BMW 116i – Almindelige problemer & fejl

BMW 116i - Almindelige problemer & fejl

BMW 116i er en del af BMW 1-serie-serien. Denne 5-dørs hatchback er kompakt, pålidelig, prisbillig og brændstoføkonomisk. Ikke desto mindre er den også sjov at køre og nem at håndtere. Men som de fleste BMW’er har denne bil også forskellige problemer, som interesserede købere bør erkende.

BMW 116i oplever flere problemer såsom fejl på brændstofpumpen, motorstop, fejl på krumtapakselsensoren, transmissionsproblemer, fejl på servostyringen, problem med koldstart i tomgang, fejl på brændstofpumpen, utæt EGR-modul og meget mere. Bemærk, at disse problemer varierer fra det ene modelår BMW 116i til det andet.

Hvad er de almindelige problemer med BMW 116i?

Brændstofpumpefejl

Brændstofpumpesvigt i BMW 116i skyldes normalt brændstofforurening, elektriske fejl eller alderdom. Hvis forureningerne er overvældende, vil brændstofpumpen ikke fungere. Som følge heraf kan du blive tvunget til at udskifte den, hvilket er ret dyrt, men vigtigt. Men hvis du planlægger vedligeholdelsesservice, kan du undgå sådanne dyre reparationer på forhånd.

fejl i krumtapakselsensoren

Hvis du bemærker, at din 116i hatchback har nedsat motorkraft, at motoren kører ujævnt i tomgang, eller at den går i stå, er det et tegn på, at krumtapakselsensoren er defekt eller beskadiget. Dette er almindeligt på alle BMW-modeller med mere end 100.000 miles. Så hvis din 116i rammer 100k miles, bør du være klar til denne form for reparation.

Fejl i servostyringen

BMW 116i har haft et par tilbagekaldelser på grund af fejl i servostyringen. Nogle af bilerne havde servostyringsfejl på grund af en komponentfejl, mens andre skyldtes fejl i servostyringens ECU.

Motoren går i stå

Ud over at nogle biler er blevet tilbagekaldt på grund af fejl i servostyringen, er andre blevet tilbagekaldt på grund af motorstop. Problemet lå i de elektriske ledninger, som ikke kun påvirkede motoren, men også bilens elektriske dele.

  2022 BMW X6 vs Mercedes GLE

Utæt EGR-modul

EGR-ventilen er den vigtigste del af systemet til recirkulation af udstødningsgas (EGR). Hvis EGR-modulet er defekt eller beskadiget, kan det derfor forårsage lækage, hvilket ikke kun hæmmer bilen, men også kan starte en brand. Dette er meget farligt, og den defekte EGR bør udskiftes med det samme.

Problemer med gearkassen

Transmissionsproblemer er almindelige på næsten alle BMW’er. BMW 116i har også dette problem, da den kommer med en lille bolt, der sidder løst i koblingens trykplade. Hvis boltene derfor hæmmer, hvordan trykpladen fungerer, vil det også påvirke bilens ydeevne og føre til et tab af fremdrift. Sørg for, at bolten er spændt fast.

Problemer med dørhåndtag

Et andet almindeligt problem med BMW 116i er et dørhåndtag, der ikke vender tilbage til sin ideelle position efter brug. Dette problem skyldes et dårligt håndtag og en dårlig lås. Du bliver nødt til at tage bilen til et servicecenter og få dem begge udskiftet.

Men hvis døren ikke vil åbne helt, kan problemet være et dårligt dørlåsesystem. Igen skal du købe et nyt dørlåsesystem og få det dårlige udskiftet.

Problem med tomgang ved koldstart

Når du starter 116i hatchback fra kulden, og den ikke kan starte, er det et tegn på, at ECU’en har et problem. Motorstyringsenheden eller ICU’en kræver en opdatering for at fungere optimalt. Så hvis du ikke har opdateret den i et stykke tid, er du nødt til at gøre det.

Ekspansionsflaske til kølevæske revner

Efter at have tilbagelagt flere kilometer i denne kompakte hatchback kan kølevæskeekspansionsflasken revne. Hvis dette sker, kan motoren overophede og føre til andre problemer. Det bedste du kan gøre er at udskifte den beskadigede kølevæskeekspansionsflaske.

  Almindelige problemer med Volvo S40

FAQ

Er BMW 116i pålidelig?

Ja, BMW 116i er blandt de mest pålidelige BMW 1-seriebiler. Kun BMW 3-serie er mere pålidelig. Desuden er 116i normalt rangeret lidt over gennemsnittet af de fleste pålidelighedsbureauer. Alt i alt er den pålidelig, men ikke den mest pålidelige bil i sin klasse på grund af de høje udgifter til vedligeholdelse.

Er BMW 116i dyr at vedligeholde?

Ja, alle BMW-modeller er dyre at vedligeholde. Nogle modeller som 1-serie og 3-serie er dog billigere at vedligeholde, da de er mere pålidelige end andre BMW-serier. Ikke desto mindre er BMW 116i stadig dyr at vedligeholde, da både BMW-servicecentret og en certificeret BMW-tekniker tager meget for det.

Ud over deres eksorbitante gebyrer er omkostningerne ved at erhverve BMW’s originale udstyrsproducent også høje. På grund af dette er de samlede omkostninger til reparation og vedligeholdelse af en BMW 116i høje.

Er BMW 116i udstyret med mange problemer?

Selv om BMW 116i kommer med flere problemer, er de ikke mange sammenlignet med biler som BMW X5. Når det er sagt, er problemerne ret mange og vil få dig til at føle et klem på din pengepung, når du forsøger at reparere alt, hvad der dukker op. For at hjælpe dig med at spare penge på lang sigt, er det nødvendigt med korrekt vedligeholdelse.

Hvad er det høje kilometertal for BMW 116i?

Hvis du forbereder dig på at købe en brugt BMW 116i af høj kvalitet, er det meget afgørende at tjekke kilometerstanden på instrumentbrættet. Som de fleste BMW 1-serie modeller begynder 116i at udvikle alvorlige problemer efter at have nået 100.000 miles. Så alt over 100.000 miles er et højt kilometertal for BMW 116i. Det betyder også flere problemer og øgede reparationsomkostninger.

  Almindelige problemer med Porsche 996

Hvor mange kilometer holder BMW 116i?

Det afhænger af ejeren. Hvis ejeren overholder BMW’s planlagte vedligeholdelsesservice og gode kørevaner, vil bilen holde over 150.000 miles eller endda 200.000 miles. Men hvis bilen ikke er godt vedligeholdt, eller hvis føreren har dårlige kørevaner, kan det være, at bilen ikke engang når 100.000 miles.

Bottom line

BMW 116i er måske en fin subkompakt bil, men den kommer også med mange problemer. Nogle af dem omfatter fejl på brændstofpumpen, fejl på servostyringen, utæt EGR-modul, problem med dørhåndtag, fejl på krumtapakselsensoren og meget mere. Bemærk, at i takt med at din BMW får flere kilometer på sig, vil problemerne også stige.

Den bedste løsning til at holde de fleste af disse problemer på afstand er at sørge for, at du overholder BMW’s planlagte vedligeholdelsesservice. Generelt er BMW 116i sjov at køre, da den kan manøvrere rundt i byen med stor lethed.

Bilproblemer, typiske fejl og svagheder.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z