Mercedes W204 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes W204 Problemer

W204 Mercedes C-Klasse repræsenterer et vendepunkt i Mercedes C-Klassens livslinje, da det var den allerførste C-Klasse, der tilbød en gennemgribende moderniseret køreoplevelse med en enorm designudvidelse, det første brugbare Mercedes-infotainmentsystem med skærm og med den allerførste skærm indbygget i kombiinstrumentet.

Det betyder, at W204 er et af de største spring, som Mercedes har taget mellem to forskellige modelgenerationer. Det betyder også, at sådanne enorme spring har en pris, og det er pålidelighed. De mest almindelige W204-problemer er forbundet med styresystemet, rust, alle former for utætheder, motorproblemer og lejlighedsvis elektriske problemer.

W204 fås i mange forskellige motorkonfigurationer, der også omfatter både RWD- og AWD-varianter. W204 er nu en relativt gammel bil, hvilket betyder, at den har brug for ordentlig pleje, hvis du ønsker, at den skal holde så længe som muligt.

Alt i alt er W204 en relativt pålidelig bil i det hele taget, samtidig med at den er billigere at vedligeholde sammenlignet med de fleste Mercedes-modeller. Derfor er W204 stadig en rigtig populær brugtbilsmulighed. Men fordi den kan fås så billigt i dag, er der mange, der ikke gider at vedligeholde den så godt.

Mercedes W204 problemer med styresystemet

W204 er kendt for at opleve alle mulige problemer i forbindelse med styresystemet, såsom slibelyd, stop af rattet, låsning af rattet og potentielt endda tab af kraftassistance. Disse er endnu mere tydelige, når man laver et sving, hvilket betyder, at problemer som disse næppe kan gå ubemærket hen.

Den mest almindelige årsag til disse typer problemer er en defekt servostyringspumpe, der har tendens til at udvikle lækager. Lækager som disse starter normalt gradvist, men er let mærkbare, når du begynder at opleve problemer med styresystemet.

  Almindelige problemer med Audi A1

Mercedes W204 rustproblemer

W204 er nu en 15 år gammel bil, hvilket betyder, at mange af disse er begyndt at få problemer med rust. Selvom Mercedes tilbyder omfattende rustbeskyttelsesgarantier og pakker, spiller disse kun en rolle, hvis bilen ikke er så gammel som W204’eren er, og hvis du altid har vedligeholdt din bil direkte hos en forhandler.

Rustpletter har en tendens til at dukke op på steder som bagklappen, den nederste del af dørene, under bilen, i hjulkasserne og omkring vinduerne. Disse er svære at reparere, når de først begynder at sprede sig, men hvis du er i stand til at fange dem tidligt nok, kan du reparere dem uden alt for mange problemer.

Mercedes W204 lækager problem

Brugte europæiske luksusbiler er kendt for at forbruge masser af olie, og en af grundene til, at det sker, er, at de også har tendens til at lække. De mest almindelige lækager er forbundet med olien og nogle gange endda med selve brændstoffet. Hvis dette faktisk sker, skal du sandsynligvis udskifte O-ringen, som forringes med tiden.

W204 er også kendt for at opleve brændstoflækager på grund af defekte brændstoffiltre. Disse er almindeligvis forårsaget af snavset brændstof, da filteret tilstoppes tidligt. Hvis du ikke løser dette problem tidligt, vil du sandsynligvis opleve en brændstoflækage på et tidspunkt.

Mercedes W204 motorproblemer

W204 tilbyder mange forskellige motorvarianter, der starter fra 4-cylindrede motorer og bevæger sig helt op til turboladede V8-motorer med op til 500 hk. De fleste af disse motorer er pålidelige, selv efter mange kilometer, men de er ikke fejlfrie. Det mest almindelige motorrelaterede problem, som W204 oplever, er manglende kraft.

  Har Mercedes E-Klasse ventilerede sæder?

Disse skyldes for det meste enten et tilstoppet brændstoffilter eller en defekt krumtapaksensor. Nogle ejere har også rapporteret om lav luftkompression, defekte tændrør, defekte injektorpumper og MAF-problemer som mulige årsager til dette problem.

Mercedes W204 elektriske problemer

W204 har også en tendens til at opleve problemer med forskellige elektriske systemer som f.eks. udvendig belysning, indvendig belysning og mange af bilens systemer og tilbehør. Disse er ikke andet end en hovedpine, da de ikke vil forårsage alvorlige problemer, selv om de er yderst irriterende.
Modeller med højere kilometertal har tendens til at opleve disse ret ofte, så sørg for at kigge efter et eksempel med relativt lavt kilometertal, hvis du er interesseret i at købe W204.

FAQ-afsnit

Hvilken Mercedes W204-motor er den mest pålidelige?

Ifølge mange online-kilder er M272-benzinmotoren den mest pålidelige W204-motor, du kan købe, i hvert fald hvad angår benzinmotorer. M272 fås i tre forskellige slagvolumen, 2,5L 4-cylindret, 3,0L 4-cylindret og 3,5L 4-cylindret.

Det betyder, at det er modellerne 2007-2009 C230, 2007-2009 C280 og 2009-2011 C300, der er de rigtige at få. Disse motorer er designet til at holde rigtig længe uden større eftersyn, hvilket betyder, at selv eksemplarer med mange kilometer bør kunne holde.

Er Mercedes W204 en pålidelig bil?

Hvis du støder på et velholdt eksemplar med lavt kilometertal, og hvis du vedligeholder den tilstrækkeligt, er W204 C-klassen faktisk en virkelig pålidelig bil. Mange Mercedes-biler bliver konstant kritiseret for at være upålidelige, men virkeligheden er, at de fleste mennesker ikke er klar over, at de er bygget til at blive vedligeholdt.

  Almindelige problemer med Mercedes W123

En Mercedes er langt mere kompleks sammenlignet med en Toyota eller en Subaru, hvilket betyder, at der simpelthen er alt for mange komponenter, der sandsynligvis vil gå i stykker, hvis de ikke vedligeholdes korrekt. Som sådan er W204 en pålidelig bil, men kun hvis du vedligeholder den korrekt.

Er Mercedes W205 bedre end W204?

Mercedes W205 er en meget nyere og flottere version af W204, hvilket betyder, at det faktisk er en bedre bil. W205 er stadig mere eller mindre en moderne Mercedes, da W206 C-Klassen først er blevet frigivet for få måneder siden. Som sådan er W205 en klar opgradering i forhold til W205.

W206 C-klasse repræsenterer et endnu højere niveau af raffinement sammenlignet med de to tidligere generationer, hvilket betyder, at W206 er i en liga for sig selv.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z