BMW M8 – Almindelige problemer & fejl

BMW M8 - Almindelige problemer & fejl

BMW M8 er en kraftfuld og højtydende coupé. Den fås også som cabriolet og 4-dørs gran coupé. Denne bil er også avanceret, komfortabel og sikker. Den kommer dog også med flere problemer, som interesserede købere bør kende til. Så, hvad er de almindelige problemer med BMW M8?

Almindelige problemer med BMW M8 er utilstrækkelige skruer, defekt selelåsgenkendelse, defekt hydraulikenhed, overdrevent olieforbrug, dårlige tændrør, svigtende tændspoler og olielækager. Disse problemer er nemme at løse, og de fleste af dem kan undgås med korrekt pleje og vedligeholdelse.

Hvad er de almindelige problemer med BMW M8?

Utilstrækkelig skrue

På trods af at BMW M8 har eksisteret på markedet i mindre end 5 år, har den allerede haft nogle tilbagekaldelser. En af grundene til, at BMW har tilbagekaldt denne model, er på grund af utilstrækkelig skrueføring. Da nogle 2018 til 2019 BMW M8-modeller fra 2018 til 2019 ikke har tilstrækkelig skruefastgørelse, kan højtrykspumpen løsne sig og medføre, at brændstof løber ud.

Dette kan som følge heraf føre til motorfejl og øge risikoen for, at bilen bryder i brand. BMW tilbagekaldte de fleste BMW M8-modeller fremstillet mellem den 18. juli 2018 og den 24. juni 2019. Så før du anskaffer dig en brugt model, der er fremstillet i denne periode, bør du bekræfte, om ejeren har fået problemet udbedret.

Defekt genkendelse af sikkerhedsselelås

Et andet problem, der fik BMW til at tilbagekalde M8’eren, var den defekte genkendelse af sikkerhedsselelås. Dette problem blev registreret af BMW M8-modeller fremstillet mellem 2019 og 2020. Hovedårsagen til dette problem er et kort kabel, der forbinder hallsensoren og sædebeslaget.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE Coupé

Da dette kabel er ekstremt kort, kan sensoren løsne spændet, hvilket fører til en fejlbehæftet sikkerhedsselelåsgenkendelse, hvilket hæmmer funktionen af fastholdelsessystemet og udløsningen af airbaggen. I det lange løb fører dette til en øget risiko for personskader, når en ulykke finder sted.

Defekt hydraulisk enhed

BMW tilbagekaldte M8-modeller fremstillet mellem den 14. december 2018 og den 1. februar 2021 på grund af en defekt hydraulisk enhed i bremsesystemet. Dette problem kan føre til begrænset bremseunderstøttelse og øget bremselængde. Når dette problem opstår, vil det medføre, at ABS-systemet ikke aktiveres i tilfælde af en ulykke. Som følge heraf øger det risikoen for at komme til skade.

Så hvis du har til hensigt at købe en BMW M8 fremstillet mellem 2018 og 2021, bør du sikre dig, at ejeren har fået løst dette problem, før du betaler for bilen.

Overdrevent olieforbrug

BMW-modeller bruger ikke kun meget olie, men de bruger også speciel og dyr olie. Da BMW M8 er udstyret med S63 twin-turbo V8-motoren med dobbelt turbo, forbrænder den meget olie. Det medfører, at olien bliver hurtigere tømt, og det kan også beskadige dele som f.eks. tætninger og pakninger og forårsage olielækage.

Uanset om din BMW M8 er ny eller brugt, vil den stadig bruge meget olie. Den bedste måde at holde den effektiv og yde optimalt på er at sikre oliefornyelse hver 15.000 til 30.000 km. Desuden bør du altid fylde motoren med den rigtige type olie.

Svigtede tændrør

Tændrøret fungerer som en varmeveksler ved at trække uønsket varmeenergi fra forbrændingskammeret og flytte varmen til motorens kølesystem. Så hvis tændrøret er defekt, fungerer det ikke efter hensigten. Som følge heraf vil du opleve motorfejl, vanskelige starter, nedsat benzinforbrug og ujævn tomgang.

  Er BMW M235i pålidelig?

For at løse dette problem skal du udskifte de dårlige tændrør med nye tændrør. Desuden er det vigtigt at skifte tændrør hver 30.000 miles.

Dårlige tændingsspoler

Tændingsspolen arbejder sammen med tændrørene. Den fungerer som en transformer. Så når tændrørene er dårlige, vil tændspolerne også blive dårlige. Tegn på en dårlig tændspole er dårlig brændstoføkonomi, tab af effekt, motorfejl, vanskelige starter, vibrationer, og kontrollampen for motoren tændes.

Dette problem kan løses ved at udskifte de dårlige tændingsspoler. Ikke desto mindre bør tændingsspoler udskiftes hver 45 000 km eller når tændrørene udskiftes.

Olielækager

Som tidligere nævnt forbrænder twin-turboen en masse olie, der ender med at påvirke de omkringliggende dele som f.eks. tætninger og pakninger. Disse dele slides hurtigere på grund af udbrændingen. Som følge heraf vil olien begynde at lække, hvilket kan påvirke ydeevnen af din bils motor, HVAC-system og køler.

Den bedste måde at løse dette problem på er ved at udskifte de beskadigede dele. Derfor bør du tage bilen til en professionel mekaniker for at finde ud af, hvad problemet er, og løse det. Nogle af de ting, der vil blive udskiftet, er oliefiltre, pakninger, tætninger og påfyldningsdæksler.

FAQ

Er BMW M8 pålidelig?

Nej, BMW M8 er ikke pålidelig. Selv om BMW M8 har været på markedet i mindre end 5 år, er denne bil ikke pålidelig. Det skyldes, at den allerede har haft over tre forskellige problemer, som har fået BMW til at tilbagekalde nogle modeller. Så hvis du leder efter en bil med færre problemer, er denne kraftfulde sportscoupé ikke den ideelle løsning.

  Jeep Wrangler - Almindelige problemer & fejl

Hvad er det høje kilometertal for BMW M8?

Hvis den er velholdt, kan BMW M8 holde over 250.000 miles, hvis den er godt vedligeholdt. Dette er blot et skøn, da BMW M8 ikke har været på markedet i mere end 5 år. Men alligevel er BMW M8 udstyret med S63 twin-turbo V8-motoren med dobbelt turbo, som har vist sig at være holdbar. Så med den rette pleje bør bilen kunne klare over 200.000 miles.

Er BMW M8 dyr at vedligeholde?

Ja, BMW M8 er ret dyr at vedligeholde. Først og fremmest har den registreret flere problemer end de fleste af sine konkurrenter, hvilket betyder, at den har flere problemer at tage sig af. Desuden er BMW-dele og serviceydelser dyre, hvilket fører til høje udgifter til reparation og vedligeholdelse.

Konklusion

Nu hvor du kender nogle af de almindelige problemer, som BMW M8 kommer med, kan du investere i bilen vel vidende, hvad du kan forvente i fremtiden. Uanset at der er flere problemer, kan de fleste af disse problemer undgås ved at passe godt på din BMW M8 sportsvogn.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z