Alt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Bilverdenen befinder sig i en spændende æra, lige siden elbiler har indtaget scenen. I dag gør alle bilproducenter deres bedste for at komme med smarte idéer, der kan øge vores sikkerhed på vejene og gøre vores køreoplevelse så let som muligt. Nogle bilproducenter forsøger at gøre dette ved at perfektionere det, de allerede ved, men andre er mest interesseret i noget nyt.

Volkswagen falder ind under den anden kategori, hvilket betyder, at Volkswagen er mere opsat på at gentænke, hvad det at rejse handler om. Da den nye æra af biler fremmer effektivitet, bæredygtighed, teknologi, sikkerhed og dekarbonisering, har VW forsøgt at lave et enkelt produkt, der kan opfylde alle disse parametre. Det er derfor, at den helt nye Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study findes.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design study, og hvad der gør, at den skiller sig ud fra resten af mængden. Først og fremmest vil nogle måske ikke engang betragte Gen.Travel som en bil overhovedet, fordi den ikke engang kommer med et rat. Selvfølgelig er der mange koncepter derude, der kommer med udtrækkelige rat, men Gen.Travel kommer helt uden rat.

Idéen bag denne skabelse er at lave et fuldt autonomt køretøj, der er designet til at erstatte flyvning over korte afstande. Dette koncept har været kendt i de sidste par år, og det ser ud til, at Volkswagen er den første, der rent faktisk har prøvet det.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Hvad er Volkswagen GEN.TRAVEL-designstudiet?

VW Gen.Travel repræsenterer en løsning på et par bemærkelsesværdige problemer i forbindelse med moderne rejser. Hele menneskeheden er klar over, at klimaforandringerne tager hårdt på vores planet, og at vi er nødt til at komme med idéer, der kan erstatte nogle af de forurenende stoffer med noget renere. Her kommer Gen.Travel, en bil, der er designet til at køre autonomt over lange distancer med 0 Co2-emissioner og et stort batteri.

  Hvilken VW Golf er den bedste?

Selv om biler forurener betydeligt, er flyvemaskiner et langt større problem, og mange mennesker har en tendens til at flyve selv på korte rejser, hvilket bestemt ikke er nødvendigt. Med en fuldstændig mangel på et rat er Gen.Travel en certificeret niveau 5 autonom selvkørende bil, hvilket betyder, at der ikke er behov for nogen form for input fra føreren på noget tidspunkt.

Ideen bag er, at Gen.Travel bliver en bil/service, som du kan leje. Gen.Travel har så til opgave at ankomme til det ønskede sted og køre dig til din destination i fuld komfort uden at du behøver at røre nogen som helst kontrolelementer. Selvfølgelig er denne teknologi stadig i sin vorden, men VW har besluttet, at det er på tide at prøve noget nyt.

Hvad er formålet med VW Gen.Travel-designundersøgelsen?

Gen.Travel skal gøre flere ting på én gang, hvilket betyder, at den skal tjene som en generel idé, som bilproducenterne bør overveje, samtidig med at den også er et testbænk for fremtidige VW-teknologier. Volkswagen sagde, at Gen.Travel introducerer mange nye ting i branchen, hvoraf nogle af dem helt sikkert vil finde vej ind i eksisterende og næste generation af VW-biler.

Et perfekt eksempel på det er den banebrydende Active Body Control-ophæng, som beregner både laterale og vertikale bevægelser under kørsel i sving og justerer bilens stivhed og anti-rulleegenskaber for at optimere komfort, dynamik og alle andre kvaliteter ved kørsel.

  Er Volkswagen T6 en god varevogn?

Andre introduktioner omfatter store glasflader og nymoderne Gullwing-døre, som er designet til at skabe mindst mulig hindring både ved ind- og udstigning og under kørsel. Næste generations dynamiske omgivelsesbelysning, der kommunikerer med føreren, er også en vigtig del af hele oplevelsen, og dette vil sandsynligvis på et tidspunkt blive ført ned til serieproducerede modeller.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Kan VW Gen.Travel Design Study nå sine mål?

Man kan roligt sige, at ideen bag VW Gen.Travel er ekstremt ambitiøs, og at VW forsøger at gøre noget, som ikke engang er lovligt på nuværende tidspunkt. Som sådan er Gen.Travel mest af alt en idé, et koncept og et perspektiv på fremtiden for at få os til at tænke over, hvad vi som kollektiv kan gøre for at redde vores planet på lang sigt.

VW siger også, at Gen.Travel er designet til at fungere sammen med en lang række afslapningssystemer, der endda skal hjælpe dig med at falde i søvn, mens du sidder i bilen. Det er sikkert at sige, at Gen.Travel kun er en idé på nuværende tidspunkt, og at det ikke kommer til at blive en standard lige foreløbig.

Hvorom alting er, vil visse systemer, der findes i Gen.Travel, formentlig sive ned til mere tilgængelige og eksisterende VW-modeller.

FAQ-afsnit

Hvad betyder niveau 5-kørselsautonomi?

En kørselsautonomi på niveau 5 er det, vi kalder ” en fuldstændig fjernelse af førerens involvering i hele kørselsprocessen”. Det betyder, at en niveau 5 autonom bil kan gøre alting selv, og at den ikke har brug for et rat eller pedaler.

  Er Volkswagen Lupo en god bil?

Desuden kræver niveau 5-autonomibiler ikke engang, at du er vågen, mens du sidder i bilen, og de foreslår ikke engang, at du går i seng. Det betyder, at en niveau 5-bil er designet til at gøre absolut alting selv, hvilket omfatter parkering, beslutningstagning i risikofyldte situationer og endda valg af rute.

Er det lovligt at have en fuldt autonom bil?

Ikke helt. Selv om der er nogle stater, hvor fuldt autonome biler har lov til at deltage i trafikken, er det ikke forbudt på masseskala. Mange bilproducenter siger i dag, at deres biler har al den nødvendige teknologi til at køre helt autonomt, men det rejser mange spørgsmål ud fra et lovgivningsmæssigt synspunkt.

Det er stadig problematisk at afgøre, hvem der har ansvaret, når en helt autonom bil ender i en ulykke, og hvordan kan man styre trafikken, hvor nogle biler er helt autonome, mens andre bliver ført af mennesker. Indtil videre er fuldstændig og uhindret autonomi ulovligt, i hvert fald i masseskala.

Er VW Gen.Travel en rigtig bil?

Det afhænger af, hvordan man definerer en bil. VW siger, at Gen.Travel blot er en elbil, der er fuldt uafhængig og fuldt autonom. Nogle hævder dog, at for at noget kan betragtes som en bil, skal det have et rat i en eller anden form eller på en eller anden måde.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z