Mercedes W205 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes W205 - Almindelige problemer & fejl

Mercedes W205 er den sidste generation af Mercedes’ kompakte luksus-sedan og også en af de mest solgte Mercedes-modeller i den nuværende æra. W205 gjorde et stort spring i forhold til W204, når det gælder design, motorer, transmission, luksus og generel modelappeal.

W205 var den første bil, der lignede og føltes som en mindre Mercedes S-klasse, hvilket betyder, at W205 stadig er en virkelig konkurrencedygtig bil i brugtbilssegmentet. W205 var i produktion mellem 2014 og 2018, mens W205 faceliftet var i produktion indtil 2021.

W205 er en anstændig pålidelig bil, hvis du sørger for, at al vedligeholdelse er udført korrekt. Som sådan har W205 en tendens til at lide af overdrevne vibrationer under kørsel, en defekt MAF-sensor, en defekt camshaft adjuster solenoid, potentielle elektriske problemer og problemer med gearkassen.

Man kan roligt sige, at W205 ikke er den mest pålidelige Mercedes-model derude, men den klarer sig meget godt, hvis du vedligeholder den korrekt. Det er også vigtigt at bemærke, at de senere W205-modeller er meget bedre, da Mercedes formåede at udjævne mange ufuldkommenheder med de senere modeller.

Mercedes W205 overdrevne vibrationer problemer

W205 er udstyret med en aktiv køresensor, der er designet til konstant at overvåge kvaliteten af kørslen og rapportere til bilens computer, hvis der er noget galt. Mange ejere synes at have rapporteret, at deres W205 C-Klasse-modeller har tendens til at lide af overdrevne vibrationer under kørsel.

Nogle af disse har også rapporteret, at problemer som disse har tendens til at være forbundet med den aktive køresensor, mens andre har rapporteret om problemer med drivlinjen, affjedringen eller gearkassen. Alt i alt ser det ud til, at overdrevne vibrationer er en almindelig klagepunkt med W205 C-Klasse.

  Mercedes E320 - Alt, hvad du behøver at vide

Mercedes W205 defekt MAF-sensor

Mercedes W205 er udstyret med en masseluftstrømsensor, der har til opgave konstant at overvåge mængden og temperaturen af den luft, der kommer ind i motoren. Dette arbejder sammen med brændstofindsprøjtningssystemet for at skabe den rette mængde kraft afhængigt af, hvad du ønsker.

Hvis du fornemmer, at din W205 mangler kraft, eller at den nogle gange lider af manglende acceleration, er der gode chancer for, at MAF-sensoren er skyld i det. Mange Mercedes-specialister mener, at MAF-sensoren skal udskiftes hver 50k miles eller deromkring, så sørg for at gøre det, hvis du støder på dette problem.

Mercedes W205 problem med solenoid til justering af knastaksel

Nokeakseljusteringsmagneten har til opgave at dosere olie korrekt gennem det variable ventiltimingsystem, når der er behov for det. Hvis kamakseljusteringsmagneten begynder at forårsage problemer, vil det sandsynligvis forstyrre motorens timingssystem.

Problemer som disse skal løses i tide, da de kan skabe mange flere problemer senere hen. Da dette system arbejder sammen med remmen og det variable timingssystem, skal du være ekstra omhyggelig med at løse disse problemer så godt som muligt, ellers vil du få mere alvorlige problemer senere hen.

Mercedes W205 elektriske problemer

Mercedes W205 er kendt for at lide af elektriske problemer i ny og næ, fordi W205 ikke er den nyeste bil på markedet. Problemer som disse er typisk forbundet med indvendig belysning, udvendig belysning, GPS, tilbehør i bilen, telefonforbindelse og Bluetooth.

Disse problemer er for det meste ikke alle generende, men de har en tendens til at lægge sig sammen i løbet af ejerskabet. Det betyder, at du konstant bør gøre dit bedste for at løse lignende elektriske problemer, når de opstår, især når det drejer sig om udvendig belysning, som det ikke er helt overkommeligt at udskifte.

  Er Mercedes bedre end Rolls-Royce?

Mercedes W205 gearkasse problemer

Mercedes W205 leveres med Mercedes 7G-Tronic 7-trins automatgearkasse, der perfekt skildrer, hvordan en Mercedes-gearkasse skal fungere. Det er en smidig og pålidelig gearkasse, der skifter gear problemfrit og samtidig sørger for, at omdrejningstallene aldrig er anmassende og højlydte.

Denne motor er dog kendt for ofte at lide under en uvillighed til at skifte gear, især når der skiftes fra neutral til første gear eller fra første til andet gear. Desuden er 7G-Tronic også nogle gange langsom til at reagere på et spark nedad, hvilket ofte kan skyldes manglende vedligeholdelse.

FAQ-afsnit

Er Mercedes W205 C-Klasse mere pålidelig end W204?

W205 C-klassen er faktisk mere pålidelig end W204 takket være de mange fremskridt, som Mercedes har foretaget under produktionen af W205. Det er rigtigt, at ældre W205 C-Klasse modeller ikke er lige så pålidelige som de senere modeller, men det er ofte tilfældet med mange andre bilproducenter derude.

Senere modeller fra en enkelt generation har tendens til at tilbyde en mere raffineret pakke, hvilket betyder, at Mercedes og mange andre bilproducenter har tendens til at udjævne alle de mindre problemer, der har tendens til at dukke op under produktionen af en helt ny generation af biler.

Hvilken er den bedste W205 C-Klasse?

Mercedes C350e er sandsynligvis den bedste W205 Mercedes-model, fordi den tilbyder anstændig kraft med tilføjelse af segmentets førende effektivitet. C350e har 211 hk og giver samtidig op til 100 MPG. Hvis du tilføjer det faktum, at C350e også udleder mindre end 50 gram CO2 pr. 100 kilometer, så er du godt klar over, hvorfor C350e er den, du skal have.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

Nogle ejere har rapporteret om problemer med hybridsystemet, men det ser dog ud til, at disse problemer ikke er så almindelige. Det er også værd at nævne, at C350e lider under et mindre lastrum, da batterierne er anbragt under lastrummet.

Er Mercedes W205 en god familiebil?

Mercedes W205 C-Klasse er faktisk en rigtig god familiebil, fordi den tilbyder nok plads, er en sikker bil og kommer med et raffineret og smidigt affjedringssystem. W205 er ny nok til at komme med alle moderne teknologi og komfortgadgets, hvilket betyder, at dine børn sandsynligvis vil føle sig godt tilpas.

Bagdørene kan åbnes bredt, hvilket skaber nok plads til nemt at montere en barnestol, mens W205 også kommer med masser af bekvemmelighedsfunktioner, der gør bilen nem at køre, nem at parkere og nem at leve med i det daglige.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z