VW Bluetooth-parringsproblemer

VW problemer

Moderne biler er udstyret med et væld af nyttige funktioner for at gøre vores daglige oplevelse både sikrere og mere underholdende. Bluetooth-funktioner i biler har eksisteret siden begyndelsen af 2000’erne, men er senere blevet opgraderet til flere forskellige funktioner, som omfatter opkald i bilen, lydstreaming, GPS, forskellige komfortfunktioner og endda nogle sikkerhedsfunktioner.

Alle VW-biler er i dag udstyret med Bluetooth-funktionalitet, hvilket er forventeligt, da VW-biler er moderne og på højde med tiden. Nogle gange kan disse systemer dog opleve en lang række problemer, hvoraf nogle er lette at løse, mens andre kræver software- eller endda hardwareudskiftning/opdatering.

De mest almindelige VW Bluetooth-parringsproblemer omfatter det centrale infotainmentsystem, der ikke kan parre en enhed eller afbryder forbindelsen uden nogen åbenlys grund, problemer med håndfri mobiltelefoni, problemer med lydgengivelse og problemer med, at systemet ikke anerkender, at telefonen overhovedet er til stede.

Disse problemer har tendens til at have lignende/samme løsninger, hvorfor du bør udføre alle disse, hvis du ikke synes at kunne få systemet til at fungere. Hvis du ikke kan løse dine problemer på denne måde, er det bedst at henvise til en erfaren VW-tekniker/servicecenter, da nogle af disse kan skyldes problemer med bilens vigtige elektriske systemer.

Parringsproblemer eller systemet kan ikke opretholde en konsistent forbindelse

Det mest almindelige problem med VW Bluetooth-funktionalitet er sandsynligvis, når systemet nægter at parre en ny enhed, eller når forbindelserne afbrydes med mellemrum. Begge disse er ret frustrerende, da de kræver, at du skal være opmærksom på systemet for at løse dem, hvilket betyder, at du ikke bør køre, mens du forsøger at løse dem.

  Alt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

VW MIB-systemet kan have problemer med beskadigede systemfiler og forskellige fejl og mangler, som typisk har tendens til at føre til disse problemer. For at løse dem er det bedst at udføre en master reset af systemet eller opdatere VW MIB-systemet til den seneste iteration. Hvis dette ikke hjælper dig, bør du kontakte din VW-forhandler, da der også kan være tale om et hardwareproblem, som kræver en professionel vurdering.

Problemer med håndfri Bluetooth-mobiltelefoner

Den håndfri Bluetooth-mobiltelefonfunktionalitet giver dig mulighed for at besvare og foretage opkald under kørslen på en måde, der ikke er ulovlig. Det er den eneste måde, hvorpå du bør foretage og besvare opkald, mens du sidder bag rattet, da dette typisk ikke kræver, at du tager telefonen i hænderne. Alt dette bliver dog vanskeligt til snarere umuligt, hvis systemet svigter.

For at løse dette er det bedst at gå ind i MIB-infotainmentsystemet og glemme din Bluetooth-enhed og forsøge at genoprette forbindelsen. Dette plejer at løse problemet i de fleste tilfælde, men hvis det ikke gør det, bør du slukke bilen og lade den stå i 10-15 minutter, før du prøver igen. Det er også en god idé at tjekke telefonens sikkerhedspromptmeddelelser, hvilket betyder, at du har glemt at aktivere funktionen via telefonens Bluetooth-menu.

Problemer med Bluetooth-lydafspilning

De fleste mennesker bruger i dag Bluetooth-forbindelser til at streame deres musik, mens de sidder bag rattet, hvilket også kan blive et problem, hvis systemet nægter at gøre det. Du kan uddanne dig i, hvordan du streamer musik i din VW, før du kan begynde at løse dette problem. Det første punkt af interesse bør være at kontrollere, om du har aktiveret denne funktion via din telefon.

  Volkswagen T6 - Almindelige problemer & fejl

Hvis dette ikke løser problemet, er det bedst at genstarte dit musikprogram på din telefon og oprette forbindelse til systemet igen. Sørg for at skrue op for lydstyrken på din app og aktivere afspilning af mediemusik på din centrale infotainmentskærm.

VW Bluetooth genkender ikke min telefon

Det sidste problem, som vi vil nævne, er et problem, hvor systemet ikke engang kan finde din telefon. Først skal du sørge for at slå Bluetooth-synligheden til på din telefon, mens du søger efter din enhed via bilens infotainmentsystem. Det er bedst at omdøbe din telefon til noget, som du nemt vil kunne bemærke på bilens infotainmentskærm.

Hvis du stadig ikke kan finde din telefon, kan du prøve at slukke telefonen og bilen og lade dem stå i 10-15 minutter, før du prøver igen. Hvis dette ikke løser problemet, skal du prøve at opdatere din telefon og bilens MIB-system til den nyeste version, før du prøver igen. Hvis problemet fortsætter, er det bedst at kontakte VW, hvis problemet fortsætter.

FAQ-afsnit

Er det sikkert at bruge Bluetooth-funktioner under kørslen?

En af de vigtigste fordele ved Bluetooth er muligheden for at bruge/styre dine enheder under kørslen. Som sådan er det faktisk sikkert at gøre det, hvis du gør det på den måde, som bilproducenten anbefaler dig at gøre. Hvis dit Bluetooth-system også laver fejl eller får dig til at fokusere din opmærksomhed på at løse det, mens du er på vej, er det bedst at lade alting ligge, indtil du stopper helt op.

  Volkswagen Polo år at undgå - De bedste og værste år

Nogle gange kan disse systemer gøre mere skade end gavn, da kalibreringen af nogle af dem kan være et problem. Uanset hvad, hvis alt er som det skal være, og hvis du bruger systemet efter producentens hensigt, er det sikkert at gøre det, mens du sidder bag rattet.

Tilbyder VW Bluetooth 5.0?

Bluetooth 5.0 kommer med en hel del forbedringer i forhold til ældre systemer, fordi det giver dig mulighed for at tilslutte flere enheder på én gang, hvilket har tendens til at være nyttigt for dem, der bruger separate enheder til at foretage opkald og afspille musik/indstille navigationen. En anden fordel ved et Bluetooth 5.0-system er, at det typisk giver en bedre forbindelse.

Heldigvis er alle moderne VW-modeller udstyret med Bluetooth 5.0, mens ældre (10 år eller deromkring) VW-modeller er udstyret med ældre Bluetooth-versioner.

Tilbyder VW trådløs Apple CarPlay og Android Auto?

Kun de allernyeste 2021+ VW-modeller leveres med trådløs CarPlay og Android Auto, hvilket betyder, at du skal bruge et kabel, hvis du ønsker at bruge disse funktioner i ældre VW-modeller. Trådløs Apple CarPlay og Android Auto bruger Bluetooth i stedet for en kablet forbindelse, hvilket gør tilslutningsprocessen meget mere problemfri og giver en premium-følelse.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z