Bedste biler med paddle shifters

Gearkasser med paddle shifter blev introduceret tilbage i 1990’erne med den nu ikoniske Ferrari F355 Berlinetta. 30 år senere kan du købe alle mulige biler med paddle shifters, f.eks. hatchbacks, sedaner, crossovers, SUV’er, stationcars, superbiler og endda EV’er, men EV-paddle shifters har en helt anden funktion.

Padle shifters blev dog indført til performancebiler, og det er dem, der har mest gavn af padle shifters. Derfor vil vi opregne et par sportsvogne, der er designet med paddle shifters i tankerne.

Alfa Romeo 4C er en kompakt sportsvogn fremstillet af et ikonisk legendarisk mærke, hvilket gør 4C til et godt køb, uanset hvor stort eller lille dit budget er. Udover 4C er den nye BMW M3 også bygget med paddle shifters i tankerne, fordi den trods alt er benchmark for performance-sedaner i årtier og i træk.

Hvis du vil have en sportsvogn med markedets bedste automatgear, skal du huske at tjekke Porsche 911 udstyret med en PDK-gearkasse. Hvis du foretrækker muskelbiler, men stadig ønsker at bruge paddle shifters, skal du sørge for at tjekke Camaro ZL1 ud. Hvis superbiler er din kop te, skal du købe Huracan RWD.

Alfa Romeo 4C – En overlegen kompakt sportsvogn

Alfa Romeo 4C blev introduceret tilbage i 2016, og lige siden da har denne smukke lille sportsvogn fanget fantasien hos mange performancebilentusiaster verden over. 4C er designet til både at se fantastisk ud og til at levere varen både på vej og bane.

4C kommer med en dejlig 1,75L inline-4-cylindret motor, der yder 240 hk, og en 6-trins automatgear udstyret med paddle shifters. Den største fordel, som 4C har i forhold til de fleste kompakte sportsvogne, er dens midtermotor-layout, som normalt forbindes med superbiler i topklasse.

  Demografi for købere af luksusbiler

BMW M3 – En benchmark for en performance-sedan

BMW M3 er og vil sandsynligvis altid være en ikonisk sportsvogn, fordi den tilbyder det bedste kompromis mellem komfort og ydeevne af alle kompakte sedaner på markedet. Selv om C63 også er en fantastisk sportssedan, får den nye en 4-cylindret motor, som langt fra er lige så spændende som den inline-6-motor, der findes i den nye M3.

M3 fås med enten en 6-trins manuel gear eller en momentomformerautomatik med paddle shifters. Hvis du lægger vægt på hurtige omgangstider og en nem daglig køreoplevelse, skal du vælge den automatiske med momentomformer. Drejningsmomentomformeren fås dog kun i topmodellen Competition.

Porsche 911 – Den bedste DCT-gearkasse på planeten

Porsche 911 er en helt anden historie sammenlignet med 4C og M3, fordi 911’eren tilbyder en bagmonteret flad-6-motor, hvilket du ikke finder i nogen anden bil derude. Ud over den dejlige flad-6-motor leveres 911 med Porsches utroligt sofistikerede PDK-gearkasse, som er den bedste DCT-enhed, der findes.

Porsche PDK kombinerer både komfort og ydeevne bedre end nogen anden bil derude, hvilket gør den både til en fantastisk hverdagskørsel og en sportsvogn med fokus på banen. 911 fås også i mange forskellige varianter, herunder en cabriolet, en Targe eller de mest fokuserede GT3-, GT3RS og GT2RS-varianter.

Chevrolet Camaro ZL1 – En topmoderne muskelbil

Camaro ZL1 er en ægte muskelbil, fordi den kommer med en brutal 6,2L V8, der yder 640 hestekræfter. ZL1 er både fantastisk på vejen og på banen, hvilket man ikke kan sige om de fleste muskelbiler derude.

  Skal jeg vaske min bil, før jeg rustbeskytter den?

ZL1 kommer også med en 10-trins automatgear udstyret med paddle shifters, som gør ZL1 så fokuseret som muligt. Biler som disse er en uddøende race, fordi vi ikke vil kunne nyde store V8-motorer snart, så sørg for at tjekke ZL1 ud, mens du stadig kan.

Lamborghini Huracan RWD – Den bedste superbil på markedet

Lamborgini Huracan RWD er også en uddøende race, fordi den tilbyder en V10-motor med naturlig indsugning selv i 2021. RWD-versionen tilbydes kun som baghjulstrukket bil, hvilket gør Huracan RWD endnu mere adræt end sin AWD Huracan Evo storebror.

Huracan leveres med en 7-trins DCT-gearkasse, der laver tordnende lyde under nedgearinger, hvilket gør Huracan ekstremt spændende at køre både på bane og på vej. Alle andre superbiler i disse dage er utroligt computerstyrede og kedelige, men denne rasende tyr byder stadig på en ægte superbilsopskrift.

FAQ-afsnit

Hvorfor skal jeg bruge paddle shifters?

Hvis du kører en performancebil, giver paddle shifters dig mulighed for at tage kontrol over bilens gearkasse uden at tage hænderne fra rattet. Det gør køreoplevelsen eksponentielt mere engagerende, og det giver dig også mulighed for at time dine gearskift perfekt, mens du fokuserer på dine input til styretøjet.

Du kan lade bilen stå i ren automatgeartilstand og aldrig bruge paddle shifters, men det er bedre at gøre det, fordi paddle shifters gør bilen langt mere engagerende at køre. Når først du begynder at nedadskifte med paddle shifters i biler som Huracan RWD, vil du aldrig vende tilbage til ren automatgeartilstand.

  Hvordan man renser bilbatteri korrosion

Hvorfor tilbyder så mange biler paddle shifters nu om dage?

Det er ret nemt og billigt at tilføje paddle shifters til enhver bil, fordi de fleste bilproducenter allerede har biler, der er lavet med paddle shifters i tankerne. Det betyder, at det ikke kræver store udgifter til forskning og udvikling at tilføje paddle shifters til andre modeller, men det øger helt sikkert de fleste bilers tiltrækningskraft.

Du kan finde paddle shifters i alle slags biler i dag, men de fleste mennesker har en tendens til at springe over at bruge dem på biler, der ikke er designet til temperamentsfuld kørsel.

Er biler med manuel gear bedre end biler med paddle shifter?

Det afhænger af, hvad du lægger mest vægt på, og hvad du vil opnå. Hvis du vil have den hurtigste bil med 0-60 mph-tid med launch control og overlegne banetider, samtidig med at den stadig er komfortabel og let at køre, skal du vælge paddle shifters.

Hvis du derimod ønsker en ren sportsvognsoplevelse, og du elsker en mere engagerende kørsel, skal du sørge for at vælge den manuelle, men vær opmærksom på, at en manuel aldrig vil være lige så hurtig som en automatisk.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z