BMW 225xe – Almindelige problemer & fejl

BMW 225xe - Almindelige problemer & fejl

BMW 225xe er en perfekt familiebil, da den kan rumme op til fem personer. På trods af sit kompakte design føles 225xe som en BMW bag rattet. Men hvad er nogle af de almindelige problemer, som BMW 225xe står over for?

BMW 225xe Active Tourer PHEV kommer med flere problemer, som nemt kan håndteres af BMW-servicecenteret eller den certificerede tekniker. Nogle af problemerne omfatter elektriske problemer, problemer med brændstofklapdækslet, svagt batteri, kortslutning med høj batterispænding og problemer med EVAP-systemet.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 225xe?

Problem med brændstofklapdæksel

Det første og almindelige problem, som BMW 225xe-ejere oplever, er problemet med brændstofklappedækslet. Selv om BMW 225xe leveres med et håndtag, som du skal trække i for automatisk at åbne brændstofklappedækslet, er det ikke altid tilfældet. Flere 225xe’er har sat sig fast og tvunget føreren til at tage sagen i egen hånd.

Brændstofklapdækslet leveres med en grøn ledning på siden, som kan hjælpe dig med at trække dækslet ud og give bilen brændstof. Hovedårsagen til, at dækslet sætter sig fast, skyldes skader eller dårlig konstruktion. Hvis der er mekaniske skader, skal du bruge ekstra kraft for at trække dækslet op.

Problemer med drivlinen

Selv om drivlineproblemet er almindeligt på BMW 330e, kan det også forekomme på BMW 225xe. Drivlinjen består af flere dele, såsom transmission, aksel, hjul og drivaksler, der kan gå galt når som helst. Så når du hører en sjov lyd fra din bil eller en transmissionslækage, skal drivlinjen have en teknikers opmærksomhed.

Fejl i drivlinen opstår normalt under kraftig acceleration, stejle stigninger eller hurtig acceleration. Den bedste måde at diagnosticere en drivlinje på er at få den scannet og problemet udbedret.

  Audi RS e-Tron GT - Almindelige problemer & fejl

Elektriske problemer

BMW’er er synonymt med elektriske problemer. BMW 225xe PHEV har også sine egne elektriske problemer. Et af de almindelige elektriske problemer, som ejere af denne PHEV sandsynligvis vil opleve, er, at når de kører og bevæger gearstangen i R eller D, kan de få en fejlmeddelelse om, at “P ikke er valgt” og nægter at skifte gear.

Ud over denne fejlmeddelelse har nogle brugere også sagt, at stemmestyringssystemet udløser sig selv gentagne gange. Dette kan dog nemt gøres korrekt ved at slukke alt og starte bilen på ny. Sørg for at have opdateret software for at undgå sådanne mindre problemer.

Svagt batteri

En af de største udfordringer ved at eje en plug-in hybridbil er, at de har svage batterier. BMW 225xe er ikke en undtagelse, da dens batteri også er svagt. Flere brugere har klaget over, at batteriet mister sin opladning efter at have tilbagelagt flere kilometer. En bruger citerede, at hans rækkevidde var reduceret fra 30 miles til 24 miles i løbet af få år.

Plug-in hybridbiler som BMW 225xe hjælper bilisterne til at bruge mindre på benzin. Men når batteriets rækkevidde begynder at blive mindre, er det vigtigt at skifte batteriet for fortsat at nyde godt af færre udgifter til brændstof. Det eneste problem er, at omkostningerne ved at udskifte et plug-in hybridbatteri er dyrere end ved et standardbatteri.

BMW 225xe kan opleve nogle få almindelige batterirelaterede problemer, som f.eks. et fald i effekt og reduceret rækkevidde, hvis den ikke vedligeholdes korrekt. Derudover kan det være nødvendigt at udskifte batteriet efter et par års brug på grund af normal slitage.

  Mercedes W205 - Almindelige problemer & fejl

Kortslutning af højspændingsbatteri

Et andet almindeligt problem, som BMW 225xe-brugere står over for, er højspændingsbatterikortslutninger. Dette er normalt forårsaget af urenheder baseret inde i højspændingsbatteripakken. Bemærk, at højspænding i BMW 225xe er nødvendig for at drive motoren. Desuden øger den høje spænding også effektiviteten.

Hvis din BMW 225xe har en højspændingsbatterikortslutning, bør du tage din bil til det nærmeste BMW-servicecenter for at få den undersøgt. Selv om problemet kan repareres, er det ret dyrt.

Problemer med fordampningsemissionssystemet

Som de fleste plug-in hybridbiler kan BMW 225xe også have problemer med fordampningsemissionssystemet. Fordampningsemissionssystemet (EVAP) har til opgave at lagre og bortskaffe brændstofdampene, før de frigives til atmosfæren. Dette hjælper ikke kun miljøet, men også brændstofeffektiviteten.

Men efter at have kørt din BMW 225xe i flere kilometer, kan du begynde at få EVAP-problemer. Dette skyldes normalt en beskadiget slange eller udluftning eller en dårlig lækagedetektionslampe. Men med korrekt vedligeholdelse og reparation bør dette problem ikke genere dig, selv efter at du har kørt flere kilometer.

FAQ

Er BMW 225xe pålidelig?

Nej, BMW 225xe er ikke en pålidelig bil. BMW’er ligger måske højt, når det gælder brændstofeffektivitet, men de har mange problemer, og deres reservedele er dyre. Ifølge mange pålidelighedsbureauer ligger BMW nederst på sidstepladsen. BMW 225xe er ikke en undtagelse og kan være ret dyr at vedligeholde.

Er BMW plug-hybrid-batterier holdbare?

Ja, BMW plug-in-hybridbatterier er holdbare. De er måske ikke på samme niveau som Tesla, men de kan dække over 60.000 miles. Desuden hævder BMW, at deres batteripakker kan holde i over 10 år, hvilket er en stor bedrift. Ikke desto mindre kan batteriet efter 10 år miste sin rækkevidde efter 10 år.

  Lån penge til BMW m850 - Billån & finansiering

Hvor mange kilometer kan BMW 225xe køre på el?

Selv om 2021 BMW 225xe ikke kommer med en meget kraftig batteripakke, kan den dække op til 34 miles, hvilket er exceptionelt. Det er den samme rækkevidde som BMW i8, som er dyrere og kraftigere. Bemærk, at denne rækkevidde kan være lavere på tidligere modelår.

Bottom line

BMW 225xe er måske nok en enestående aktiv tourer med en plug-in hybrid-drivlinje, men den har også flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Denne bil har et svagt batteri, problemer med EVAP-systemet, problemer med brændstofklapdækslet, problemer med drivlinjen, kortslutning af højspændingsbatteriet og elektriske problemer.

Generelt er BMW 225xe en praktisk bil, da den kommer med endnu mere lastrum end BMW i3. Derudover er den rummelig nok til sin størrelse og yder en fremragende præstation. Bilen er også pålidelig og meget effektiv. Med den rette pleje og vedligeholdelse kan de fleste af ovenstående problemer undgås.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z