Overraskende fakta om VW Atlas

2023 VW Atlas

Volkswagen Atlas 2023 er den største, mest avancerede, dyreste og mest kompetente VW SUV i fuld størrelse til hele familien. Atlas sælges ikke steder som Europa, der i stedet får Touareg, men i virkeligheden er Atlas meget større end Touareg og den største VW-bil nogensinde. Atlas har eksisteret i to generationer, og der er mange gode og dårlige ting ved den.

I denne artikel vil vi nævne de mest overraskende fakta om VW Atlas, som vil omfatte ting, du sikkert aldrig har hørt om, og ting, du aldrig havde forventet fra en SUV som Atlas. Så hvis du er på markedet for en ny eller endda en brugt Atlas, skal du sørge for at overveje disse fakta, da de nogle gange kan gøre eller ødelægge handlen!

Made in the US for the US

Volkswagen Atlas er ikke en VW global model, hvilket betyder, at den sælges på nogle få udvalgte markeder verden over. VW Atlas bliver dog kun fremstillet i USA og sælges kun i USA. Atlas er aldrig kommet, er blevet lavet eller vil blive lavet i Europa, hvilket betyder, at VW Atlas er det, som VW mener, er en perfekt SUV til amerikanske kunder.

Man kan heller ikke få Atlas andre steder i verden, hvilket betyder, at Atlas sandsynligvis vil blive i NA, og kun i NA.

Den kommer som coupé

Ja, du læste rigtigt. VW Atlas SUV’en fik for et år eller to siden selskab af en ny VW Atlas Sport som en mere sportslig “coupé”-udgave af VW Atlas. Selv om det måske lyder fjollet, giver det faktisk meget god mening. Trenden med store SUV-coupéer blev startet af BMW, da de lancerede den første generation af BMW X6.

  Alt om 2023 VW Passat

X6 var virkelig populær, hvilket senere betød, at Mercedes vil komme med GLE, Porsche med Cayenne Coupé og Audi med Q8.

Fantastisk praktisk anvendelighed

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at en så stor SUV som Atlas er praktisk og komfortabel, men det overraskende er, at VW også kom med et par smarte ideer til, hvordan man kan gøre VW Atlas’ praktiske egenskaber endnu mere praktiske.

For eksempel leveres Atlas med tre sæderækker, men hvis du sjældent eller slet ikke bruger den tredje sæderække, kan du faktisk klappe den tredje sæderække ned og skubbe den anden sæderække over dem, hvilket giver dig både en enorm bagagerumsplads og masser af plads på anden sæderække.

Fantastisk tilpasningsevne

Hvis du vælger en veludstyret model, kan du i Atlas indstille din personlige oplevelse på et utroligt personligt niveau. Ja, bilen får alle de sædvanlige memory-sæder og den slags, men den giver dig også mulighed for at indstille dine præferencer for klimaanlæg i kabinen, som bilen så husker og indstiller selv næste gang. Du kan også indstille dine Bluetooth-præferencer og dine radiopræferencer på samme måde.

Dette er blot nogle få eksempler på, hvordan VW Atlas kan indstilles, når du sætter dig ind i bilen første gang, og bilen vil altid beholde disse indstillinger, som du ønsker dem, hvilket betyder, at du ikke behøver at justere disse funktioner nogensinde igen.

  Er Volkswagen Up en god bil?

Du kan skjule bagagerumsdækslet

Dette er vigtigt for enhver familiebilnørd, der hader det faktum, at de fleste biler i dag, der leveres med aftagelige bagagebeklædninger på pakkehylden, ikke kan placeres nogen steder i bilen, når du vil tage dem af. Det betyder, at du enten er nødt til at lade det sidde på plads eller lade det blive hjemme, hvilket gør det lidt ubrugeligt.

Atlas har en smart løsning, hvor du kan placere opbevaringsdækslet under bagagerumsbagagebakken og helt skjule det for øjnene, hvis du ikke ønsker at bruge det. Det lyder måske lidt mærkeligt for nogle, men det er yderst sjældent i dag, at man faktisk kan opbevare ladcoveret et sted inde i bilen, når man ikke bruger det.

Det er lavet på samme platform som Golf’en

Tro det eller ej, men VW Atlas er faktisk lavet på samme platform som VW Golf, hvilket er imponerende, da VW Golf er en lille hatchback, mens Atlas er en stor, tre-rækket full-size SUV. Dette er muligt takket være VW’s skalerbare modulære MQB-platform, som kan ændres i næsten alle retninger, så den kan bruges både til mindre og større biler.

FAQ-afsnit

Hvad er godt ved VW Atlas?

Volkswagen Atlas er en rigtig god full-size SUV, fordi den er så stor, som den er, hvilket betyder, at den kommer med alle de iboende fordele, der er forbundet med en full-size SUV. Som sådan er den stor, sikker og komfortabel, men VW Atlas er også virkelig nem at køre, dens infotainmentsystem er intuitivt og nemt at bruge, den har et godt udsyn hele vejen rundt og er overraskende adræt i forhold til sin størrelse.

  Alt om 2023 VW Golf GTI

Det overordnede udvendige design er også blevet fornyet for nylig, hvilket har fået Atlas til at se bedre ud end nogensinde før. Du kan få en med AWD, hvis du vil have den bedste helårsoplevelse, og Atlas leveres også med masser af sikkerhedsteknologi, hvoraf nogle endda er standard på de billigere modeller.

Hvad er dårligt ved VW Atlas?

Mange har kritiseret VW for at bruge ret billige materialer i nogle dele af interiøret i VW Atlas, da det påvirker den overordnede appel og følelse af Atlas. Når man hører, at top-spec Atlas kommer med en sparsom 3,6L V6, forventer man, at en sådan motor vil give god kraft og gøre Atlas sammenlignelig med nogle 8-cylindrede store SUV’er.

Desværre er det ikke tilfældet, da den 3,6L naturgasdrevne V6 kun skubber 276 hk ud, hvilket er på niveau med mange 2,0L 4-cylindrede turbomotorer i dag, hvis ikke endnu svagere. Endelig er brændstoføkonomien i Atlas under 19 MPG, hvilket er en skam, da den ikke engang leveres med en motor, der fortjener en brændstoføkonomi på under 20 MPG.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z