Peugeot 407 – Almindelige problemer & fejl

Peugeot 407

Peugeot 407 er en stor familie sedan, der blev produceret af Peugeot fra 2004 til 2011, hvor den blev erstattet af Peugeot 507. 407 formåede at efterlade et mærke gennem sin levetid, især fordi mange mente, at det var en af de bedste biler fra sin respektive klasse, som ligger mellem de gennemsnitlige “billige” sedans og det meget dyrere og mere avancerede marked for executive cars.

I denne artikel vil vi opregne de almindelige problemer med Peugeot 407 og fortælle dig, hvad du skal holde øje med. Disse omfatter problemer med servostyringssystemet, elektriske problemer, problemer med affjedring, motorproblemer og transmissionsproblemer.

Vedligeholdelsesmæssigt har 407 aldrig rigtig krævet for meget, hvilket er en del af grunden til, at den var ret succesfuld. Et af de problemer, der er forbundet med at eje en dyr stor luksus-sedan, er ofte de løbende omkostninger, som virkelig bliver tydelige, når bilen er uden for garantien.

Peugeot 407 formåede at undgå nogle af disse høje omkostninger på grund af at stole på dele, der bruges i hele mærkets katalog, men ikke for meget til at gøre det tydeligt. Alt i alt er Peugeot 407 nu en relativt populær brugt sedan, men dens alder er langsomt begyndt at tage sin pris, da de oprindelige modeller nu er næsten 20 år gamle.

Problemer med servostyring

Servostyringen på 407’eren er kendt for at opleve en lang række problemer såsom at låse sig selv på plads eller helt at svigte. De mest almindelige problemer med servostyringen omfatter, at rattet er stift, eller at rattet bliver alt for varmt at røre ved. Peugeot kalder dette system for “EPAS”-systemet.

  BMW F31 - Almindelige problemer & fejl

Hvis du støder på disse problemer, er det bedste, du kan gøre, at udskifte det førnævnte EPAS-system, og så skulle alt være i orden. Det er ikke den type problemer, du bør ignorere, og heldigvis sker de ikke flere gange i løbet af bilens levetid.

Elektriske problemer

Nogle vil måske sige, at det er en del af det sjove at opleve elektriske problemer med ældre Peugeot-modeller, men det er simpelthen ikke sandt, da nogle af dem er det stik modsatte, nemlig utroligt irriterende. For eksempel er vinduesviskerne tilbøjelige til at fejle på grund af et elektrisk problem med forrudeviskermotorerne, som er kendt for at nedbrydes hurtigt.

Den elektriske persienne på soltaget er tilbøjelig til at svigte og nægter at åbne eller lukke. Advarselslampen for sideblinket kan også tændes, og det har tendens til at pege på visse problemer med sensorer eller ledninger. Endelig kan ældre modeller få problemer med den centrale dørlåsning, udvendige lygter, der svigter, eller problemer med lydsystemet.

Problemer med affjedring

Peugeot 407 er heller ikke fri for affjedringsrelaterede systemer. Forhjulslejerne er særligt bemærkelsesværdige, da de kan svigte et par gange i løbet af bilens levetid. Disse skal udskiftes, og den nemmeste måde at se det på er, hvis du hører mekaniske lyde fra dine forhjul under kørsel.

De øvre forhjulsophængsled er udsat for øget friktion, hvilket kan få dem til at knirke. Dette skyldes manglende smøring og bør behandles med det samme, hvis du ikke ønsker, at der opstår alvorlige problemer. Affjedringsstrenge kan forårsage ujævnt dækslid på en masse af disse, men det skyldes for det meste forkert langtidsvedligeholdelse.

  Bedste år for Audi A7

Motorproblemer

1,6L HDi dieselmotoren i 407 er kendt for at opleve visse problemer med turboladeren, som har tendens til at være ledsaget af mærkelige fløjtende lyde. Dette peger typisk på en lækage et sted i systemet, sandsynligvis på grund af revner i indsugningsrøret. Selv om dette kan repareres med industrilim, er det bedst at udskifte det af hensyn til det lange sigt.

EGR-ventilen kan også fejle, og det har en tendens til at gøre din bil træg, nedsætter din brændstofeffektivitet og øger også brændstoflugten i og omkring bilen. For at løse problemet skal EGR-ventilen udskiftes.

Problemer med transmission

Som prikken over i’et vil vi også nævne visse udstyrsrelaterede problemer. 407 fås enten med en manuel eller automatisk gearkasse, som begge undertiden kan svigte. Den manuelle lider af koblingsrelaterede problemer på grund af løse ledninger. Hvis pedalen bliver stiv, vil den sandsynligvis svigte og skal udskiftes.

Den automatiske gearkasse kan få bilen til at skifte til limp mode. Det viser sig, at dette problem typisk fører til magnetventiler.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Peugeot 407?

Hvis du er interesseret i en forholdsvis stor, komfortabel, men ikke overdrevent dyr familie sedan, er 407 lige noget for dig. Det er en bil, der tilbyder mere end nok plads til en familie, men som også kan bruges til forretningsbrug. Den er måske for stor for nogle i byen, men den føler sig hjemme på motorvejen, uanset dine præferencer.

  Alt om 2023 Ford Super Duty

Ulemperne er, at den ikke er så fornem som nogle tyske executive sedans er, og at designet ikke skriger så meget autenticitet. Endelig har Peugeot-mærket aldrig været forbundet med sedaner til at begynde med.

Er Peugeot 407 en pålidelig bil?

Peugeot 407 er faktisk en meget pålidelig bil, der er mange mennesker derude, som har formået at eje disse i årtier uden at opleve større problemer. HDi dieselmodellerne kan holde hundredtusindvis af kilometer uden problemer, hvis de holdes i ordentlig stand.

Alt i alt er verden fyldt med misbrugte Peugeot-modeller, som der ikke er blevet passet ordentligt på. Dette giver ofte Peugeot et dårligt ry i pålidelighedssegmentet, men det er ikke helt tilfældet, da Peugeot laver pålidelige biler (som det ses med de nyeste Peugeot-modeller).

Hvorfor har Peugeot indstillet Peugeot 407?

Peugeot ophørte aldrig rigtig med sin store sedan, men omdøbte den snarere til Peugeot 507, som blev efterfulgt af Peugeot 508, som stadig kan købes. Peugeots navnestruktur er en smule anderledes end de fleste andre mærker, da Peugeot gerne introducerer nye modeller med helt nye navne.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z