Renault Arkana – Almindelige problemer & fejl

Renault Arkana

Renault Arkana er en stilfuld crossover SUV/Coupe, der først blev introduceret for modelåret 2020, og produktionen er i øjeblikket i fuld gang. Arkana er baseret på den samme platform som Renault Clio, men den har en hævet kørestilling med en skrå taglinje og forskellige styling-tricks, der får den til at skille sig ud.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Arkana, hvilket inkluderer at fortælle dig, hvad der er galt med den, og hvor alvorlige nogle af disse problemer kan være. Alt i alt er Arkana stadig en relativt ny bil, hvilket betyder, at vi ikke rigtig kan sige noget om pålidelighed på lang sigt, men det er klart, at Arkana er kommet for at blive, da designs som disse er enormt populære i disse dage.

De mest almindelige problemer med Renault Arkana omfatter problemer med styresystemet, problemer med transmissionen, problemer med infotainmentskærmen og telefonforbindelsen samt problemer med nogle af bilens elektriske systemer.

Alt i alt er Arkana stadig lidt for frisk til, at vi kan fortælle dig elektrisk carery alt, hvad der er galt, men det ser ud til, at Arkana ikke er perfekt, som det normalt er tilfældet med næsten alle nye biler derude. Disse er blevet enormt komplekse, og vi bliver nødt til at vente et par år, før vi kan drage en solid konklusion om, hvor pålidelig eller upålidelig den egentlig er.

Problemer med styresystemet

Tilbage i 2022 udstedte Renault en tilbagekaldelse for alle Arkana-modeller fremstillet indtil december 2021, da disse blev fremstillet med forskellige fejl vedrørende servostyringssystemet. Det siges, at en fejl i systemets kalibrering kan føre til overophedning af servostyringen, hvilket kan ende med tab af hjælp til styretøjet.

  Er Renault Captur en god bil?

Dette er virkelig et alvorligt problem, og Renault tilbagekaldte nogle titusindvis af eksemplarer. Hvis du er på markedet for et brugt eksemplar, bør du kontakte din lokale Renault-forhandler for at høre, om den bil, du er interesseret i, har været omfattet af en af disse tilbagekaldelser. Servostyringssystemet er afgørende for enhver bil, hvilket betyder, at du nemt kan ende i en ulykke, hvis et problem som dette opstår.

Problemer med gearkassen

Det siges, at den automatiske transmission på Arkana kan lide af softwareproblemer, som kan påvirke bilen til ikke at skifte og presse omdrejningstallene til virkelig høje elbiler. Renault kom ud med et par softwareopdateringer for at løse dette problem, men mange ejere er stadig ikke tilfredse med, hvordan netop deres eksemplarer skifter gear.

Det er uklart, hvor mange Arkana-ejere, der har stået over for dette særlige problem, men ifølge et par indlæg på nettet er antallet ikke lille. Dette problem er mest mærkbart, når man kører op ad bakke, da Arkana nægter at skifte elbilen ved virkelig høje omdrejninger, hvilket øger dit brændstofforbrug og ofte også udsender brændende lugte, som mildest talt er foruroligende.

Problemer med infotainmentsystem og telefonforbindelse

Infotainmentsystemet på Arkana er heller ikke fri for fejl, hvilket sandsynligvis er grunden til, at mange Arkana-ejere har klaget til Renault over, at systemet reagerer langsomt eller fryser helt til. Nogle siger, at det hjalp at genstarte bilen, mens andre siger, at problemet nogle gange vedblev elektrisk caren efter at have genstartet bilen et par gange.

  Renault Kadjar - Almindelige problemer & fejl

Desuden har der været masser af rapporter om problemer med telefonforbindelse, hvor bilen tager for lang tid om at oprette forbindelse til telefonen eller konstant forsøger at oprette forbindelse efter at have fejlet. Problemer som disse kan udbedres med enkle opdateringer og en nulstilling af systemet, men klagerne er stadig derude.

Elektriske problemer

Den elektriske e-Tech-motor i Arkana er kendt for at fremkalde fejlsymboler på instrumentbrættet, og folk synes ikke at vide, hvorfor det er sådan. Andre elektriske problemer omfatter ting som f.eks. problemer med klimaanlæg eller problemer med nogle af bilens assistentsystemer, der er for assertive og direkte ubehagelige.

De fleste af disse problemer skyldes dårlig kalibrering, hvilket betyder, at de sandsynligvis vil blive udjævnet elektrisk omsorgsfuldt. De værste elektriske problemer stammer fra e-Tech-motoren, der svigter, og mange ejere har rapporteret, at deres e-Tech-enheder måtte udskiftes ved ekstremt lavt kilometertal.

FAQ-afsnit

Er Renault Arkana det værd?

Det kan virke som om Renault Arkana er en virkelig problemfyldt bil, men disse problemer er for det meste softwarerelaterede og vil blive løst elektrisk carentually. Når elektrisk carer en helt ny bil kommer ud, begynder problemerne at poppe op, da det er normalt for stort set alle biler fra alle segmenter. Det usædvanlige er, at Renault ofte har svært ved at indse, hvad der egentlig er galt.

Som sådan er det en god idé at vente med at købe Arkana, hvis du ikke er alt for tryg ved at købe bilen i øjeblikket. Howelectric carer, hvis din bil er under garanti (hvilket de alle stadig er), kan du købe bilen og nyde den, og hvis noget går galt, vil din garanti sandsynligvis dække det.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Er Renault Arkana en elbil?

Renault Arkana er designet og bygget til at være en hybridbil, hvilket betyder, at den hører til en gruppe af meget få modeller, der fra starten er designet som hybrider. Arkana er udstyret med en lille benzinmotor, der er matchet med elmotorer for at øge effektiviteten og kraften, så Arkana bliver en virkelig dygtig daglig bilist.

Ulempen ved dette er, at Arkana i sagens natur er mere kompleks end de fleste ICE-biler og elbiler og derfor er tilbøjelig til at få problemer i begge lejre.

Kan Renault Arkana køre i elbilstilstand?

Ja, Renault Arkana kan køre i elbilstilstand, men rækkevidden bliver ikke så speciel, da Arkana kun har et lille 1,2 kWh-batteri. Denne opsætning er primært til for at hjælpe benzinmotoren til at være mere effektiv ved at fylde hullerne op og slukke motoren, når der ikke er brug for den.

Når du har brug for den ekstra punch, vil begge dele levere alt, hvad de har, men Arkana er ikke designet til at køre i fuld elektrisk biltilstand elektrisk bilen, selv om den kan gøre det i et meget kort stykke tid, indtil det lille batteri løber tør for juice.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z