Renault Captur – Almindelige problemer & fejl

Renault Captur

Renault Captur blev først introduceret i 2013-modelåret som en kompakt crossover-SUV. Anden generation af Renault Captur kom ud i 2019 og får snart sin midtvejsopdatering. Anden generation er også gjort lidt større takket være en 20 mm længere akselafstand, hvilket gjorde Captur mere rummelig på bagsæderne.

Hvad angår det direkte salg, er Captur en af de bedst sælgende Renault-biler i den moderne tid, hvilket giver god mening, da det er en stilfuld, urban crossover-SUV. I denne artikel vil vi nævne alle de almindelige problemer med Renault Captur og fortælle dig, hvad du skal holde øje med, hvis du er på markedet efter en.

De mest almindelige problemer omfatter elektriske problemer, som kan være både små og store. Katalysatoren er også relativt problematisk på grund af defekt svejsning, mens bremserne kan svigte på biler produceret mellem 2013 og 2015. Bagagerumsåbneren kan sætte sig fast, og nogle af karrosseripanelerne flugter ikke perfekt.

Endelig skal vi også nævne problemer med start-stop-systemet, som kan afbryde bilens strøm uden grund og også kan være relativt svært at starte den bagefter.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er langt de mest almindelige problemer med Renault Captur. Næsten halvdelen af alle de rapporterede problemer på nettet er direkte forbundet med bilens elektricitet, hvilket betyder, at du bør være meget opmærksom på disse, når du køber en brugt. Folk har klaget over, at navigationsanlægget er defekt, mens A/C og dets kontroller også kan holde op med at fungere.

Nogle få ejere rapporterede også om problemer med forlygter, der daler for meget, mens generatoren og batteriet også kan være et problem. Captur-modeller, der er fremstillet i juli 2019, har en fabrikationsfejl, hvor generatoren kan kortslutte og forårsage en brand. Disse har været en del af en tilbagekaldelse, men det er ikke klart, om der er taget hånd om alle 2019-modellerne.

  Er Renault Captur en god bil?

Problemer med katalysator

Der er to katalysatorrelaterede problemer, som vi skal diskutere. Det første er, at nogle biler er kendt for at opleve tilstoppede katalysatorer selv i bilens tidligere livsfase. Hvis det er muligt, skal disse renses, og hvis ikke, skal de udskiftes.

Det andet problem har også at gøre med en specifik tilbagekaldelse, der er udstedt for mange 2019 Captur-modeller. Det siges, at konverterne ikke var svejset ordentligt fast på bilen og derfor kan falde af bilen. Sørg for at kontakte en Renault-forhandler, hvis du er interesseret i at købe en 2019 Captur.

Problemer med bremserne

Enkelte ejere af Captur har klaget over, at bilens bremser mister deres effektivitet uden nogen synlig grund. Nogle har også rapporteret om problemer med, at bremserne slides hurtigt op. Begge disse problemer har været direkte forbundet med et problem, hvor de indre hjulkasser gnider mod bremseledningerne og dermed fører til revner i bremseslangerne.

Dette var især tilfældet for de tidligste Captur-modeller, så vær på vagt over for dette, hvis du er på markedet for en Captur fra 2013 til 2015.

Problemer med karrosseripaneler

Vi skal også diskutere en hel del klager over, at bilens karrosseripaneler er ude af justering, så meget, at de kan give problemer med bagagerumsåbningsmekanismen. Nogle få kilder oplyser, at bagagerumsklappen kan sidde fast og være vanskelig at åbne, og at dette kan skyldes problemer med låsen, men også nogle problemer med bilens karrosseripaneler, der ikke er justeret korrekt.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Problemer med start-stop-systemet

Sidst, men bestemt ikke mindst, er Captur kendt for at opleve en hel masse problemer med start-stop-systemet, hvilket kan gøre din daglige pendling virkelig frustrerende. Til at begynde med kan du ikke slå start-stop-systemet fra for altid, da du skal slå det fra hver gang du starter bilen, da det altid er aktiveret som standard, når bilen slukkes.

For det andet er systemet kendt for at aktivere sig ved relativt høje hastigheder og dermed låse dit rat. For det tredje har ejere rapporteret, at bilen kan slukke, men at den nægter at lade dem starte den. Mange har rapporteret, at de er nødt til at trykke på startknappen et par gange, før bilen endelig kommer i gang.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Renault Captur?

Hvis du vil have en moderne, flot, relativt rummelig og billig kompakt crossover-SUV, er Renault Captur et rigtig godt valg. Virkeligheden er, at disse sælger som en gal i Europa, da folk elsker denne type biler. Captur har meget at byde på for dem, der ønsker en normal bil, men dem, der ønsker noget mere luksuriøst, vil sandsynligvis ønske sig mere.

Uanset hvad, så er Captur en rigtig god allroundbil med ordentlige motorer. Effektiviteten er virkelig god over hele linjen, mens sikkerheden er begrænset til 5 starter for alle iterationer af Captur. Den er måske ikke hurtig eller overdrevent spændende at køre, men den gør alt, hvad du forventer af en moderne dagligdags chauffør.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Hvilken er bedst?

Hvilke biler kan konkurrere med Renault Captur?

Dette er et utroligt konkurrencepræget segment, hvilket betyder, at Captur har en hel del rivaler. Nissan Juke, Peugeot 2008, Ford Puma, Toyota Yaris Cross, Toyota Yaris Cross og VW T-Cross betragtes ofte som de mest lignende modstandere.

Den nye Hyundai Bayon er også med i diskussionen, mens C3 Aircross konkurrerer direkte med Captur. Honda HR-V og Seat Arona er alle direkte konkurrenter til Captur.

Er Renault Captur dyr?

Renault Captur ligger i den prisbillige/økonomiske del af markedet, hvilket betyder, at den langt fra er dyr, men selv biler på økonominiveau er nu blevet ret dyre på grund af stigende priser og den generelle udvikling i bilindustrien.

Det betyder, at du kan købe en let brugt luksus crossover til en pris som en ny Captur, men Captur vil stadig være mere overkommelig at leve med, så forskellene er der stadig.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z