Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Hvilken er bedre?

Er Hyundai Tucson en god bil?

Det kompakte crossover-segment er nu det mest populære bilsegment på markedet. Det seneste årti eller deromkring har signaleret SUV’ernes og crossovernes æra, og det ser ud til, at kompakte crossovers er de bedst sælgende biler generelt. Årsagerne til det er ret enkle, disse biler er praktiske, stilfulde, sikre, nemme at leve med og har den perfekte størrelse til både motorvejs- og bykørsel.

I dagens artikel vil vi sammenligne Hyundai Tucson og Honda HR-V og fortælle dig, hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Vi vil sammenligne dem inden for en række forskellige segmenter såsom drivlinje, design, pålidelighed, værdi, praktiske egenskaber og mange specifikke aspekter såsom effektivitet, sikkerhed og teknologi.

Så, Hyundai Tucson vs Honda HR-V – Hvilken er bedst? I afdelingen for drivlinen er disse to virkelig ens, da begge mærker tilbyder enten benzin- eller hybridvarianter. Automatiske transmissioner og FWD er standard for begge, men du kan opgradere til AWD, hvis du ønsker det. Designet er ret subjektivt, men begge ser moderne ud og er i overensstemmelse med resten af segmentet.

Med hensyn til pålidelighed er Honda HR-V og Hyundai Tucson begge i toppen af pålidelighedsspillet, hvilket betyder, at der ikke er nogen problemer her. Værdimæssigt kan du forvente at betale lidt mindre for HR-V, men prisforskellen kan mærkes. Praktiskheden er også ens, men Tucson er også lidt bedre i denne henseende.

Hyundai Tucson

Med en startpris på omkring 27.000 dollars er Tucson ikke den billigste kompakte crossover, men den formår stadig at sælge i store mængder. Hvis du vil have en grundigt specificeret model, skal du mindst op på omkring 37.000 kroner. Til denne pris kan du vælge mellem to motorer, en benzin 1,6L 4-cylindret motor med 150 hk eller en hybrid HEV/PHEV-version, der tilbyder 1,6L-motoren og en elmotor med en kombineret effekt på 230 hk/265 hk.

  Hyundai i10 - Almindelige problemer & fejl

Designmæssigt er Tucson en stor opgradering i forhold til den tidligere model, da den nu ser virkelig autentisk og attraktiv ud. Det indvendige design er også en enorm opgradering takket være to store skærme, ambient belysning og et svunget design af instrumentbrættet. Tucson kører på en ret normal måde, hvilket betyder, at det på ingen måde er en dynamisk SUV.

Med hensyn til pålidelighed får Tucson 88/100 fra J.D. Power, hvilket placerer den helt i toppen af segmentet og kun halter efter de mest pålidelige kompakte crossovers på markedet. Med omkring 29MPG kombineret for den almindelige benzinmodel og omkring 40MPG for hybridmodellen er Tucson også virkelig effektiv. Den praktiske anvendelighed er også god takket være det store bagagerum og de store bagsæder.

Honda HR-V

Honda HR-V starter ved omkring 25.000 dollars, mens veludstyrede modeller koster omkring 30.000 dollars, hvilket er en betydelig besparelse i forhold til Hyundai Tucson. Når det kommer til motorer, kan HR-V fås med enten en 2,0L 4-cylindret benzinmotor med 158 hk eller en 1,5L 4-cylindret hybridmotor med 107 hk i linje med en 4-cylindret hybridmotor. Selv om disse hybridtal ikke er overdrevent spændende, er de nok til, at HR-V hybrid kan levere op til 56MPG.

Den almindelige 1,5L inline 4-cylindrede HR-V kan give op til 30MPG, hvilket også slår Tucson. Når det kommer til design, ser Honda HR-V lidt ubeslutsom ud efter min mening. Sideprofilen ser virkelig slank og moderne ud, mens både front- og baglygterne ikke er noget særligt for en 2023-model. Interiøret ser godt ud, men er ikke noget særligt.

  Hyundai Veloster - Almindelige problemer & fejl

Pålideligheden er på et loft på 75/100, hvilket er et lidt dårligere resultat sammenlignet med Tucson. Køreoplevelsen er ret ens, men Honda HR-V er lidt mere dynamisk. Der, hvor HR-V giver mest mening, er værdien, da disse kan fås til betydelige rabatter lige nu. Den indvendige plads er mere end rigeligt for de fleste mennesker, og det samme gælder bagagerummet bagi.

Bedømmelse – Hyundai Tucson er bedre

Hyundai HR-V er en sand sværvægter i denne division, når det gælder salget, men Tucson er bare bedre på næsten alle måder. Tucson-hybridmodellerne er meget kraftigere, men stadig tilstrækkeligt effektive. Tucson ser også mere attraktiv ud både indvendigt og udvendigt takket være materialer af højere kvalitet og et mere autentisk designsprog.

Når det gælder plads, har Tucson 8 kubikfod mere plads end HR-V, mens der også er mere hoved- og benplads på alle sæder. Tucson er også mere pålidelig, har bedre teknologi og er generelt den mere ønskværdige crossover.

Dermed ikke sagt, at HR-V er dårlig, for det er også en god bil. Der er dog flere niveauer i dette spil, og det giver god mening, at Tucson koster mere end HR-V.

FAQ-afsnit

Er Hyundai Tucson mere sikker end Honda HR-V?

Hyundai Tucson er også en betydeligt sikrere bil end Honda HR-V, fordi IIHS har tildelt Tucson sin mest prestigefyldte “Top Safety Pick Plus”-pris, mens HR-V ikke leverede varen, når det gælder beskyttelse mod sidekollisioner. Som sådan er HR-V ikke engang i nærheden af Tucson, da den også fejler med hensyn til forlygteteknologi.

  Er Hyundai Ioniq 4 en god bil?

Er Hyundai Tucson en bedre familiebil end Honda HR-V?

Hyundai Tucson er samlet set en større bil, hvilket betyder, at den tilbyder betydeligt mere plads end HR-V. Det er også meget nemmere at montere et barnesæde i Tucson, da dørene åbner bredere, og der er simpelthen mere plads til at manøvrere et barnesæde i Tucson. HR-V er også en rigtig god bil, men dens resultater med hensyn til kollisionsbeskyttelse er en dealbreaker for mange.

Er Hyundai Tucson mere komfortabel end Honda HR-V?

Ifølge troværdige biljournalister, der har tilbragt meget tid i begge, kan vi nemt konstatere, at HR-V er lige så komfortabel som Tucson. De er ikke de mest komfortable crossovers på markedet, men de er mere end komfortable nok for de fleste.

Hvorom alting er, hvis du ønsker, at disse skal være så behagelige som muligt, bør du gå efter højere udstyrede modeller, da de lavere trimmede modeller er lidt sparsomme.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z