Er Volkswagen T6 en god varevogn?

Er Volkswagen T6 en god varevogn?

Volkswagen Transporter T6 er den 6. generation af den berømte mellemstore varevogn fra VW. T6 blev sat i produktion i 2015 og bliver stadig lavet som T6.1 facelift. Gennem alle årene har Transporteren været et oplagt valg for folk, der ønsker plads, komfort, sikkerhed og bekvemmelighed. Men er Volkswagen T6 en god varevogn?

Hvad angår varevogne, er Transporter T6 faktisk en god varevogn, ligesom det er tilfældet med alle de Transporter-modeller, der kom før den. T6 leveres med en 2,0L TDI 4-cylindret dieselmotor med 4 cylindre i forskellige trin af tuning, afhængigt af dit effektbehov. 2,0L-motoren er en rigtig god motor, sandsynligvis en af de bedste VW-dieselmotorer derude.

Hvad angår design, ser Transporteren ret ny ud, især i 6.1-versionen. Indvendigt bygger Transporteren bro mellem et erhvervskøretøj til kommercielle formål og en ret veludstyret bil. Affjedringen og chassiset er skræddersyet til komfort.

Transporteren er en pålidelig varevogn, men den lider under nogle problemer, der er værd at tale om. Værdimæssigt er T6 på linje med de fleste af sine konkurrenter, mens dens praktiske egenskaber er gode.

VW Transporter T6 – Drivlinjen

Volkswagen Transporter T6 leveres med en 2,0L TDI-motor med en kapacitet på mellem 90 hk, 102 hk, 110 hk, 150 hk og 205 hk. T6 2.0L-modeller med mindre effekt er mere effektive og er det foretrukne valg for dem, der ikke bruger T6’eren til at transportere tung last, mens de mere kraftfulde modeller er det bedre valg generelt.

Transporter fås med enten en 6-trins manuel gearkasse eller en 7-trins DSG dobbeltkoblingsgearkasse med dobbeltkobling. DSG er en industristandard dobbeltkoblingsgearkasse, hvilket betyder, at mange foretrækker den frem for den manuelle gearkasse i de fleste VW-biler. T6 er primært en FWD-bil, men du har mulighed for at vælge AWD 4MOTION-modellen, hvis du er villig til at betale for den.

  Volkswagen T6 - Almindelige problemer & fejl

Det er sikkert at sige, at den bedste T6-kombination er den 150 hk stærke 2,0L TDI, DSG-gearkassen og 4MOTION AWD, da denne konfiguration balancerer kraft, effektivitet og brugervenlighed bedst. Du kan forvente, at de mest effektive T6-modeller giver omkring 45 MPG, mens de mest kraftfulde modeller kan give omkring 35 MPG.

VW Transporter T6 – Design og chassis

Transporter T6 fås i et par forskellige varianter afhængigt af, hvad du har brug for fra en varevogn. Du kan få den som en Multivan, en Caravelle eller den almindelige Transporter, alt efter om du har brug for en personbefordringsvogn eller en mere utilitaristisk opsætning. Alle disse ligner hinanden med små forskelle som f.eks. antallet af døre og vinduer.

Transporterens interiør er pænt indrettet, hvilket betyder, at den følger den kendte VW-ergonomifilosofi. Transporteren leveres med alle de bekvemmeligheder, du forventer af en varevogn, med tilføjelse af mange bekvemmeligheder, som du kun forventer at finde i mere luksuriøse køretøjer.

Hvad angår køreoplevelsen, er Transporteren stiv, men det er forventeligt for en bil, der kan pakke mellem 1600-2900lbs. I betragtning af Transporters høje tyngdepunkt er det slet ikke en dynamisk bil, men en varevogn skal alligevel aldrig være en sportsvogn.

VW Transporter T6 – Pålidelighed og almindelige problemer

VW Transporter har altid været kendt for at være en pålidelig varevogn, hvilket betyder, at den formår at modstå alt det misbrug, der følger med territoriet. De mest almindelige VW Transporter-problemer er dog forbundet med EGR-ventilen, elektronikken, gearkassen, remap-problemer og potentielt tændingsspolerne.

  Volkswagen Up - Almindelige problemer & fejl

Alt i alt er Transporteren en af de mest pålidelige mellemstore varevogne på markedet, og som sådan bør du ikke bekymre dig så meget om, at den efterlader dig strandet.

VW Transporter T6 – Værdi og praktisk anvendelighed

VW Transporter koster mere eller mindre end nogen anden mid-size varevogn i sin kategori. Transit Custom er en smule mere overkommelig, mens Mercedes Vito er en smule dyrere. Rent praktisk er Transporter et godt valg, især fordi den fås med et par forskellige konfigurationer.

Mange vælger Transporteren, fordi de ønsker en varevogn, der kan alt. Den er stor nok og i stand til at transportere betydelig last, mens den også kan bruges som en virkelig pålidelig personbefordringsvogn.

FAQ-afsnit

Er Volkswagen Transporter T6 en sikker varevogn?

Volkswagen Transporter sætter barren for mange andre varevogne at følge, da den opnår de allerbedste sikkerhedskarakterer. Det betyder, at Transporteren er udstyret med alle moderne sikkerhedsfunktioner som f.eks. vognbaneassistent, sidebeskyttelsessystem, anhængerassistent, dæktryksovervågningssensorer, adaptiv fartpilot, trafikalarm og parkeringspilot.

Det er naturligvis en god ting, men det dårlige er, at ingen af disse er standard. Det er dog også tilfældet med alle de andre varevogne fra dette segment. Uden alle disse tilbyder Transporteren også en god beskyttelse mod kollisioner i betragtning af, at den kommer med en 5-stjernet sikkerhedsvurdering.

Er Volkswagen Transporter T6 bedre end T6.1?

Transporter T6.1 er en betydelig opgradering i forhold til T6, hvilket betyder, at den tilbyder en hel del mere, og den bringer T6 ind i den moderne tidsalder. Men i betragtning af den prisstigning, der er nødvendig for at få T6.1, anses T6 af mange som det bedre valg samlet set.

  Volkswagen Beetle - Problemer & Fejl

En varevogn er anderledes end en personbil på en måde, så det giver ikke så meget mening altid at opgradere den med en nyere model, når der kommer en nyere model.

Skal jeg købe en VW Transporter T6?

Hvis du er på markedet for en mid-size varevogn, der kan det hele, er Transporteren det rigtige valg. T6 har i et stykke tid nu været en af de mest populære varevogne på markedet, og det ser ikke ud til, at det kommer til at ændre sig foreløbig.

Du bør også overveje konkurrenterne for at afgøre, hvilken vogn der passer bedst til dine behov, men hvis du vælger Transporteren med det samme, vil du ikke blive skuffet.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z