Biler svarende til Hyundai i30

Er Hyundai i30 en god bil?

Hyundai i30 blev første gang afsløret tilbage i 2007 som en mellemstor familiehatchback og blev senere omdøbt til Hyundai Elantra. i30 deler de fleste af sine dele med Kia Ceed, som er den bil, der ligner i30 mest, som du kan få. I denne artikel vil vi fokusere på biler, der ligner Hyundai i30, hvilket betyder, at vi vil liste dem op og fortælle dig alt, hvad du behøver at vide om dem.

Udover Kia Ceed ligner Hyundai i30 også virkelig meget Volkswagen Golf og Ford Focus, da de alle lever i samme segment. Volkswagen Golf er en af de mest populære og længstlevende familie hatchbacks gennem tiderne, hvilket betyder, at ingen sammenligning af familie hatchbacks ville være komplet uden en Golf.

Ford Focus er meget lig med den samme, da den også ligger helt i toppen af sit segment, når det gælder salg og generel popularitet. Som afslutning på denne liste vil vi nævne Toyota Corolla, som er en af de mest populære og bedst solgte biler generelt og ikke kun i segmentet for familiehatchbacks.

Som sådan kan vi nemt konkludere, at disse familiehatchbacks er utroligt populære, men de adskiller sig fra hinanden på mange områder. Derfor vil vi præsentere dem alle sammen og fortælle dig, hvordan de sammenligner sig med i30, og hvilken af dem der er den bedste.

Hyundai i30

Hyundai i30 koster fra 21.260£ til 26.410£ alt efter hvilken model, motor og hvilket udstyrsniveau du vælger. Den nye i30 er mest kendt for sit smarte og moderne udseende, som er en stor opgradering i forhold til den tidligere generation af i30. Interiøret i i30 er også rummeligt og fyldt med forskellige gadgets, der vil holde dig dejlig komfortabel på dine rejser.

  Alt om 2023 Ford Super Duty

Du kan vælge mellem et par forskellige motorer såsom 1.0L og 1.5L benzinmotor med 120 hk eller 160 hk. Hvis du føler dig lidt mere spændt, kan du endda gå efter en top-spec Hyundai i30 N, som byder på en 2,0L 4-cylindret motor med 280 hk. i30 er en fin bil, men den har ikke meget, der adskiller den fra andre og gør den lidt mere speciel.

Kia Ceed

Kia Ceed koster mellem £22.545 – £25.745, hvilket gør den stort set på niveau med i30. Motorerne med Kia Ceed er de samme som i i30, bortset fra den toptunede 2.0L motor, som findes i i30 N. Ceed får et stort bagagerum og mere standardudstyr end Hyundai, men den mangler hovedhøjde bagtil, interiøret er lidt intetsigende og er heller ikke noget særligt.

Hvis du lukker øjnene bag rattet (hvilket du aldrig bør gøre), vil du hurtigt indse, at i30 og Ceed stort set er de samme biler. Derfor vil de fleste mennesker vælge den ene frem for den anden afhængigt af mærkeloyalitet.

Volkswagen Golf

Hvis du er en badge-bevidst køber, vil du sandsynligvis foretrække VW Golf til 25.610 – 35.620 £. Den nye Mk8-generation af Golf fik en blandet modtagelse, da den først kom ud, da mange mennesker påpegede, at den nye Golf føles lidt billigere og langt mere kompliceret end Mk7.5. Hvorom alting er, så er VW Golf 8 den mest teknologisk avancerede bil her med uendelige gadgets og teknologi.

  BMW F31 - Almindelige problemer & fejl

Du kan købe VW Golf med en hel masse motorvalg, som omfatter diesel-, benzin- og hybriddrivlinjer, hvoraf den kraftigste er den 320 hk stærke 2,0L benzinmotor i Golf R. VW Golf kører lidt mere subtilt end i30, da den føles lidt mere dæmpet, men den kan være lidt for kompliceret at bruge for nogle.

Ford Focus

Hvis du foretrækker noget med amerikansk mærke, er Ford Focus den bedste amerikansk producerede bil i dette segment, og den koster 27.060 – 32.660 £. Motormæssigt er Focus stærk med 85 hk, 100 hk og en 120 hk 1.0L 3-cylindret motor, mens dieselmotorer er mere økonomiske, men larmer en del mere. Topspecifikationen 2.3L EcoBoost Focus ST har 280 hk og er den mest køreglade bil her.

Hvis du vælger en af de mindre 1,0L-motorer, vil du hurtigt indse, at Focus er den billigste bil at køre her, og at den er meget sjov at køre, uanset udstyrsniveau. Interiøret kan nogle steder føles lidt til den billige side, og Ford Sync-infotainmentsystemet kan simpelthen ikke matche det i VW Golf.

Toyota Corolla

Som afslutning på vores liste vil vi også nævne Toyota Corolla til 29.610 – 35.505 kr. De to bedste motorer, som Corolla tilbyder, er den 4-cylindrede 1,8L-motor med 122 hk og den 4-cylindrede 2,0L-motor med 184 hk. Alle Corolla-motorer er hybridmotorer, hvilket er et stort plus for nogle. Den indvendige kvalitet er på højde med de bedste biler fra dette segment, mens køreoplevelsen også er fornøjelig.

  Bedste år for Audi A7

Den automatiske gearkasse føles dog lidt mere landbrugsagtig sammenlignet med andre biler her, og bagagerummet er det værste. Endelig skal vi også tale om prisen, som er højere i næsten alle udstyrsniveauer.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i30 den bedste bil i sit segment?

Hyundai i30 er en god bil, men den lever i et segment fyldt med gode valgmuligheder. Ford Focus ST er den sjoveste at køre, mens Golf R er den hurtigste. Corolla tilbyder de bedste hybridmotorer, mens Kia Ceed er en af de billigste biler her. Alt i alt er i30 lige så god som de fleste af sine konkurrenter, men det er umuligt at vælge den bedste bil i dette segment.

Er Hyundai i30 en luksusbil?

Nej, Hyundai i30 er ikke en luksus hatchback. Ægte luksusfamiliehatchbacks er biler som Audi A3, Mercedes A-Klasse og BMW 1-serie. Udover disse tre kan du virkelig ikke finde noget andet, der er på samme niveau.

Er Hyundai i30 en god familiebil?

Med en 5-stjernet sikkerhedsvurdering, masser af familieudstyr, økonomiske motorer, en støjsvag kørsel og en blød affjedring er i30 en rigtig god familiebil. Men hvis du har en stor familie, og du har brug for masser af plads, bør du opgradere til noget lidt større.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z