BMW X3 – Almindelige problemer & fejl

BMW X3 - Almindelige problemer & fejl

BMW er kendt for at skabe biler, der giver den ultimative køreoplevelse. BMW X3 er ikke en undtagelse, men den har også flere problemer, som brugerne bør kende til. Hvad er de almindelige problemer med BMW X3?

BMW X3 har en håndfuld problemer, som interesserede købere eller brugere bør kende til. Bemærk, at de fleste af disse problemer varierer fra det ene modelår til det andet, mens andre er ensartede på tværs af modellerne. Nogle af disse problemer er olielækage, overophedning af motoren, motorstop, raslende soltag og meget mere.

Hvad er de almindelige problemer med BMW X3?

Olielækage

Olielækage er et almindeligt problem i næsten alle BMW-modeller. Det skyldes som regel en slidt ventildækseltætning eller revner i ventildækslet. Når du har kørt i din X3 i nogen tid, kan ventildæksletætningen blive slidt og begynde at lække olie. Besøg en mekaniker for at skifte din ventildækseltætning.

Overophedning af motoren

Et andet almindeligt problem, som BMW X3-brugere oplever, er overophedning af motoren. Motoren overopheder, fordi der er en kølervæskelækage. Hvis kølevæskesystemet er beskadiget eller kompromitteret, vil det ikke køle motoren som nødvendigt, hvilket resulterer i, at motoren overopheder. Kontroller, om der er en kølevæskelækage eller en dårlig termostat.

Soltag rasler og lækker

Problemet med soltagets raslen og lækage er kun almindeligt i første generation af BMW E83 X3 af første generation. Det, der sker, er, at når føreren åbner eller åbner soltaget, vil forskellige beklædningsdele rasle og slå rundt; derved opstår der en vis støj. Ikke desto mindre kan dette problem nemt løses.

Vinduesraslen og ødelagte regulatorer

Vinduesraslen og ødelagte regulatorer er også almindelige på BMW X3. Dette opstår normalt, når der er en defekt vinduesregulator. Bemærk, at vinduet kan undlade at lukke eller åbne, hvilket kan være en gene. Reparationen er let, men kan være dyr på grund af prisen på reservedele og reparationsservice.

  Mercedes E450 - Almindelige problemer & fejl

Fejl i styringskæden

Selv om BMW er en luksusbil, består den af mange plastikdele, og styringskæden er en af dem. Da denne del er lavet af billig plastik, holder den ikke særlig længe. Derfor påvirker det motorens timing timing, hvis plastikkædetaljeføringen går i stykker på BMW X3, og det påvirker motorens timing. Det eneste, du skal gøre, er at udskifte styret og korrigere timingen.

Tungt styretøj

Dette problem er almindeligt på BMW X3-modeller med variabel sportsstyring. Personer med denne funktion kan bemærke, at styretøjet er blevet tungt og besværligt at kontrollere. Dette er et tegn på, at den variable sportsstyring har svigtet. Den eneste løsning er at udskifte den med en ny.

Tab af bremsekraft

Bremsevakuumpumpen på BMW X3 kræver meget smøring. Så hvis du undlader at smøre den regelmæssigt eller som anbefalet, vil den begynde at miste kraft fryse. Dette vil koste dig flere penge, da du bliver nødt til at udskifte den beskadigede vakuumpumpe.

Bilen trækker til siden

Nogle BMW X3-brugere har rapporteret, at deres bil trækker til den ene side. Dette skyldes som regel fejljusteret sporing. For at afhjælpe dette problem skal du tage din bil til BMW-servicecentret og få sporingen justeret.

Motoren går i stå

BMW X3 fremstillet mellem august 2016 og januar 2018 har problemer med motorstop. Motoren går i stå, fordi brændstoftanken har et problem, der forårsager en begrænset brændstofforsyning til bilens motor, hvilket får den til at gå i stå. Tag din bil til et BMW-servicecenter og få brændstofsystemet undersøgt.

  Volkswagen Polo - Almindelige problemer & fejl

Turbo-problemer

Hvis du bemærker, at din bil frembringer en gryntende lyd, eller der kommer røg fra udstødningen, når der drypper olie på den, er det tegn på en dårlig turbo. Det sker, når turbotætningen er sprunget. Dette er også et almindeligt problem på BMW X3’eren. Ændr problemet ved at udskifte den sprængte turbotætning.

FAQ

Hvad er højt kilometertal for BMW X3?

Den bedste måde at vurdere en brugt bil af høj kvalitet på, inden man betaler for den, er at vide, hvor mange kilometer den har kørt. BMW X3 kan være en pålidelig bil, men hvis ejeren var uforsvarlig eller havde nogle dårlige kørevaner, vil bilen have en tendens til at have mange problemer. Uanset hvad betragtes 100.000 miles som et højt kilometertal for BMW X3, da de fleste problemer starter herfra.

Hvilket modelår BMW X3 er det mest pålidelige?

Mange pålidelighedsvurderingsbureauer siger, at 2017 BMW X3 er den mest pålidelige. For eksempel har Consumer Reports givet BMW X3 en 4-stjernet bedømmelse ud af 5 stjerner. Det er et tegn på, at dette er en pålidelig bil med færre problemer. Ikke desto mindre er der et par problemer, som ejeren bør være opmærksom på.

Er BMW X3 dyr at vedligeholde?

Ja, det er dyrt at vedligeholde BMW X3. I gennemsnit skal du måske af med over 900 kr. for at vedligeholde bilen årligt. Desuden har BMW X3 en masse problemer, der øger omkostningerne til reparation og vedligeholdelse. Og da BMW-dele er meget dyre, vil de samlede omkostninger til vedligeholdelse også stige.

  Almindelige Mercedes ML350 problemer

Hvilken bil har flere problemer – BMW X3 eller X5?

BMW X5 er måske nok en større, luksuriøs, komfortabel og mere avanceret bil end BMW X3, men X3 er stadig mere pålidelig end sin større søskende. Mens BMW X3 er den mest pålidelige BMW SUV, er BMW X5 den mindst pålidelige BMW SUV i sortimentet. Den registrerer også flere problemer end X3.

Hvilken modelårgang af BMW X3 bør jeg undgå?

BMW X3 er måske nok en enestående kompakt SUV, men hvis der er ét modelår, som du bør undgå, er det BMW X3 2013. Ifølge NHTSA har denne bil haft over 300 klager, hvilket er eksponentielt højt. Desuden er de fleste af de problemer, som denne model står over for, meget dyre at vedligeholde.

Et af de grasserende problemer, som 2013 BMW X3 kommer med, er fejl i styringskæden. Ikke desto mindre har den også flere problemer, som du bør finde ud af.

Konklusion

Nu hvor du kender nogle af de almindelige problemer, som BMW X3-brugere står over for, er det lettere at vide, hvad du kan forvente eller hvordan du skal passe på denne kompakte SUV. Nogle af de problemer, som BMW X3-brugere står over for, er olielækage, motorstop, motoroverophedning, turboproblemer, tab af bremsekraft og meget mere.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z