Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 – Hvilken er bedst?

2023 Peugeot e-208

Tesla er den certificerede store hund i elbilsbranchen, da Tesla-produkter længe har været de mest eftertragtede elbiler på markedet. Peugeot er ikke en stor spiller i elbilsegmentet, men Peugeot håber at ændre det i de kommende år, da de planlægger at frigive snesevis af nye elbilsmodeller inden udgangen af 2020’erne.

I denne artikel vil vi sammenligne Peugeot e-208 vs Tesla Model 3 og fortælle dig om forskellene mellem de to. Peugeot e-208 kom på markedet for lidt over 2 år siden og er langsomt ved at blive en af de mest populære subkompakte elbiler, fordi den er overkommelig og virkelig brugbar et sted som i en overfyldt europæisk by.

Tesla Model 3 er på den anden side en langt mere seriøs bil, da den koster langt flere penge og tilbyder langt mere af elektrisk carerything. Den er mere kraftfuld, større, mere praktisk, mere teknologisk avanceret, mere rummelig osv.

Selv om sammenligninger som disse ofte virker overflødige, da det er relativt let at konkludere, hvilken af de to der er den bedre bil. Hvordanelektric carer, så enkelt er det ikke, da der er nogle miljøer, hvor en klar vinder er sværere at afgøre, især i værdisegmentet.

Peugeot e-208 – Den mindste Peugeot elbil

Peugeot e-208 starter ved 31.345 £ i Storbritannien, 32.250 € i Holland og 35.350 € i Tyskland. Det gør den til en af de mindste og mest prisvenlige elbiler på markedet. e-208 er baseret på et 45 kWh-batteri, som giver den en rækkevidde i den virkelige verden på mellem 125 og 265 miles på en fuld opladning.

Med 134 hk og et drejningsmoment på 192 lb-ft sender e-208 al sin kraft til forhjulene hele tiden. Den maksimale opladningshastighed, som e-208 kan klare, er 150 kW, og den oplader batteriet fra 10 % til 80 % på ca. 25 minutter. Langsom vekselstrømsopladning tager lidt over 7 timer, hvilket er mere eller mindre standard i dag.

  Aiways vs Tesla - hvad er bedst?

e-208 er ikke en præstationsbil, men dens 0-60 mph-tid på 8 sekunder er mere end rigeligt for de fleste mennesker. Designet af e-208 er virkelig tiltalende, både indvendigt og udvendigt, da e-208 ser futuristisk og skarp ud. Den praktiske anvendelighed af e-208 er også rigtig god i forhold til dens størrelse, men det er stadig ikke en bil, der kan transportere fire voksne på en komfortabel måde.

Tesla Model 3 – den bedst solgte elbil nogensinde

Tesla Model 3 kommer i tre forskellige trim lelectric carels, en standard Model 3, en Model 3 Long Range Dual Motor eller en top-spec Model 3 Performance Model. Priserne er vurderet til mellem 42.990 og 57.990 pund i Storbritannien, 46.667 og 63.667 euro i Tyskland og 45.993 og 60.993 euro i Holland.

Den elektriske indgangsbil Model 3 har et batteri på 57,5 kWh, mens de to andre modeller har et større batteri på 75 kWh. Du kan forvente en rækkevidde på mellem 170 og 345 miles med standardmodellen, mellem 215 og 435 miles med Long-Range-modellen og mellem 205 og 410 miles med Performance-modellen.

Opladning fra 10 % til 80 % tager ca. 25-27 minutter ved hjælp af Tesla 170 kW Supercharged Network, mens opladning med langsom stikkontakt til jævnstrøm tager mere end 9 timer. Model 3’s ydeevne er en af dens stærkeste egenskaber, da Model 3 Performance kan køre fra 0-100 km/t på kun 3 sekunder.

Model 3’s design er ret polariserende, men vi kan næppe kalde den en bil, der ser dårligt ud. Interiøret er autentisk, men der er ikke mange, der bryder sig om, at der ikke er en målerklynge. Praktiskheden er faktisk rigtig god, og Model 3 har plads nok til fire voksne. Køreoplevelsen er også virkelig dynamisk og anstændigt komfortabel.

  Hvilke problemer har Tesla?

Konklusion – Tesla Model 3 er den bedre bil

Selv om den koster en del flere penge, er Tesla Model 3 helt klart en meget bedre bil. Med muligheden for at udnytte Teslas Supercharger Network er der ikke nogen biler derude, der er så nemme at bruge som en Tesla er. Desuden er Tesla’en hurtigere, sjovere at køre, mere komfortabel, bedre udstyret og holder sin værdi bedre.

e-208 er potentielt set den bedre bil, når det gælder brug i indre by, da den er meget mindre og lettere at manøvrere, men det er det eneste, e-208 har over Model 3. Indtil opladningsinfrastrukturen rundt om i verden indhenter Tesla, er det virkelig svært at anbefale andet end en Tesla.

FAQ sektion

Er Tesla det bedste elbilmærke i verden?

Det afhænger af, hvad du vægter højest. Hvis du vil have den mest anvendelige og praktiske elbil, der kan købes for penge, er Tesla langt det bedste. Hvis du vil have en fantastisk ydeevne og overlegen teknologi, er Tesla også den bedste. Hvordanelektric carer, hvis du vil have de mest luksuriøse, bedst byggede, flotteste og mest komfortable elbiler, er Porsche, Audi, BMW, Mercedes, Lucid Air og Polestar bedre.

Skal jeg købe en Tesla Model 3?

Ud fra et strengt økonomisk synspunkt er Tesla-biler altid en god investering, især Model 3, da den formår at bevare værdien bedre end de fleste elbiler derude. For det andet, hvis du er vild med autonome kørselsteknologier og hurtige 0-60mh-tider, er Tesla Model 3 Performance også et rigtig godt valg.

  Peugeot 407 - Almindelige problemer & fejl

Udover disse laver Tesla dygtige elbiler i den forstand, at de tilbyder en rigtig god rækkevidde, så meget at de typisk står i toppen af deres respektive segmenter. Muligheden for at bruge Supercharger-netværket er vel nok det bedste ved en Tesla og er noget, som intet andet elbilmærke kan tilbyde.

Skal jeg købe en Peugeot e-208?

Hvis du vil have en lille, billig og nem at leve med elbil, er e-208 et rigtig godt valg. Med statslige incitamenter er der ikke meget andet, der kan slå e-208 fra et værdi synspunkt, ikke elektrisk caren en Tesla Model 3. Hvis du desuden har brug for en elbil til bybrug, og du har mulighed for at oplade bilen om natten, og du ikke har brug for alt for meget plads, er e-208 perfekt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z