Er Mercedes bedre end Rolls-Royce?

Er Mercedes bedre end Rolls-Royce?

For de fleste mennesker er Mercedes toppen af luksus i bilbranchen. Der er næppe nogen, der vil hævde, at der er behov for noget endnu mere luksuriøst end en Maybach S-Klasse. En Maybach S-klasse tilbyder luksus og komfort, der svarer til en yacht til flere millioner dollars, men der er flere niveauer på markedet for luksusbiler.
Helt i toppen af luksusbilindustrien står en fremtrædende producent fra Goodwood i England, Rolls-Royce. De har fremstillet de fineste luksusbiler i et godt stykke tid nu, og man kan roligt sige, at der ikke findes noget derude, der virkelig kan konkurrere med en Rolls-Royce.

Produktsortiment

Mercedes er en mainstream bilproducent, der tilbyder et bredt spektrum af erhvervskøretøjer, hatchbacks, sedaner, SUV’er og sportsvogne og endda hyperbiler. Hvis man sammenligner Mercedes’ produktsortiment med Rolls-Royces, skulle man tro, at Mercedes med et så stort antal køretøjer ville overtrumfe Rolls på alle tænkelige måder.

Og det er sandt, til en vis grad. Mercedes tilbyder bedre biler til flere forskellige brugsscenarier. Rolls tilbyder kun 5 modeller til en lille procentdel af kunder med en virkelig specifik smag. Og den smag handler om luksus, masser og masser af uovertruffen luksus.

Rolls-Royce Ghost anses for at være en Rolls på “entry-level” niveau og koster en smule over 330.000 dollars. Nu kan det virke latterligt at tænke på, at “baby” Rolls-Royce koster mere end næsten tre S-klasser på begynderniveau. Men for nogle er det en no brainer. For at forstå Rolls-Royce’s tiltrækningskraft skal man glemme, hvad “luksus” er for en almindelig luksusbil.

Der har været en enorm tendens i bilindustrien med premiumproducenter, der kommer med deres versioner af “den bedste SUV”. Lamborghini har den ildsprudlende Urus, Bentley har Benteyga, Aston Martin har netop udgivet DBX, og selv Ferrari vil snart udgive Purosangue. Rolls-Royce har Cullinan.

Cullinan koster også mere end 330.000 dollars. For en grundigt specificeret Cullinan kan man måske endda købe et par G-klasser. Det er helt uretfærdigt, at andre producenter sammenlignes med Rolls-Royce. Rolls er i en liga for sig selv, og hvis luksusafdelingen er emnet for sammenligningen, blegner alle andre bilproducenter simpelthen i sammenligning.

  Hvilket bilmærke har højere forsikringssatser, Audi eller Mercedes?

Det bedste fra Rolls-Royce vs. det bedste fra Mercedes

Hvis vi skulle tage de store kanoner frem, ville det blotte omfang af detaljer og opmærksomhed, der er inkorporeret i en Rolls-Royce, overskygge alt, hvad en Mercedes har at byde på. Den bedste, mest kongelige og mest luksuriøse bil, som Rolls-Royce laver, er Phantom.

Indgangsprisen for en RR Phantom er et godt stykke over 450.000 dollars, men det er kun startprisen. En Phantom er næsten altid specielt fremstillet med en enkelt kunde i tankerne. Rolls er stolte af at reklamere med, at de vil gøre absolut alt, hvad du ønsker med din Phantom, så længe du er klar til at betale for det.

Hvis du ønsker en farve, der er specifik for en bestemt genstand, vil Rolls male Phantom’en i den samme farve. Hvis du ønsker specialsyninger, der mere ligner en Gucci-sweater, kan du få det. Hvis du synes, at emblemet på din Rolls ikke er prangende nok, kan du vælge at gøre det i massivt guld.

Der er stort set ingen grænser for at specificere en Rolls-Royce, og det gælder for alle modeller, de laver, og det gælder især for Phantom. Og det er den største forskel mellem Mercedes Maybach S-klasse og Phantom: Eksklusivitet og opmærksomhed på detaljerne.

Næsten hver eneste komponent i en Rolls-Royce er omhyggeligt fremstillet af de fineste materialer. Alt, hvad der ligner metal, er faktisk metal. Der er ingen nedskæringer for at spare en dollar her og der, der er intet af det. En Rolls er lavet med et enkelt formål i tankerne, og det er at være mere luksuriøs end noget andet derude.

AMG vs Black Badge Line

Ovennævnte modeller bruges almindeligvis til at blive kørt med chauffør i. Men hvad så, hvis du selv vil køre bilerne?
Mercedes AMG er den præstationsorienterede afdeling af Mercedes, der tilbyder biler, der er lavet til at flyve på den tyske autobahn og endda skræmme en Porsche eller to på banen. Mercedes S63 AMG har f.eks. næsten 600 hestekræfter, firehjulstræk og et sæt klæbrige dæk, der er klar til at køre på banen.

  Hvad er det bedste tidspunkt at købe en Mercedes på?

I Rolls-Royce-hjørnet er der Black Badge Line. Black Badge Rolls-Royce-modellerne er primært designet med en yngre kundekreds i tankerne. BB Rollserne tilbyder en lidt mere sporty køreoplevelse med en mere engagerende kortlægning på V12 twin-turbo-motorerne.

Hvis du vil have en bil, der føles sportslig, og du foretrækker stelheden i et chassis frem for en vuggende bil, så bør du overveje Mercedes. Men hvis du vil have komfort med et krydderi af sportlighed bare for at blande det hele lidt, er en BB Rolls måske et bedre valg. Selvfølgelig kommer det nok an på, hvad du har råd til.

Rolls-Royce FAQ

Hvordan er afskrivningen på en Rolls-Royce?

Man skulle tro, at en Rolls-Royce Phantom, som normalt koster over en halv million dollars, ville styrtdykke i værdi efter et par år, og de afskrives ikke så meget, som man kunne forvente. Det forventes, at en Phantom mister op til 30 % af værdien i løbet af de første 5 år.
Det kan virke slemt, men til sammenligning ville en S-klasse miste mere end dobbelt så meget i procent. Selvfølgelig skal du også overveje forskellen i pris i første omgang.
Rolls kommer ikke så ofte med nye modeller. Der går som regel ti til femten år, før Rolls kommer med en ny model, og det virker gunstigt med hensyn til afskrivningen. Der er ikke mange af dem, og Rolls-Royce-mærket er så stærkt, at RR-modellerne selv efter 20 år stadig betragtes som luksuriøse, selv efter at der er gået 20 år.

Hvorfor er Rolls-Royce så højt værdsat i bilbranchen?

Absolut intet kører som en Rolls. Hver eneste del af en Rolls er nøje gennemtænkt. Hver eneste detalje er håndlavet og håndinspiceret. Hver eneste lakering er udført i huset af en enkelt person. Hvert eneste sting, hvert eneste stykke læder er omhyggeligt samlet af en vagtsom erfaren håndværksmester.

  Hvilke Mercedes har skudsikre ruder?

Andre sammenlignelige producenter som Bentley og Aston Martin bygger også luksusbiler, men med en sporty kant. Men ikke Rolls, for luksus er den eneste grund til, at Rolls bygges. Luksus har været den højeste prioritet siden firmaets fødsel, og det vil sandsynligvis fortsætte med at være den højeste prioritet i mange år fremover.

Skal du overveje at købe en brugt Rolls?

Rolls-Royce-biler er ulideligt dyre. Det kan være svært at retfærdiggøre at købe en, uanset hvor gode bilerne egentlig er. Så måske er det bedre at kigge på en brugt Rolls. De opdaterer ikke deres modeller regelmæssigt, så der er en chance for, at du selv efter 5 år stadig kan få den “nyeste” model.
Rolls’er handler om den ubegrænsede tilpasning. At købe en Rolls er en begivenhed, men at bygge en Rolls er en proces, hvor du som kunde faktisk har ubegrænset adgang til at vælge alt om din nye skinnende vogn. Så noget af dette aspekt ville gå tabt, når man køber en brugt.
Men hvis du vil have den bedste og mest luksuriøse bil på markedet, og hvis du ikke går så meget op i de skræddersyede specifikationer, giver en brugt Rolls meget mere mening. Du kan få den med det samme, og uanset hvad, vil den være fuld af gode specifikationer og den prestige, der følger med Rolls-Royce-navnet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z