem er blevet knyttet til en fabrikationsfejl, da det ikke ser ud til at forsvinde helt.

Knirkende støj under styring

Dette er et andet irriterende problem, som Kia Picanto brugere har rapporteret. De, der er ramt af dette problem, rapporterede, at de kunne høre en knirkende lyd, når de styrer bilen. Desuden tilføjede de, at lyden var mere mærkbar, når de trak væk fra en kold start. For at løse dette problem bør du udskifte de dårlige anti-rullebøsninger.

Vanskeligheder med at skifte gear

Nogle Kia Picanto-brugere har også rapporteret om problemer med at skifte gear. Dette skyldes normalt, at koblingen ryster, hvilket gør det ret udfordrende at skifte gear. Bemærk, at dette problem normalt opstår på grund af slid på koblingssystemet. Så hvis du begynder at opleve sådanne problemer, bør du få udskiftet koblingssystemet.

Problemer med brændstofpumpe

Når din Kia Picanto bliver ældre, vil den også begynde at få flere problemer, der opstår på grund af alderen. Et af disse problemer er, at brændstofpumpen bliver gammel og ikke fungerer optimalt. Nogle af de problemer, du kan begynde at bemærke, er dårlig brændstoføkonomi, tab af effekt eller endda begge dele.

  Er Kia Rio en god bil?

For at løse dette problem skal du udskifte brændstofpumpen. Selv om du kan anvende nogle midlertidige løsninger, vil dette ikke vare ved, og derfor er det godt at udskifte pumpen.

Revne gummislanger

Dette er et af de problemer, der fik Kia til at tilbagekalde nogle af Kia Picanto-modellerne. Det er almindeligt på Kia Picanto fra 01/02/2011 til 30/06/2012. Gummislangerne i brændstofpåfyldningshalsen kan med tiden revne og forårsage lækage.

FAQ

Er Kia Picanto en pålidelig bil?

Ja, Kia Picanto er en af de mest pålidelige bybiler på markedet. Mange pålidelighedsbureauer har givet den en bedømmelse på 4,0 ud af 5,0. Desuden registrerer denne bil færre problemer end de fleste af sine konkurrenter. Så hvis du vil have en bil, som du kan stole stærkt på, er Kia Picanto en af disse biler.

Hvor længe holder Kia Picanto?

Da Kia laver nogle af de mest pålidelige biler på markedet, kan brugerne forvente, at deres biler holder i lang tid. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan Kia Picanto holde i mere end 200.000 miles. Ikke desto mindre har nogle brugere rapporteret, at de har kørt over 250.000 miles.

Er det dyrt at vedligeholde Kia Picanto?

Nej, det er langt billigere at vedligeholde Kia Picanto end de fleste af dens rivaler. Det koster nemlig mindre end 400 dollars at vedligeholde Kia Picanto. Så hvis du sammenligner det med branchens gennemsnitlige vedligeholdelsesomkostninger på omkring 652 dollars, sparer du en masse. Desuden er Kia-reservedele også billige og nemme at få fat i, afhængigt af hvor du bor.

  Er Kia Stinger en god bil?

Hvad er det største problem med Kia Picanto?

Selv om Kia Picanto brugere har rapporteret om flere problemer gennem årene, er det største problem, som Kia Picanto brugere oplever, problemer med krumtapakslen. Efterhånden som bilen bliver ældre, kan brugerne begynde at få problemer med krumtapakslen, f.eks. at krumtapakselsensoren svigter, at bolten til krumtapaksskiverne svigter, og at krumtapakslen knækker lige bag krumtapaksens timinggear.

Er Kia’er lige så pålidelige som Toyota’er?

Ja, Kia er lige så pålidelig som Toyota. Det har dog ikke altid været tilfældet, da Kia’er for ti år siden blev anset for at være upålidelige. I dag giver de fleste pålidelighedsbureauer som Repairpal Kia og Toyota den samme pålidelighedsscore på 4,0 ud af 5,0. Dette er et tegn på, at Kias i dag er lige så pålidelige som Toyota’er.

Konklusion

Som enhver anden bil vil Kia Picanto begynde at udvikle problemer, efterhånden som den bliver ældre. Men med den rette pleje og vedligeholdelse kan de fleste af de problemer, som vi har diskuteret ovenfor, fjernes. Sørg for at overholde producentens anbefalede serviceinterval på 10.000 miles eller 12 måneder, alt efter hvad der kommer først.

Alt i alt er Kia Picanto en vidunderlig bybil. Den er nem at vedligeholde, sjov at køre og meget pålidelig. Den er også praktisk og avanceret.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z