Renault Kadjar – Almindelige problemer & fejl

Renault Kadjar

Renault Kadjar er en kompakt crossover SUV fremstillet af Renault mellem 2015 og 2022. Kadjar blev erstattet af Renault Austral, som hører til samme segment, men kun er afhængig af EV- og hybridkraft. I løbet af sin relativt korte levetid lykkedes det Kadjar at blive en af de bedst sælgende Renault-modeller, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, da verden er så vild med crossover-SUV’er i disse dage.

I denne artikel vil vi gennemgå alle de almindelige problemer med Renault Kadjar og fortælle dig, hvad du skal holde øje med, hvis du er på markedet efter en. Samlet set ser Kadjar ud til at være en anstændigt pålidelig bil, da Renault har formået at forbedre sin generelle pålidelighed i tiden efter 2010.

De mest almindelige problemer med Renault Kadjar omfatter elektriske problemer som f.eks. et defekt nøglekort eller et problem med nogle af bilens tilbehør. Andre problemer omfatter forskellige problemer med airbags, hvilket resulterede i et par tilbagekaldelser i løbet af bilens levetid.

Gearkassen kan føles træg og doven at skifte, mens dieselfilteret også er kendt for at forårsage problemer. Alt i alt er Kadjar en tilstrækkelig pålidelig bil, men mange af dens rivaler har tendens til at tilbyde bedre generelle pålidelighedsresultater.

Defekt nøglekort

Der har været mange rapporter om, at Kadjar-nøglekortet ikke ønsker at låse bilen op. Som det ser ud, skyldes dette problem sandsynligvis, at batteriet i nøglekortet går lidt for hurtigt ud. Nogle siger, at kortet oplever problemer, når det er parkeret i travle områder, hvor signalet kan blive forstyrret, hvilket normalt ikke er noget, man skal bekymre sig om med de fleste biler.

  Er Renault Captur en god bil?

Uanset hvad, hvis dit nøglekort ikke kan låse op eller starte bilen, bør du udskifte batteriet og prøve en gang til. Hvis det ikke rykker sig, bør du tage bilen med til forhandleren, så en tekniker kan se på den. Selv om disse problemer kan blive irriterende meget hurtigt, er de ikke alt for svære at løse, når du er klar over, hvad der præcist er årsag til problemet.

Defekt tilbehør

De elektriske vinduer på Kadjar er kendt for at fejle, hvilket betyder, at du bliver nødt til at udskifte de elektriske vinduesaktuatorer, hvis du vil have dine vinduer til at gå op og ned. Dette er en relativt velkendt fejl hos mange Renaults tidligere, og det ser ud til, at Kadjar stadig nogle gange lider under disse fejl.

Vinduesviskerne er også problematiske, men ofte blot fordi de sidder fast og skal rykkes en smule. Blinklysene er også nogle gange kendt for at miste en pære ret tidligt, hvilket kan efterlade dig med ikke-virkende blinklys, som skal udskiftes straks for din egen sikkerheds skyld.

Airbagproblemer

Det er ret almindeligt i disse dage, at nye biler lider af airbagproblemer, og Kadjar er ikke anderledes. Kadjar var dog en del af en hel del tilbagekaldelser alene på grund af airbagproblemer. Airbagstyringsmodulet kan fejle på 2015-modellerne og forhindre airbaggen i at udløses, hvilket kan være virkelig farligt.

Airbagopblæserene til vinduesairbaggene kan også fungere dårligt og føre til, at vinduesairbaggen ikke udløses. Endelig er gardinairbags også blevet tilbagekaldt, mens thoraxairbags også var omfattet. Alt i alt gennemgik Kadjar fire forskellige tilbagekaldelser af airbags alene i EU.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Problemer med gearkassen

Det ser ud til, at Kadjar ikke lider af særligt alvorlige problemer med gearkassen, men hvis du ikke vedligeholder den i tide, kan hele enheden gå i stykker. Den automatiske gearkasse er dog kendt for at være træg, doven og inkonsekvent, hvilket gør den samlede køreoplevelse lidt for landbrugsagtig.

Koblings slavecylinderen på den manuelle transmissionsversion kan svigte og medføre, at bilen ikke kan skifte gear konsekvent. Hvis dette problem ikke bemærkes tidligt, kan det desuden forårsage yderligere skader på transmissionen.

Problemer med dieselpartikelfilter

Sidst, men ikke mindst, skal vi også tale om DPF-problemer, som er mest almindelige på Renault 1.5 dCI-motoren. Nogle gange kan DPF’et blive tilstoppet, mens flowpluggene på denne motor også nogle gange er kendt for at få problemer.

Alt i alt, hvis du opdager disse problemer tidligt, vil du løse dem virkelig nemt, da alt du skal gøre er at rense de tilhørende komponenter. Hvis du ikke formår at stoppe disse tidligt nok, vil de forværres med tiden.

FAQ-afsnit

Er Renault Kadjar en god brugt bil?

Hvis du vil have en stilfuld, effektiv, relativt rummelig og rimeligt kompetent familiebil, er Renault Kadjar en rigtig god brugtbil. Den har plads nok til de fleste familiers behov, den giver god synlighed, den er tilpas pålidelig, og den formår ikke at ødelægge din bankkonto med sine lave driftsomkostninger.

Hvis du er vant til at køre i biler fra økonomisegmentet, vil Kadjar ikke føles anderledes. Hvis du derimod er vant til at køre i biler fra den luksuriøse ende af markedet, vil Kadjar føles som en betydelig nedgradering.

  Renault Captur - Almindelige problemer & fejl

Hvorfor har Renault indstillet Kadjar?

Der er ingen klare årsager til, hvorfor Renault besluttede sig for at droppe Kadjar, men der er et par ting, der helt sikkert har spillet en rolle. Først og fremmest var Kadjar på en alvorlig nedadgående spiral, når det gælder popularitet, og den havde også svært ved at konkurrere med nogle af sine rivaler, selv da den først kom ud.

Hvis du kombinerer det med det faktum, at Renault ønsker at bevæge sig i retning af elbiler og hybrider, var det ret klart, at det kunne være en god idé at indstille Kadjar til fordel for den nye Austral SUV.

Hvilke biler rivaliserer med Renault Kadjar?

Denne del af markedet er enormt konkurrencepræget, hvilket betyder, at Kadjar konkurrerer med biler som Volkswagen Tiguan, Skoda Karoq, Peugeot 3008, Ford Kuga, Nissan Qashqai og Hyundai Kona.

Alle disse har noget at byde på, hvilket er grunden til, at stort set alle disse sælger anstændigt, bortset fra den udgåede Kadjar.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z