Biler svarende til Hyundai Kona

Er Hyundai Kona en god bil?

Hyundai Kona er en subkompakt crossover SUV, der først var elektrisk tilbage i 2017 og snart bliver erstattet af en ny model. Hyundai introducerede også Kona elbilen Kona som en selvstændig elektrisk model af Kona tilbage i 2018, som hurtigt blev den Kona-model, som de fleste var interesserede i. Uanset hvad, så vil vi fortælle dig alle de biler, der ligner Hyundai Kona, og hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden.

Den mest oplagte konkurrent til Hyundai Kona er Kia Niro, da disse to biler deler nogle dele med hinanden. Volkswagen ID.4 er en af de mest populære elbiler, der konkurrerer med Kona elbilen, hvorfor vi også vil nævne den her.

Toyota CH-R er også en af disse biler, da den er prissat virkelig tæt på Kona’en, og fordi den deler et lignende design, effektivitet og teknologifilosofi. Alt i alt er der mange biler, der ligner Hyundai Kona på en eller anden måde, men det er disse biler, som folk sandsynligvis vil krydsshoppe, når de er interesserede i at købe Kona.

Nu er det tid til at præsentere alle disse lidt mere detaljeret og fortælle dig, hvad der gør hver og elbiler en af dem til noget særligt. Så hvis du er på markedet for en bil, der ikke er for dyr, tilbyder moderne udseende og teknologi og er hybrid/elbil, skal du huske at blive hængende!

Hyundai Kona

Den normale benzindrevne Kona kommer til at koste dig et sted mellem 24.000 og 32.000 dollars, mens Kona elbilen kommer til at koste mellem 35.000 og 43.000 dollars. Entry-elbilen Kona kommer med en 4-cylindret motor med 147 hk, mens top-spec benzinmotoren er den 4-cylindrede N-Line-model med 195 hk. Kona elbilen har et 64 kWh-batteri, 201 hk og en rækkevidde på op til 260 miles på en fuld opladning.

  Hyundai Elantra - Almindelige problemer & fejl

De bedste ting ved Kona er stærke motorer, cool ydre og indvendig styling, god køreegenskaber, 10 års garanti på Kona elbilen og en ret stor rækkevidde til prisen. Ulemperne er det faktum, at alle Kona-modeller kommer med et relativt lille bagagerum og ikke særlig meget plads på anden sæderække, og at du ikke kan få AWD med Kona elbilen.

Kia Niro

Kia Niro er den bil, der ligner Hyundai Kona mest, da den også kommer med forbrændingsmotor-drivlinjer og en fuldt elektrisk model. Du kan forvente at betale omkring 27.000-40.000 dollars for hybridmodeller, mens elbilsmodellerne koster mellem 40.000 og 45.000 dollars. Hybridmodellen tilbyder op til 180 hk fra sin 1,6L 4-cylindrede og en benzinmotor, mens Niro elbilen tilbyder det samme 64kWh-batteri som i Kona elbilen med 260 miles rækkevidde og 201 hk.

Designmæssigt er Kia Niro helt ny, hvilket betyder, at den ser mere cool ud sammenlignet med den relativt forældede Kona. Den er veludstyret fra fabrikken, har masser af teknologi og en del plads, mens køreegenskaberne ikke er på højde med Kona elbilen.

Volkswagen ID.4

VW ID.4 starter ved 38.000 dollars, mens topspec-modellerne koster 51.000 dollars, hvilket er sammenligneligt med Kona elbilen i den lave ende, men meget dyrere i den høje ende. Det mindre 58kWh-batteri kan klare ca. 208 miles rækkevidde, mens de dyrere ID.4-modeller med et større 77kWh-batteri kan klare 280 miles rækkevidde, hvilket er en anstændig opgradering i forhold til Kona elbilen.

  Hyundai Tucson vs Mazda CX 5 - Hvilken er bedst?

ID.4 tilbyder meget mere plads end både Kona og Niro, den kommer også med et premium badge, en mere støjsvag kørsel og masser af teknologi. Hvordan elbilen, nogle siger, at ID.4 føles lidt billig indvendigt, og at infotainmentsystemet er for kompliceret at bruge.

Toyota CH-R

Hvis du vil spare nogle få penge, men stadig vil have en bil, der ligner Hyundai Kona, kan du overveje at købe Toyota CH-R til 25.000-29.000 dollars, som også er en subkompakt crossover-SUV. CH-R betragtes af mange som en rigtig flot bil både indvendigt og udvendigt, og med Toyotas pålidelighed føles det som et lokkende perspektiv.

De bedste CH-R-motorer er alle hybriddrevne, og det ser ud til, at CH-R i 2023 måske også vil have en fuldt elektrificeret drivlinje. Hvordan elbilen, CH-R er kendt for at tilbyde mangelfuld plads bagi, og den er ikke nær den sjoveste bil at køre her.

FAQ sektion

Er Hyundai Kona den bedste bil i sit segment?

Med sin finurlige styling og flotte interiør er Kona helt sikkert interessant, men der er simpelthen alt for mange biler i dette segment til, at vi kan sige, at én af dem er den bedste. Kona er ikke så spændende at køre som mange andre biler her, og den er heller ikke den mest moderne eller flotteste. Kona elbilens maksimale rækkevidde er ikke den bedste, mens benzinvarianterne heller ikke er de bedste i deres klasse.

  Alt om 2023 Hyundai IONIQ 6

Den helt nye Kia Niro virker faktisk som et federe alternativ end Kona, men den nye Kona kommer også snart på markedet, hvilket betyder, at det er en god idé at vente lidt endnu.

Er Hyundai Kona en luksusbil?

Hyundai Kona er en virkelig veludstyret bil med forskellige funktioner, der er designet til at gøre dit liv nemt og komfortabelt, men den kan ikke betragtes som en luksusbil. Luksusbiler fra dette segment er Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA, Volvo XC40, Volvo XC40 og Jaguar E Pace.

Alle disse biler koster langt flere penge og kommer med kraftigere og mere sofistikerede motorer. Desuden er et Hyundai-mærke nelectric carer kommer til at være fornemt som et Audi-, BMW- eller Mercedes-mærke.

Hvornår kommer den nye Hyundai Konda ud?

Den næste generation af Hyundai Kona kommer ud i april 2023 ifølge den seneste info fra Hyundai. Vi kan forvente at se nyere Kona-modeller på vejene i tredje kvartal af 2023. Mange var bekymrede for, at Hyundai vil indstille Kona’en, men det ser ikke ud til at være tilfældet længere.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z