Alt om BMW Bluetooth-parringsproblemer

BMW producerer nogle af de mest teknologisk avancerede biler på markedet. En af de teknologier, som BMW kan prale af, er Bluetooth. Bluetooth er dog også en af de største bidragydere til BMW’s problemer.

Nogle af de almindelige BMW Bluetooth-problemer er parringsproblemer, dårlig forbindelse og dårlig stemmekvalitet. Ikke desto mindre vil vi fokusere på Bluetooth-parringsproblemer, som mange brugere har klaget over i en lang periode. Men hvad er de almindelige BMW Bluetooth-parringsproblemer med BMW?

Almindelige BMW Bluetooth-parringsproblemer er enhedsnavne, dårlig stemmekvalitet og passkeys. I nogle tilfælde kan ting som softwareopgraderinger og AVCRP påvirke Bluetooth-parring i en BMW.

Hvad er de almindelige Bluetooth-parringsproblemer med BMW?

Problemer med enhedsnavne

Når du forbinder din smartphone med bilen, vises der en meddelelse om, at “Telefon er tilsluttet” på iDrive-displayet. Og når du kontrollerer din smartphone, markeres forbindelsen som vellykket. Tværtimod er telefonfunktionen ikke tilgængelig.

I de fleste tilfælde sker det, fordi telefonens enhedsnavn (Bluetooth-navn) kommer med ikoner og symboler, f.eks. ”smilies”. Overraskende nok anerkender kontrolenheden ikke denne type ikon- og symbolformatering.

Hvis du har et sådant problem, er den bedste løsning at ændre enhedens navn på din telefon. Desuden er det vigtigt at bemærke, at kun bogstaver og tal er tilladt. Ved hjælp af iDrive-funktionen skal du slette listen over alle tilsluttede Bluetooth-enheder for at nulstille styreenheden. Undgå at bruge specialtegn som &$#/% eller humørikoner i navnet på kontakter eller i navnet på smartphonen.

Passkey-problemer

Et andet almindeligt BMW Bluetooth-parringsproblem med Bluetooth er passkey-problemet. Hvis du ikke kan parre din Bluetooth og smartphone fuldstændigt, bør dette være den første skyldige at overveje. Af en ukendt grund accepterer BMW’s Bluetooth ikke nogle adgangskoder.

  Serviceeftersyn BMW e90 til bedste pris

Den gode nyhed er, at løsningen af dette problem er mere ligetil end andre Bluetooth-parringsproblemer. Det eneste, du skal gøre, er at bruge en simpel adgangskode, f.eks. 123456. Undgå at bruge komplicerede adgangskoder, da de vil forårsage problemer med passkey-adgang.

AVCRP-problemer

AVCRP, som står for Audio/Video Remote Control Profile, er en Bluetooth-profil og en standardiseret grænseflade, som kan styre navigation og lydstreaming via dit BMW iDrive-system. Når du forbinder din BMW med din telefon, kræver forbindelsen derfor, ud over softwaretasterne, også en ideel Bluetooth-profil for at fungere fejlfrit.

Bemærk, at profilen til simple filoverførsler ikke er den samme som den profil, du har brug for for at bruge din telefonapp til at styre en lydafspiller. Hvis du opdaterer din nye telefon med en ny version af AVCRP, bør du derfor også opdatere dit BMW iDrive-system for at matche kompatibiliteten af de nye funktioner.

Softwareopgradering

Det er vigtigt at opgradere din BMW-software, da det sikrer, at dine programmer er opdaterede. Hvis ikke, vil de ikke fungere korrekt. Så det er vigtigt at opdatere din Bluetooth-software, men det ændrer ikke det væsentlige Bluetooth-funktionsprincip.

Derfor er det afgørende at have den nyeste BMW-software i din bil for at undgå de fleste BMW Bluetooth-parringsproblemer. Når du opdaterer softwaren, kan det dog også forårsage yderligere problemer. Mange BMW-brugere har bemærket, at ca. 70 % af deres kontakter går tabt, og at de ikke kan foretage et opkald uden at ringe op til nummeret fra telefonen. Uanset kan dette problem nemt løses, men det er meget irriterende.

  Fejlsøgning og diagnosticering BMW i9 pris

Dårlig stemmekvalitet

Nogle BMW-brugere har klaget over at have dårlig stemmekvalitet under opkald. Dette kan forekomme under kørsel ved høje hastigheder eller ved stop. Udover at samtalen er næsten umulig, kan du også høre snapselyde under et opkald.

Start med at opdatere softwaren. Hvis dette ikke lykkes, skal du muligvis geninstallere mikrofonen korrekt og i den rigtige retning. Nogle mennesker begår den fejl at installere mikrofonens retningsbestemte funktion mod vindskærmen og ventilationen. I stedet skal mikrofonens pil peges i kørselsretningen.

FAQ

Hvordan nulstiller jeg min BMW Bluetooth efter opdatering af softwaren, så jeg kan synkronisere kontakterne?

Hvis du har haft problemer med BMW Bluetooth-parringsproblemer på grund af forældet software, er den bedste løsning at opdatere softwaren. Og når du har installeret den nye software, er her proceduren for nulstilling af Bluetooth:

  • Gå til Bluetooth-indstillinger og aktiver synkroniser kontakter
  • Slå Bluetooth fra og til i indstillingerne
  • Sluk din smartphone og tænd den igen
  • Slet parringsoptegnelsen mellem dit køretøj og stereoanlæg
  • Gentag den samme procedure fra trin 4, men denne gang skal du slippe af med alle parrede enheder på stereoanlægget.
  • Opsætning af firmwareopdateringer på dit bilstereo
  • Omdøb din smartphone i indstillingerne

Hvad er den hurtigste løsning på BMW Bluetooth-problemer?

Hvis din BMW konstant har Bluetooth-parringsproblemer, er her en hurtig løsning, som du bør anvende:
1) Gå ind i Bluetooth-menuen på din smartphone, og slet den BMW, som du ønsker at forbinde dig med.
2) Gå ind i Bluetooth-menuen på BMW’en og slet den telefon, som du forsøger at forbinde
3) Kobl smartphone og BMW igen, og besøg Bluetooth-menuen i BMW’en, og lad den søge efter enheden.
4) Gå til din smartphone, slå Bluetooth til og vent i op til 30 sekunder på, at BMW’en vises på listen. Du kan nu forbinde de to.

  BMW M5 - Almindelige problemer & fejl

Hvordan parrer jeg min iPhone med min BMW?

Først og fremmest skal du sikre dig, at BMW’en er i Bluetooth-parring eller trådløs tilstand, før du forsøger at forbinde den med din telefon. Gå derefter til din iPhone, og klik på Indstillinger/Allmenet/CarPlay/Available cars (Indstillinger/generelt/CarPlay/Afailable cars (Tilgængelige biler)), og vælg din bil. Sørg for, at din bil kører, ellers registrerer din iPhone den ikke. Du kan nu parre de to.

Konklusion

BMW laver slanke, kraftfulde og avancerede biler. Ikke desto mindre er disse fremragende funktioner dem, der giver flest problemer for BMW’er. Selv om Bluetooth hjælper føreren med at modtage opkald håndfrit, forårsager de masser af problemer, som kan være frustrerende.

Nu hvor du kender de fleste af BMW’s Bluetooth-parringsproblemer, bør du håndtere dem i tide og undgå at afbryde kommunikationen, når du har hårdt brug for den. Uanset hvad er nogle BMW Bluetooth-parringsproblemer forbundet med visse telefoner. For eksempel er softwareopgraderingsproblemet fremherskende med den nyeste version af iOS 13.1.3.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z