BMW 330e – Almindelige problemer & fejl

BMW 330e - Almindelige problemer & fejl

BMW 3-serie er den mest pålidelige BMW-serie på markedet. Desuden er selv plug-in-hybridmodeller som BMW 330e meget pålidelige. Men hvad er de almindelige problemer med BMW 330e?

Hvis du ønsker at skåne miljøet, men samtidig vil nyde en cool, luksuriøs, højtydende og smidig kørsel, er BMW 330e plug-in hybrid den perfekte bil. Denne bil kommer dog med flere problemer, som du skal være klar til at håndtere.

Nogle af de almindelige BMW 330e plug-in hybrid-problemer er, at bilen ikke kan starte, at batteriet ikke kan oplades, tab af kørevidde, problemer med drivlinen, dørbesætning, der gnider i døren, og meget mere. Men hvis du vedligeholder din bil korrekt og overholder den planlagte servicevedligeholdelse, vil du ikke opleve de fleste af disse problemer.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 330e?

Batteriet oplades ikke korrekt

Et af de første problemer, som BMW 330e-ejere står over for, er, at batteriet ikke oplades korrekt. Mange 330e-bilister bliver frustrerede, når deres bil ikke er i stand til at oplade eller fuldføre opladningen. Der er flere årsager til, at dit batteri ikke kan oplades.

Din bils batteri kan undlade at oplade på grund af et problem med batteripakken. Modulerne kan blive adskilt, hvilket fører til, at det elektriske system ikke kan overføre strøm til drivlinjen. Den gode nyhed er, at et sådant problem kan løses på et BMW-servicecenter.

Bilen kan ikke starte

Et andet almindeligt problem, som BMW 33e-ejere kan opleve, er, at deres bil ikke kan starte. Dette skyldes normalt problemer med tændingen. Nogle af disse problemer omfatter et fladt batteri, et svagt batteri, en defekt startknap, en dårlig generator, slidte tændrør eller en ødelagt startmotor.

  Volkswagen E-Golf - Almindelige problemer & fejl

Med korrekt pleje og vedligeholdelse af din BMW 330e er dette et problem, der kan undgås. Sørg for at overholde BMW’s planlagte serviceeftersyn.

Tab af kørevidde

Dette problem opstår kun, når du kører din 330e i eDrive-tilstand. eDrive-området betyder et fuldt elektrisk område. Du kan bemærke, at din kørselsradius er reduceret fra 24 miles på én opladning, som senere falder til 20 miles efter flere opladninger. Det bedste du kan gøre er at opdatere bilens software.

Det er vigtigt, at du altid opdaterer din BMW 33e’s software, så bilen kan fungere optimalt.

Problemer med drivlinen

Drivlinens arbejde i BMW 330e er at overføre strøm fra motoren til hjulene. Da drivlinjen består af flere dele, såsom gearkasse, drivaksler og aksler, kan alt gå galt, hvis den ikke er godt vedligeholdt.

Nogle af tegnene på en dårlig drivlinje i BMW 330e er kraftige vibrationer, mens bilen accelererer, eller voksende støj mod bagenden af din bil. Desuden kan du også bemærke en utæt transmissionsvæske, hvilket kan indikere en beskadiget drivlinje. Skift eller reparer drivlinen for at få en problemfri drift.

Problem med dørbeklædning, der gnider mod døren

Et andet problem, som mange BMW 330e-ejere har klaget over, er dørbeklædning, der gnider mod døren. Dette problem er almindeligt i fordørene og ikke i de bageste døre. Når det sker, kan du desuden høre raslende lyde fra gummipakningerne, som knirker mod beklædningen inde i døren.

Dette problem opstår normalt på BMW 330’ere, der køres ved lave hastigheder eller på et ujævnt underlag. Så hvis du køber en brugt 330e, skal du tjekke dette problem.

  Er Volvo billigere at vedligeholde end BMW?

Problem med at tilføje BMW-appen til bilen

BMW 330e kan også irritere dig, når du forsøger at tilføje BMW App’en til bilen, men den vil ikke lade dig gøre det. Det skyldes primært den dårlige Android-integration i BMW’en. Da appen kommer med en fejl, kan det være en stor udfordring at tilføje eller tilslutte den til din bil, selv hvis du gør alt korrekt.

For at rette op på dette problem skal du prøve at geninstallere appen på din smartphone, og problemet kan forsvinde.

Et advarselstegn for en lukket stikkontakt, men sensoren forbliver åben

Sidst men ikke mindst kan du også blive sur på grund af en advarselslampe, der advarer dig om at lukke døren, selv om den allerede er lukket. Når sensoren fungerer dårligt, kan den angive, at døren er åben, mens den i virkeligheden er lukket. Kontroller fejlen i opladningsstikket, og udbedr den.

FAQ

Hvor længe holder batterierne i BMW 330e?

Overraskende nok kan BMW 330e-batterier holde i over 10 år. Det er en lang periode, men det betyder ikke, at batteriet dør. Batterierne vil stadig være funktionsdygtige, men deres rækkevidde vil gradvist blive mindre. Desuden kan det være, at batterierne ikke holder en opladning ordentligt.

Er BMW 330e en god bil til daglig kørsel?

Ja, BMW 330e er en vidunderlig daglig kørsel. Det skyldes, at den er meget brændstofbesparende og ikke forurener miljøet meget. Derudover byder bilen på en rummelig kabine, et komfortabelt interiør, exceptionelle præstationer, og den er sikker. Frem for alt er bilen meget praktisk, hvilket gør den perfekt til at tage børnene med i skole.

  Bedste bil til personer med knæproblemer

Er BMW 330e billig at vedligeholde?

Nej, det er ikke billigt at vedligeholde BMW 330e eller nogen anden BMW. Selv om det er en af de mest pålidelige BMW-modeller på markedet, er den stadig ikke særlig pålidelig sammenlignet med andre biler i sin klasse. Alt i alt er BMW 330e dyr at vedligeholde, da den udvikler flere problemer end gennemsnittet.

Hvor mange kilometer holder en BMW 330e?

Da BMW 330e er en af de mest pålidelige BMW-sedaner på markedet, kan den holde over 250.000 miles, hvis den vedligeholdes og køres korrekt. Men i gennemsnit bør den holde mellem 200.000 og 250.000 miles. Bemærk, at hybridmodeller er mere pålidelige end deres ICE-modeller og kan holde længere, når de bliver passet godt på.

Resumé

Det er vigtigt at vide, hvad du kan forvente af din BMW 330e, hvis du har til hensigt at forlænge bilens levetid. Ovenstående almindelige problemer, som BMW 330e-ejere sandsynligvis vil støde på, er en øjenåbner, da de hjælper interesserede købere eller ejere med at vide, hvad de kan forvente af deres bil på forhånd og passe godt på den.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z