BMW 225xe – Alt, hvad du behøver at vide

BMW 225xe

Det er ikke alle mennesker, der elsker en stor bil. Nogle foretrækker små, men effektive og højtydende biler, såsom BMW 225xe active tourer plug-in hybridbilen.

I modsætning til de fleste MPV’er leverer BMW 225xe exceptionel ydelse, håndtering, og den er en af de hurtigste. Den kommer også med rigelig kabine- og lastrum, selv om der er lidt plads til plug-in hybridmotoren. Som følge heraf parrer den den standard 1,5-liters trecylindrede turboladede benzinmotor med tre cylindre med en lille elmotor.

Kombinationen af elmotoren og benzinmotoren gør ikke kun bilen mere kraftfuld, men giver den også en bedre rækkevidde, mere effektivitet og gør den økonomisk. Da der bruges mindre brændstof, udleder den desuden færre gasser til atmosfæren, hvilket gør den til en miljøvenlig løsning.

Historien om BMW 225xe

BMW’s aktive tourer er en plug-in hybridbil med en 1,5-liters turbo trecylindret benzinmotor afledt af de sekscylindrede motorer og en synkron elmotor. Den er også udstyret med en lithium-ion-batteripakke, og den er mekanisk beslægtet med MINI Countryman.

BMW 225xe active tourer PHEV har været i produktion siden 2015 til dato. Den er også fremstillet i Leipzig Tyskland, og den er også beslægtet med BMW X1, BMW X2 OG Mini Clubman. Med kombinationen af elmotor og motor leverer denne bil en enestående effekt, og den kan tilbagelægge en længere distance end BMW 225i.

Funktioner af BMW 225xe

Udseende

BMW 225xe PHEV er en smuk aktiv tourer med en kort og høj form. Det er en af de mindste MPV’er på markedet, men den er elegant designet. Derudover kommer den med et smukt og luksuriøst interiør, der giver dig BMW-fornemmelsen. Den har også fem døre og mange fantastiske funktioner.

  Hvordan er BMW X6 i sne og vintervejr?

Ydelser

Forbløffende nok kommer BMW 225xe med den samme elmotor og batteripakke som BMW i8. Motoren yder i alt 134 hk og 164 lb-ft drejningsmoment. Omvendt leverer elmotoren i alt 87 hk og 122 lb-ft moment.

En kombination af de to giver dog exceptionelle 221 hk og 284 lb-ft drejningsmoment. Som følge heraf kan den accelerere fra 0 til 60 på kun 6,7 sekunder med en topfart på 126 mph. Det er hurtigere end de fleste af dens konkurrenter som Skoda Yeti eller Toyota Prius+.

Komfort og lastrum

Som tidligere nævnt kan BMW 225xe rumme op til fem personer. Selv om plug-in hybridmotoren har optaget en del plads, er bilen stadig meget komfortabel. Takket være den 56,7 tommer hofteplads foran og bag i bilen.

Ud over at have en rummelig kabine har bilen også rigeligt med lastrum, der er endnu større end BMW i3. Den har i alt 400 liter bag bagsædet og 1350 liter med bagsædet foldet ned. Du kan altså have din bagage med i bagagerummet.

Brændstofeffektivitet

BMW 225xe er en meget økonomisk og brændstoføkonomisk bil. Takket være kombinationen af den 3-cylindrede benzinmotor og elmotoren. Den har en brændstoføkonomi på 142. Mpg, hvilket er fremragende. Det betyder, at du sparer meget på brændstof og forurener miljøet mindre.

Pris

Hvis du sammenligner BMW 225xe med dens konkurrenter som Skoda Yeti og Seat Alhambra, vil du opdage, at den er ret dyr. Den kommer dog med mere avancerede funktioner end sine rivaler. Basisversionen af BMW 225xe koster omkring 45.000 kroner. Hvis du går efter M Sport-versionen, skal du derfor betale mere.

  BMW X6 VS Audi Q8 - hvilken er bedst?

FAQ

Er BMW 225xe værd at købe?

Det afhænger af, hvad du er på udkig efter. Hvis du vil have en plug-in hybrid MPV med stor effektivitet, færre emissioner, exceptionel ydeevne og en fremragende rækkevidde, er BMW 225xe et godt valg. Men hvis du vil have en større tourer, der også er mere pålidelig og lettere at vedligeholde, er 225xe ikke bilen for dig.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 225xe?

Inden du investerer i en brugt BMW 225xe, er det vigtigt at bemærke nogle af de problemer, som du sandsynligvis vil støde på undervejs. Nogle af de problemer, som du skal forvente at støde på, er problemer med brændstofklappens dæksel, kortslutninger med høj batterispænding, elektriske problemer, svagt batteri og problemer med EVAP-systemet.

Er det billigt at vedligeholde en BMW 225xe?

Nej, det er ret dyrt at vedligeholde BMW 225xe. Det skyldes, at den udvikler flere problemer end andre biler i sin klasse. Derudover er BMW-dele nogle af de dyreste, hvilket driver vedligeholdelsesomkostningerne op. Desuden tager BMW-servicecentre og -teknikere meget i gebyr, hvilket også kan drive vedligeholdelsesomkostningerne i vejret.

Hvordan fungerer BMW 225xe?

BMW 225xe fungerer enten ved hjælp af batteri, benzin eller en kombination heraf. Da denne bil er en plug-in hybridbil, leveres den med BMW eDrive og en 1,5-liters trecylindret TwinPower Turbo-motor med tre cylindre, der giver effektivitet og øget rækkevidde. Du skal blot skifte til din foretrukne strøm afhængigt af bilens behov.

  Kan en BMW serviceres alle steder?

Hvor lang tid tager det for BMW 225xe at lade op?

I gennemsnit tager det 2,5 timer at lade op. Men hvis du har en hurtigere oplader, vil batteriet på 7,7 kWh blive opladet på mindre end 2 timer. Hvis du har et type 2-stik, kan du oplade bilen hjemmefra eller på arbejdet. Det er fremragende, da nogle plug-in hybridbiler tager over 4 timer at oplade fuldt ud.

Konklusion

Alt i alt er BMW 225xe en dejlig plug-in hybrid aktiv tourer MPV, da den er rummelig, effektiv, kraftfuld og meget økonomisk. Ikke desto mindre har den også et par problemer, som man skal være klar til at håndtere, såsom et svagt batteri, elektriske problemer, problemer med drivlinjen og problemer med brændstofklappens dæksel.

Hvis du ønsker at reducere forureningen og spare nogle penge på brændstof, vil BMW 225xe PHEV hjælpe dig med det. Desuden er den også kompakt og nem at køre rundt i byen. Og hvis du er et familiemenneske, er denne bil også praktisk og god til picnic, da den har rigeligt med lastrum.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z