Volkswagen T6 – Almindelige problemer & fejl

Volkswagen T6 - Almindelige problemer & fejl

Volkswagen Transporter er kendt for sin pålidelighed og robusthed over hele verden, og derfor ser du ofte en Transporter gøre det, den er beregnet til, nemlig at transportere ting og mennesker. De fleste online kilder og mange VW-eksperter angiver, at Transporteren er en ret pålidelig bil, men der er nogle problemer, der er værd at tale om.

Transporter T6 repræsenterer den 6. iteration af Transporteren i produktion siden 2015. T6 er den mest populære VW varevogn, og den placerer sig mellem den mindre Caddy og den større Crafter. De mest almindelige problemer med T6 Transporter er relateret til motoren, motorstyringssystemet, EGR-ventilen, problemer med remaps og problemer med udstyret.

De fleste af disse kan repareres gennem forebyggende vedligeholdelse, hvilket betyder, at T6 sagtens kan holde til at holde, hvis du vedligeholder den godt nok. Hvis du ikke gør det, vil nogle af disse problemer vokse sig store og kan i sidste ende føre til høje reparationsomkostninger hen ad vejen.

Volkswagen Transporter T6 – Motorproblemer

Det mest besværlige VW Transporter T6-motorproblem er forbundet med den mest populære 2,0L TDI-variant med både 180 og 205 hk. Disse fejl kan potentielt resultere i, at motoren bliver helt ubrugelig, hvilket bestemt er noget, der er værd at tale om. Volkswagen har ikke reageret på disse problemer, hvilket betyder, at der ikke er blevet foretaget nogen officielle tilbagekaldelser.

Det er endnu uklart, hvad der forårsager disse motorproblemer, og hvordan man skal gribe dem an for at løse dem ud over det, som en erfaren VW-tekniker ved. Alt i alt bør du vedligeholde denne motor og alle andre VW-motorer, da de er kendt for at fejle, hvis de ikke vedligeholdes korrekt. De mest problematiske VW-motorproblemer er forbundet med tændingsspolerne og timingkædespændingen.

  Er Volkswagen ID.4 en god bil?

Volkswagen Transporter T6 – Problemer med motorstyringssystemet

Volkswagen Transporter T6 er kendt for at lide af hyppige advarselslamper for motorstyring, der tændes, hvilket kan føre til virkelig alvorlige problemer, hvis de ikke diagnosticeres og håndteres korrekt. P0401-koden er normalt det, der forårsager disse problemer, og er forbundet med motorflowet. Der er også nogle rapporter, der angiver, at disse problemer er forbundet med brændstofsystemet, muligvis brændstofpumpen.

I betragtning af at de fleste Transportere bliver brugt til kommercielle formål, er folk, der kører dem, ikke så hårdt ramt om at reparere dem, når der opstår problemer som disse. Det er dog en rigtig dårlig idé, da der er mange tilfælde, hvor disse og lignende problemer er endt med, at T6’eren har haft brug for en helt ny motor.

Volkswagen Transporter T6 – Problemer med EGR-ventiler (Exhaust gas recirculation)

EGR-ventilen har til opgave at kontrollere og opretholde en ensartet udstødningsgasrecirkulationsstrøm i motorsystemet. Problemet her er, når EGR-ventilen bliver ude af stand til at opretholde gasstrømmen, hvilket forstyrrer hele systemet og normalt fører til alvorlig kulstofophobning. For at løse dette problem skal du købe et skyllekit, der effektivt kan rense kuldeaflejringen ud.

Nogle ejere har oplyst, at problemet bliver ved med at dukke op igen efter at have skyllet ventilen et par gange, hvilket betyder, at det er bedst at udskifte EGR-køleren helt og holdent. Sørg for at rådføre dig med en VW-tekniker, før du beslutter dig for at gøre noget af dette.

Volkswagen Transporter T6 – Remap-problemer

Remap-relaterede problemer er ikke noget usædvanligt, fordi du i bund og grund ændrer den meget væsentlige opsætning af motoren og mange andre vitale bilkomponenter. Disse komponenter og softwarekoder er indstillet på en måde, der skaber en perfekt balance mellem reguleringsbehov, effekt, komfort og mange andre faktorer.

  Er Volkswagen Caddy en god bil?

Når du forsøger at ændre på dette, kan du stå over for forskellige problemer. Før du foretager en remap, skal du sørge for at kontakte en VW-specialist og altid foretage en grundig diagnosekørsel, før du remap’er bilen. Problemet her er, at T6’eren har brug for en grundig diagnose, da den tilsyneladende udvikler remap-betingede problemer oftere end de fleste biler.

Volkswagen Transporter T6 – Udstyrsproblemer

Transporter varevognen bliver almindeligvis brugt til at transportere mennesker og ting, hvilket betyder, at der normalt ikke bliver taget ordentligt hånd om den. Det betyder, at alle dele af Transporteren bør være skruet bare en lille smule bedre ind, sammenlignet med biler, der bliver babysittet dagligt, som de fleste daglige chauffører er.

Alt dette fører typisk til forskellige udstyrsproblemer som f.eks. problemer med elruder og andre elbetjeningsfunktioner og problemer med andre elektriske komponenter som f.eks. lygter, målere og infotainmentskærmen.

FAQ-afsnit

Er Volkswagen Transporter T6 det værd?

Volkswagen Transporter T6 er en af de mest populære mid-size varevogne/personbiler derude. Folk stoler på Transporteren med både deres personlige og kommercielle behov, fordi Transporteren er den type bil, der altid har din ryg og aldrig efterlader dig strandet, hvis du passer ordentligt på den.

Som sådan er Transporteren helt sikkert værd at købe, hvis du har brug for en sådan bil. Transporteren er også et ret populært valg for eventyrlystne mennesker som f.eks. campister og andre lignende udendørsgrupper.

  Almindelige problemer med Volkswagen Golf

Hvilken Volkswagen Transporter er bedst?

Volkswagen Transporter T5 og T6 er de to bedste Transporter-modeller, du kan købe, fordi de er nye nok og er pålidelige. T6 kan ses som en mere grundig opgradering i forhold til T5, hvilket betyder, at den faktisk er bedre, men ikke så meget, som du måske tror.

Hvis dit behov for en Transporter derfor er rent lejlighedsvis og ikke så seriøst, vil T5 spare dig lidt penge, mens den er mere end god nok. Men hvis du er stærkt investeret i Transporter-livet på den ene eller den anden måde, er T6 den bedre løsning i det hele taget.

Hvad er alternativerne til en VW Transporter?

De to mest populære konkurrenter til Volkswagen Transporter er Mercedes Benz Vito og Ford Transit Custom. Transit’en bliver som regel købt på grund af dens branchestandard-appeal og fordi den er billigere. Mercedes er dyrere, men den formår alligevel at retfærdiggøre det med mere af det hele.

Det bedste du kan gøre er at finde ud af, hvad du sætter mest pris på ved en varevogn, og forsøge at bruge dine prioriteter til at afgøre, hvilken af disse tre der er den bedste for dig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z