Mercedes A-Klasse årgange du bør undgå

Mercedes A-klasse er Mercedes’ premium hatchback/sedan på indgangsniveau, der er lavet til dem, der ønsker at nyde en Mercedes Benz-oplevelse uden at betale Mercedes Benz-penge. Det betyder i sagens natur, at selve oplevelsen ikke vil være så high-end, som de fleste ville håbe på, men A-Klassen er en Mercedes.

Nogle Mercedes Benz A-Klasse modeller er dårligere end andre på grund af pålidelighedsproblemer, tilgængelighedsproblemer og bare lave kundetilfredshedsresultater. Det ser ud til, at 2019-modellen er den model, der har flest klager og flest tilbagekaldelser ud af alle Mercedes Benz A-Klasse-modeller endnu.

Ikke alene er 2019-modellen den dårligste A-Klasse, når det gælder tilbagekaldelser, men den er også en af de dårligste Mercedes-modeller generelt. 2014-modellen ser også ud til at have masser af pålidelighedsproblemer, og nogle af dem er så alvorlige, at de nemt kan totalskadeliggøre bilen uden forudgående advarsler.

Endelig bør alle ældre Mercedes Benz A-Klasse modeller før de to nyeste generationer undgås, fordi de er dårlige på alle måder. Ikke alene ser de dårligt ud, føles dårlige at køre og er langt fra det specialitetsniveau, man forventer af en Mercedes, men de mangler også plads, funktioner og alt muligt andet.

2019 Mercedes A-Klasse

2019 var året, hvor Mercedes kom ud med 2. generation af A-Klassen, som er en stor opgradering af den tidligere generation på alle måder. Til at starte med ser bilen bedre ud, især indvendigt, hvor den formår at slå de fleste af konkurrenterne. For at få en lille smule kontekst: Den forrige generation af A-Klassen gjorde aldrig rigtig noget for nogen, når det kommer til indvendig kvalitet og design.

  Mercedes S63 - Alt, hvad du behøver at vide

Men 2019 A-Klassen havde mere end et dusin tilbagekaldelser, hvilket simpelthen er for mange for enhver type bil derude, og da slet ikke en fra et premium-mærke. Bremsepedalen var dårligt svejset, hvilket blev en sikkerhedsrisiko, der gav anledning til en tilbagekaldelse, så snart bilen kom ud. Bakkameraet var også problematisk, hvilket gav anledning til endnu en tilbagekaldelse.

Kommunikationsmodulet var også defekt og gav anledning til en tilbagekaldelse. Andre årsager til, at 2019 A-Klasse blev tilbagekaldt, er forbundet med en foraksel, der korroderede, brændstoflækager, defekte forlygter og forkert placerede og fastgjorte A/C-afløbsledninger.

2014 Mercedes A-Klasse

Mercedes A-Klasse fra 2014 havde “kun” fem tilbagekaldelser, hvilket i sig selv er mere end de fleste biler. Men grundene til, at 2014-modellen også er en del af denne liste, er meget mere end det. Til at starte med havde 2014 A-Klasse problemer med motoren, som var så problematiske, at de endda kunne sprænge motoren helt. Udgifterne til at udskifte en hel motor kan være mere end nogle 2014 A-Klasse modeller koster generelt.

Bilen er også kendt for problemer med at gå i stå, hvilket kan ske selv ved motorvejshastigheder og dermed være rigtig farligt. Sprængte sikringer, problemer med motorfejl og et defekt tagpanel er kun toppen af isbjerget, hvorfor det er en dårlig beslutning at købe en 2014 A-Klasse. Når du lægger alle disse problemer sammen, føles luksusdelen af A-Klassen pludselig ikke så luksuriøs.

Andre problemer med Mercedes A-Klasse 2014 skyldes, at bilen ikke er lige så velbygget som andre biler fra dette segment. Audi A3 fra 2014 er en meget bedre bil end A-Klassen fra 2014. Den er bygget bedre, den holder længere, den føles mere luksuriøs, og den lider ikke af så mange problemer som A-Klassen. Det samme gælder for både VW Golf 7 og BMW 1-serie fra denne tid.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz C300 Luxury: Find billig forsikring

1997-2012 Mercedes Benz A-Klasse

For at afslutte listen vil vi også nævne de to første generationer af A-Klassen som værende underlegne, fordi de virkelig er nogle af de mærkeligste biler, som Mercedes nogensinde har lavet. Grunden til, at begge disse generationer er dårlige, er, at de ikke gør noget godt. Til at starte med er de ikke rigtig pålidelige overhovedet, hvilket gør dem problematiske, selv til en så lav pris.

For det andet føles de ikke det mindste som en Mercedes, fordi de ser hæslige ud. Interiøret har et par pæne detaljer hist og her, men ikke nok til at opveje det forfærdelige ydre design. De kører også som skotøjsæsker, fordi de ikke er så stabile og heller ikke føles særligt behagelige at køre.

De mangler siddepladser, de mangler bagagerum, og de mangler indvendige opbevaringspladser. Der er virkelig ikke noget attraktivt ved de to første generationer af Mercedes Benz A-Klasse. Selv om 2012 og på A-Klassen ikke er de bedste, kan de stadig køre cirkler omkring de to første generationer.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Mercedes Benz A-Klasse?

Du bør springe over at købe de to første generationer af A-Klassen, fordi de er direkte elendige. A-Klassen fra 2012-2018 kan være et godt køb, hvis du kan finde en i god stand og til den rigtige pris. Hvis det er tilfældet, er det bedst at købe den 3. generation af A-Klassen efter faceliftet, da den er lidt mere interessant og moderne sammenlignet med A-Klassen før faceliftet af 3. generation.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz W18: Find billig forsikring

Den nuværende A-Klasse generation (2019 og frem) er meget bedre sammenlignet med alle andre A-Klasse generationer, og den bedste af dem alle er 2021-modellen, da den lider af færrest problemer i det hele taget.

Hvilken Mercedes Benz A-Klasse model er den bedste?

Det afhænger af, hvad du ønsker af en bil. Hvis du bare vil have en daglig chauffør, er A200 sandsynligvis nok for de fleste. Den er effektiv, smidig, og de 163 hk, du får, burde være nok til de fleste af dine behov. Men hvis du vil have lidt mere, bør du fokusere din opmærksomhed på enten A35 eller topmodellen A45 AMG, fordi disse to er langt mere underholdende på alle måder.

Er Mercedes Benz A-Klasse en god familiebil?

Mercedes Benz A-Klasse er en anstændig familiebil, hvis din familie ikke er alt for stor. Du kan få plads til fire voksne i A-Klassen, men de vil ikke være særlig komfortable. Hvis dine børn er små, bør A-Klassen kunne klare det uden problemer.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z