BMW xDrive Problemer med transmission

BMW xDrive Problemer med transmission

Transmissionen spiller en afgørende rolle for at sikre, at din BMW-motor kører med den rette hastighed uden at gå meget hurtigt eller meget langsomt efter dine behov. Desuden sikrer den, at dine BMW-hjul får den ideelle mængde kraft. Men som alle andre bildele udvikler transmissionen også problemer.

Selv om BMW-modellerne med xDrive-systemet yder bedre end modellerne med RWD- eller FWD-systemet, har de også problemer med transmissionen. Så hvad er BMW xDrive transmissionsproblemer?

Almindelige BMW xDrive-transmissionsproblemer er støjende gear i neutral, hyppige gearskifter, hårde gearskift, forsinkelser i gearskiftet, slibning ved acceleration, brændende lugt og defekt momentomformer. De fleste af disse problemer opstår på grund af dårlig vedligeholdelse af transmissionen.

Hvad er de almindelige transmissionsproblemer med BMW xDrive?

Et støjende gear, når det står i neutral

Uanset hvilken BMW xDrive-model du kører, vil du stadig opleve støjende gear, når du står i neutral, hvis transmissionen fejler. Bemærk, at denne støj kun opstår, når bilen ikke bevæger sig og står i neutral. Nogle af de almindelige årsager er slidte stanglejer, et løst udstødningssystem eller et motorproblem.

Besøg mekanikeren, så de kan køre en diagnostisk test og finde frem til den egentlige synder. Hvis lejerne er slidte, skal de udskiftes. Skift alle 16-stanglejerne og ikke kun de dårlige lejer.

Svært gearskifte

BMW-modeller med xDrive-platformen oplever også hårde gearskift, når nogle af transmissionsdelene ikke fungerer godt eller er defekte. Nogle af disse dele omfatter VANOS-solenoider, stempler, ventiler og defekt computersoftware.

Hvis en af de ovennævnte dele har et problem, skal du løse problemet, før gearkassen kan genoptage et normalt gearskifte. Ellers vil du få problemer med at skifte korrekt.

  Almindelige problemer med Volvo S90

Hyppige gearskifter

En defekt gearkasse kan også medføre, at gearet skifter langsomt eller uregelmæssigt, hvilket kan bringe dit liv i fare, når du kører på motorvejen. Nogle af årsagerne til gearskiftene er lavt væskeniveau, væskelækager, defekte koblinger og defekte bånd. Tegn på at gear slipper er, at motorlampen tændes, at det er svært at skifte gearkasse og mærkelige glidende lyde mellem gearene.

Det er nødvendigt at løse de underliggende problemer for at slippe af med problemet. Opsøg en mekaniker, hvis det indebærer udskiftning af dele.

Defekt drejningsmomentomformer

Drejningsmomentomformerens arbejde er at forbinde strømkilden med belastningen i automatiske transmissioner. Desuden driver den også væskepumpen for at få transmissionen til at fungere. Så hvis momentomformeren begynder at svigte, kan det medføre, at transmissionen overophedes og hæmmer dens ydeevne.

Nogle af symptomerne på en dårlig drejningsmomentomformer er lukning, glidning, rysten og overophedning. Udskift denne del for at løse problemet.

Forskydningsforsinkelser

Mens en dårlig gearkasse kan forårsage hårde skift, kan den også forårsage forsinkelser i skiftet. Du kan opleve manglende reaktion eller forsinket reaktion, når du skifter fra et gear til et andet. Hvis dette sker med din BMW xDrive, skal du sørge for at kontrollere niveauet af transmissionsvæske og kvaliteten af væsken.

Skyl snavset transmissionsvæske ud, og fyld den rigtige mængde og kvalitet af væske i transmissionen. Dette burde løse problemet.

Brændende lugt

Hvis der er en brændende lugt i din BMW xDrive, er det et tegn på, at du har en utæt transmissionsvæske. Dette kan være farligt, hvis det ikke bliver behandlet i tide. Udbedr det problem, der forårsager lækagen, og påfyld væsken efter behov.

  Bilforsikring til BMW b58: Find billig forsikring

Knirken ved acceleration

Hvis du bemærker, at din gearkasse knirker eller ryster, er det et tegn på, at der er noget galt. I BMW xDrive-modeller med automatgear er dette et tegn på, at planetgearet er beskadiget. Mens det, hvis din bil har en manuel gearkasse, er et tegn på, at koblingen eller slavecylinderen er beskadiget. Udskift de dårlige dele for at løse dette problem. Sørg også for, at din bil har de rigtige væskeniveauer.

FAQ

Hvorfor foretrækker de fleste BMW-brugere xDrive frem for baghjulstrækket?

De fleste foretrækker xDrive- eller firehjulssystemet, fordi det leverer kraft til alle hjul og ikke kun til for- eller baghjulene som BMW’s RWD-system. Desuden giver det også bedre trækkraft, hvilket er ideelt til kørsel i forskellige terræner.

Hvad er det mest almindelige transmissionsproblem i BMW’er?

Det mest almindelige transmissionsproblem i BMW-modeller er lavt niveau af transmissionsvæske eller transmissionslækage. Dette skyldes normalt defekte pakninger, tætninger og slanger. Desuden er det også den vigtigste katalysator for forskellige transmissionsproblemer, såsom gearskifte, brændende lugt, gearskifter og meget mere.

Hvis du løser dette problem, vil du ende med at løse halvdelen af de transmissionsproblemer, som de fleste BMW xDrive-brugere oplever.

Er xDrive-systemet godt på sne?

Ja, BMW xDrive- eller all-wheel-drive-systemet er perfekt på sne. Det skyldes, at dette system tilbyder en dynamisk stabilitetskontrol. Så når din bil kører på et glat eller vådt underlag, kan det holde bilen i en stabil position. Og sammen med antiblokkebremser vil din BMW-model ikke snurre af vejen.

  Ford Edge - Almindelige problemer & fejl

Hvilken bil er dyrere at vedligeholde – AWD eller RWD?

BMW’s firehjulstræk eller xDrive-system er naturligvis dyrere at vedligeholde end baghjulstræk eller forhjulstræk. Det skyldes, at førstnævnte kommer med flere dele, der kræver vedligeholdelse, mens sidstnævnte har få dele, der skal repareres og vedligeholdes.

Hvor meget koster det at reparere en slippende gearkasse?

Omkostningerne ved at genopbygge en slippende gearkasse varierer alt efter de dele, der skal genopbygges. De varierer fra 100 til 600 dollars. På den anden side er prisen for udskiftning af en slippende gearkasse langt dyrere, da den starter fra 1.800 $. Så det er billigere at ombygge transmissionen end at udskifte den.

Bottom line

Uanset om din BMW xDrive-model er til sjov kørsel eller daglig pendling, vil det give dig ro i sindet og tilfredshed, hvis du passer godt på bilen. BMW-modeller med xDrive-systemet er sjove at køre, så længe de er velholdte.

Med ovenstående almindelige transmissionsproblemer, som BMW xDrive-modeller oplever, er det blevet nemt at vedligeholde din bil i en længere periode. Når du overholder BMW’s anbefalede planlagte vedligeholdelsesservice, vil transmissionsproblemer og andre almindelige BMW xDrive-problemer høre fortiden til.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z