Renault Scenic – Almindelige problemer & fejl

Renault Scenic

Renault Scenic er en lille multi-purpose vehicle, der oprindeligt startede sit liv i 1996 som Renault Megane Scenic, men senere blev omdøbt til Scenic. Grand Scenic har affødt fire forskellige generationer og er en af de mest succesfulde Renault-familiebiler til dato. Ud over den normale Scenic tilbyder Renault også Grand Scenic, som er en lidt større version.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Scenic og fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt. Først og fremmest er Grand Scenic kendt for at lide af forskellige elektriske problemer, hvoraf nogle bare er irriterende, mens andre kan gøre bilen uanvendelig.

En af de mere frustrerende ting, der kan ske for en Scenic-ejer, er, at der af indlysende årsager kommer vand ind i bilen. Affjedringen er også kendt for at opleve problemer som f.eks. knirken eller slibning. Brændstof er kendt for at lække, mens motoren også er tilbøjelig til at have et par bemærkelsesværdige problemer.

Alt i alt kan vi sige, at Scenic ikke er verdens mest pålidelige bil, men hvis den er korrekt vedligeholdt, kan den holde et rimeligt stykke tid. Nu er det tid til at gå i dybden med alle disse problemer og fortælle dig, hvordan de påvirker ejerskabsoplevelsen.

Elektriske problemer

Som nævnt i introen er der mange forskellige elektriske problemer, som Scenic kan lide under. Alarmen er kendt for at gå i gang uden nogen åbenlys grund, hvilket ganske vist er irriterende, men ikke udgør nogen væsentlige problemer for bilens generelle brugbarhed. Luftblæseren kan også holde op med at blæse luft og dermed forringe køreoplevelsen yderligere.

  Renault Arkana - Almindelige problemer & fejl

Ældre Scenic-modeller er dog udstyret med et mærkeligt sikkerhedssystem, der kan forhindre, at du starter bilen, når du drejer nøglen om. Sidst men ikke mindst er batteriet kendt for at dø for tidligt, hvis bilen bliver ved med at suge strøm selv efter et par timer efter at have slukket bilen.

Vandindtrængen

Der er desværre mange dokumenterede tilfælde, hvor ejere har rapporteret om, at deres Scenic-modeller er fyldt med vand, fortrinsvis i det forreste fodrum og omkring soltaget. Sidstnævnte er mest en ting for Scenic-modeller fra slutningen af 90’erne, mens førstnævnte er til stede på modeller fremstillet i 2000’erne.

For at løse dette skal du udskifte soltagets pakninger og rense afløbet ofte, mens vandproblemet i det forreste fodrum kan løses, hvis du renser det forreste plenumkammer, som typisk forårsager en blokering og tvinger vandet ind i passagerrummet.

Problemer med affjedring

Hvis du hører nogen knirkende og kværnende lyde fra det forreste ophængsområde, er der en god chance for, at din Scenic lider af defekte anti-rollbar-bøsninger. Disse har tendens til at være mest mærkbare, når du kører over vejbølger som f.eks. fartbump og dybere huller.

Den eneste måde at løse dette problem på er at udskifte anti-rollbarerne med nyere. Sørg for at udskifte disse tidligt, når du bemærker problemet, da det typisk forværres med tiden, hvis du ignorerer problemet.

Brændstoflækager

Mange Scenic-modeller fra 2018 og 2019 lækker brændstof på grund af problemer med brændstofledninger og -slanger, så meget at bilen kan miste meget brændstof på meget kort tid. Det betyder, at du bør være i stand til at spotte vandpytter under bilen. Problemer som disse er virkelig alvorlige og er endda endt i flammer et par gange.

  Renault Captur - Almindelige problemer & fejl

Prøv at inspicere bilens brændstoftilførselsrør, da det typisk er dem, der har den højeste procentdel af lækager. Hvis det er tilfældet, skal du gå i gang med at udskifte dem med det samme, prøv ikke at reparere dem, da disse har tendens til at blive ødelagt relativt hurtigt.

Motorproblemer

Scenic-modeller fremstillet i 2000’erne kan få problemer med krumtapakselsensorerne og dermed få motoren til at gå i stå. Heldigvis er dette problem forholdsvis nemt at udskifte, da det eneste, du skal gøre, er at købe en ny sensor. Dieselmodeller kan lide af defekte gløderør, hvilket typisk udløser advarselslampen “Check Injection Light” på instrumentbrættet.

Sidst, men bestemt ikke mindst, er Scenic også kendt for at lide af defekte EGR-ventiler, som kan få motoren til at eksplodere, hvis ventilen sætter sig fast i den lukkede position, og du ikke opdager det i tide. Hvis den forbliver åben, kan din turbolader eksplodere.

Som sådan er det bydende nødvendigt at være meget opmærksom på EGR-ventilen, når du kører Scenic, da begge disse komponenter er dyre og ret vanskelige at udskifte.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Renault Scenic?

Hvis du ønsker en rummelig, virkelig sikker og ret veludstyret familiebil, bør du overveje at købe Renault Scenic. Det er virkelig en fantastisk bil til familier, og det er derfor, at så mange familier vælger den frem for nogle af dens største rivaler. Pålideligheden er ikke perfekt, men hvis du holder styr på alt det, der kan gå galt, bør du nyde en ret problemfri ejeroplevelse.

  Er Renault Arkana en god bil?

På den anden side, hvis du er vant til at køre i luksusbiler, vil Scenic ikke imponere dig på nogen måde, da den kommer med masser af billige plastikinteriørdele, og bilens udstyrsniveau er kun godt med hensyn til familieudstyr og ikke luksusbilsudstyr.

Hvad er forskellen mellem Renault Scenic og Grand Scenic?

Renault Grand Scenic er længere, bredere og højere end den normale Scenic. Grand Scenic har mere plads og kan fås med syv sæder, mens den normale Scenic udelukkende er en femsædet bil. Desuden har Grand Scenic større frihøjde, andre detaljer, andre hjul og et større prisskilt.

Er Renault Scenic en SUV?

Nej, Renault Scenic er en MPV (Multi-Purpose Vehicle), der primært er designet til at transportere personer. Den mest gennemgående kundegruppe med Scenic er familier, der ønsker masser af plads og en virkelig sikker bil uden at betale de køb eller de vedligeholdelsespræmier, der typisk er forbundet med luksusmærker og -modeller.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z