Er Renault Kadjar en god bil?

Renault Kadjar

Renault Kadjar kom for første gang frem på scenen tilbage i 2015, da den blev præsenteret på biludstillingen i Genève. Renault indså, at segmentet for kompakte crossover-SUV’er bliver mere og mere populært, og derfor ville de have Kadjar på markedet så hurtigt som muligt. Så er Renault Kadjar en god bil?

Kort sagt kan Renault Kadjar være en rigtig god bil, hvis du får et godt tilbud på en. Kadjar blev for nylig udgået, hvilket betyder, at der sandsynligvis er et par stykker af disse i showrooms. Da de fleste forhandlere ønsker at sælge deres udgåede biler så hurtigt som muligt, er der stor chance for, at du kan få en god rabat på en af de sidste få tilbageværende nye modeller.

Det lange svar vil være langt mere grundigt og faktabaseret, og det er derfor, du bør blive hængende og læse denne artikel til slutningen. Vi vil gennemgå motorerne, transmissionen og resten af drivlinjen, mens vi også vil være meget opmærksomme på design, køreoplevelsen, pålidelighed, almindelige problemer, prisfastsættelse og praktiske egenskaber.

Så hvis du vil vide, om en Renault Kadjar kunne være din næste bil, og alt du har brug for er mere information, er du kommet til det rette sted!

Drivlinjen

Phase 1 pre-facelift Kadjar fås med enten en 1,2L eller en 1,7L benzinmotor. Førstnævnte yder ca. 131 hk, mens sidstnævnte yder ca. 163 hk. Begge disse motorer blev droppet til 2019-faceliftet, som kun tilbyder en 1,4L 4-cylindret linjecylinder, som er bedre end begge fase 1-motorerne. Denne motor yder en anstændig 140hk-160hk, hvilket er mere end nok.

  Hyundai i20 vs Renault Clio - Hvilken er bedst?

Fase 1 giver dig også valget mellem en 1,5L 4-cylindret dieselmotor eller en 1,6L 4-cylindret dieselmotor med enten 110hk eller 131hk, mens fase 2 kun lader 1,5L dieselmotoren med 116hk stå tilbage. Der er ingen hybrider eller EV’er at tale om, og den bedste motor ud af alle disse er sandsynligvis 1,4L-benzinenheden med 160 hk.

En manuel gearkasse er standard, FWD er et must, mens en automatisk 7-trins DCT også er tilgængelig som ekstraudstyr. Det er sikkert at sige, at Kadjar kan give op til 40MPG med sine benzinmotorer, mens dieselmotorer har tendens til at være omkring 40% mere effektive.

Design og kørsel

Da Kadjar kom ud, blev folk ret positivt overrasket over, hvordan den så ud. Den har en ret muskuløs holdning, flotte skarpe LED’er og et anstændigt indrettet interiør. Fase 2-faceliftet gør Kadjar til noget af en seværdighed, da det introducerer køligere udseende store hjul, nyere spændende farver og kraftige opgraderinger både udvendigt og indvendigt.

Hvad angår kørsel, er Kadjar ikke noget særligt, som det normalt er tilfældet med biler fra dette segment. Kadjar er en familiebil, hvilket betyder, at den ikke ønsker at være dynamisk, mens den overordnede komfort er anstændig, men ikke klippestabil.

Pålidelighed og almindelige problemer

I de første par år af sin levetid blev Kadjar ikke set som en mester i pålidelighed, for det var den bestemt ikke. Der var mange tilbagekaldelser i årenes løb, hvoraf fire af dem kun vedrørte airbaggene. Men efterhånden som tiden gik, og Renault faceliftede Kadjar, blev dens generelle pålidelighedsstatistik forbedret drastisk, og Kadjar er nu en ret pålidelig bil.

  Peugeot e-208 vs Renault Zoe - Hvilken er bedst?

De mest almindelige problemer omfatter fejl i nøglekortet og problemer med elektrisk tilbehør, vinduesviskere og vinduer. Den manuelle er kendt for at lide af hovedcylinderproblemer, mens den automatiske kan være en smule træg. Dieselmotorerne er tilbøjelige til at få problemer med gløderørene, mens airbags også har været defekte på især tidligere modeller.

Pris og praktisk anvendelighed

I Storbritannien blev Kadjar noteret til en pris på mellem 19.815 og 30.735 pund. Gennemsnitsprisen i Europa var lidt under 30.000 euro, hvilket er en ret god pris i betragtning af Kadjarens størrelse. Gennem årene har Kadjar mistet en stor del af sin værdi, hvilket betyder, at den ikke er til en rigtig god pris, hvis du vil snuppe en af de tidlige facelift-modeller, da disse er næsten 4 år gamle nu.

Praktikken er på linje med resten af segmentet, hvilket betyder, at Kadjar kan rumme fire voksne uden problemer, mens bagagerummet er passende i forhold til størrelsen. Sigtbarheden er okay at komme ind og ud af Kadjar er let takket være bredt åbne døre og et hævet førersæde.

FAQ-afsnit

Hvor sikker er Renault Kadjar?

Tilbage i 2015 tildelte Euro NCAP Kadjar 5 ud af 5 stjerner, hvilket gjorde den til en af de sikreste biler i 2015. Dette er stadig gældende den dag i dag, da alle de senere modeller af Kadjar kun har forbedret dette. Fodgængersikkerheden er et område, hvor Kadjar ikke er på niveau med de allernyeste Renault-modeller, men den er stadig bedre end gennemsnittet for 2015.

  Renault Captur - Almindelige problemer & fejl

Der hvor Kadjar også halter bagefter den moderne tid er tilgængeligheden af sikkerhedsassistentfunktioner, som ikke er så omfattende. Dette giver dog mening, da Kadjar er en 8 år gammel bil på dette tidspunkt.

Er Renault Kadjar en god familiebil?

Renault Kadjar er faktisk en rigtig god familiebil, da den ikke koster alt for meget at købe eller at leve med. Den er moderne nok til at have alle de nødvendige nips, som er et must-have i dag, især ting som nok airbags og 5-stjernede sikkerhedsvurderinger.

Pladsmæssigt kan Kadjar nemt transportere en voksen familie på fire personer, men mere end fire vil være en flok. Kadjar leveres dog ikke med de allernyeste sikkerhedssystemer, så sørg for at have det i tankerne, da det kan være en dealbreaker for nogle.

Er Renault Kadjar på vej tilbage?

I 2022 kom Renault med Austral, som erstattede Kadjar helt og holdent. Der er som sådan ingen grunde til, at Renault nogensinde skulle bringe Kadjar tilbage, især i en tid, hvor de fleste bilproducenter fokuserer på EV’er, hybrider og nye teknologier, som bedre kan præsenteres med enten allerede etablerede eller helt nye modeller.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z