Almindelige BMW xDrive Problemer

BMW xDrive-systemet er BMW’s betegnelse for sit firehjulstrækssystem. xDrive-teknologien er et sofistikeret, permanent firehjulstrækssystem, der sikrer, at din BMW til enhver tid har enestående trækkraft. Som alle bilers drivsystemer har dette system dog også nogle udfordringer.
Så hvad er problemerne med BMW xDrive-systemet?

BMW xDrive-systemet kommer med flere udfordringer, men de mest almindelige omfatter olielækager, elektriske problemer, overophedning af A/C, svigt i brændstofsystemet, korrosion af alufælge, problemer med baglygternes montering og meget mere.

Så inden du investerer i en BMW med xDrive-system, er det vigtigt at kende nogle af de udfordringer og modgang, som du sandsynligvis vil møde undervejs. Den gode nyhed er, at de fleste af problemerne kan håndteres af en erfaren BMW-mekaniker eller ved at tage din bil til et BMW-servicecenter.

Hvad er de almindelige problemer, som BMW xDrive står over for?

Problemer med styringskæden

Et af de almindelige problemer med BMW xDrive-systemet er problemet med timingkæden. Dette er almindeligt på ældre BMW xDrive bilmodeller. Brugerne klager normalt over, at timingkæderne hopper over på tandhjulene og dermed forstyrrer krumtapaksler og knastaksler i deres korrekte funktion.

Olielækager

Dette er et almindeligt problem i næsten alle BMW-modeller. Ikke desto mindre er problemet også udbredt i BMW’er med et xDrive-system. Nogle af de vigtigste dele, der forårsager olielækage i BMW xDrive-systemet, er en svigtende brændstofpumpe og en utæt ventildækseltætning, der er utæt.

Brændstofsystemfejl

Svigt i brændstofsystemet forekommer normalt i BMW xDrive-modeller på grund af en defekt brændstofpumpe. Dette medfører normalt, at bilen pludselig mister accelerationen, eller at servostyring og bremser kan stoppe ud af ingenting.

  Ved hvilken kilometerstand begynder Mercedes at få problemer?

Motorens kølesystem

Et andet almindeligt problem, som BMW xDrive-systemet står over for, er motorkølesystemet. Når dette sker, får det bilen til at overophede. Nogle af de skyldige i dette problem omfatter en defekt vandpumpe eller en kølervæskelækage. Bemærk, at en BMW-certificeret tekniker nemt kan håndtere dette problem.

Elektriske problemer

Defekt elektronik er ikke kun almindeligt i BMW xDrive-biler, men også i andre BMW-modeller. I dette tilfælde er den skyldige normalt sikringsboksen. Ikke desto mindre har BMW tidligere rapporteret om langt mere alvorlige elektroniske problemer, som førte til tilbagekaldelse af over 300.000 biler i Storbritannien i 2018.

Baglygteenhed

Et andet BMW xDrive-problem, som du vil støde på, er en defekt baglygte/lygte. Dette problem skyldes normalt en dårlig pæreforbindelse ved baglygtens printplade. Den dårlige forbindelse er normalt et resultat af korrosion, der finder sted.

Overophedning af klimaanlæg og varmesystem

Overophedning af A/C- og varmesystemer skyldes overophedning af ledninger og elektriske stik inde i varme- og kølekammeret. Typisk sker dette på grund af den måde, hvorpå ledningsnettet til blæserregulatoren i de dårlige enheder var opsat. Så efterhånden som komponenterne slides og korroderer, kan de beskadige ledningerne og forårsage et kredsløb, når de kombineres med de korroderede dele.

Vibrationer i rattet under bremsning

Dette problem er almindeligt i BMW 3-serien med iDrive-systemet. Du kan begynde at bemærke rattvibrationer eller rystelser i rattet, når du forsøger at bremse. Dette skyldes en fejl i en af bøsningerne i en af trillearmene. For at undgå at få et sådant problem skal du skifte gummienhederne efter 75.000 miles.

  Er en BMW SUV en god bil?

Korrosion af alufælge

BMW-mærket alufælge ser spektakulært ud og får bilen til at se fornem ud. Mange BMW-brugere har dog klaget over, at disse hjul ikke holder længe. Legeringshjulene begynder at korrodere efter kort tid.

FAQ

Er BMW xDrive pålidelig?

Ja, BMW xDrive-systemet er pålideligt. Men som de fleste BMW’er er det ikke så pålideligt som nogle systemer, f.eks. Mercedes 4Matic- eller Torsen Quattro-systemet. Ikke desto mindre rangerer det lidt over gennemsnittet, hvilket er en god ting.

Kan du slå BMW xDrive fra?

Nej, det kan du ikke. Det skyldes, at dette system leveres med bilen. Desuden leverer xDrive- eller all-wheel-drive-teknologien fremragende trækkraft til alle hjul, hvilket sikrer, at du holder dig på sporet uanset vejens tilstand. På den måde er du sikker og har kontrol over bilen.

Hvorfor har BMW’er en masse problemer?

Hovedårsagen til, at BMW’er har mange problemer, er, at de kommer med meget avancerede og nyeste teknologier. Derudover kræver BMW regelmæssig vedligeholdelse, hvilket nogle brugere ignorerer og ender med at få en masse udfordringer i det lange løb.

For at minimere BMW-problemer er korrekt pleje og vedligeholdelse af bilen afgørende. Derudover er det også vigtigt at overholde den anbefalede vedligeholdelsesplan.

Ved hvilken kilometerstand begynder BMW’er at få problemer?

De fleste BMW’er begynder at få problemer allerede fra 80.000 miles. Ikke desto mindre kan nogle udvikle problemer fra 120.000 miles. Så i gennemsnit begynder BMW’er at få problemer mellem 80.000 og 120.000 miles. Efter 120.000 miles bør BMW-ejere være klar til at håndtere alvorlige og dyre reparationsproblemer.

  Har BMW'er mange problemer?

Er BMW xDrive god i sne?

Ja, BMW xDrive-teknologien er perfekt under sneforhold. Det skyldes, at xDrive-systemet eller all-wheel-drive-systemet fungerer ved at sende kraft til alle bilens fire hjul. Det er altså ikke kun det sæt for- eller baghjul, der får strøm, men alle hjulene.

Med denne teknologi fordeles kraften til alle hjul, hvilket sikrer, at alle hjul har god trækkraft. Og da forholdene gør vejen glat, er din bil lettere at styre end med baghjulstræk eller forhjulstræk. For at opnå de bedste resultater i sne skal du tilføje vinter- eller vinterdæk til din bil.

Konklusion

BMW xDrive er et af de mest kraftfulde og pålidelige biltrækssystemer på markedet. Ikke desto mindre har det nogle almindelige problemer, som interesserede købere bør være opmærksomme på, inden de investerer i bilen. Nogle af de almindelige BMW xDrive-problemer er olielækager, elektriske problemer, problemer med baglygter, motorkølesystemer og meget mere.

Det er også vigtigt at bemærke, at de fleste af disse problemer normalt findes i de ældre BMW xDrive-systemer, da de nyeste modeller er mere pålidelige med færre problemer.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z