Biler svarende til Hyundai Santa Fe

2023 Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe er en af de mest populære mellemstore SUV’er i verden, fordi den har en forholdsvis god pris, men er virkelig pålidelig og veludstyret, og den ser godt ud både ude og inde. Santa Fe placerer sig mellem Hyundai Palisade, den store SUV, og Hyundai Tucson, den lille SUV, som alle er populære og ligger i toppen af deres respektive segmenter.

Den første Santa Fe-model blev introduceret i 2001 og har været i kontinuerlig produktion lige siden. Den fjerde generation blev introduceret i 2018 og blev faceliftet til modelåret 2021. Vi kommer sandsynligvis til at se den 5. generation af Santa Fe om ca. to år, hvilket betyder, at det stadig er et godt tidspunkt at overveje at købe den nuværende generation.

I denne artikel vil vi dog liste alle de biler, der ligner Hyundai Santa Fe, og fortælle dig, hvad du får med hver enkelt. Den bil, der ligner Hyundai Santa Fe mest, er Kia Sorento, som deler de fleste af sine dele med Santa Fe. Andre bemærkelsesværdige biler fra dette segment er Honda CR-V, Nissan Rogue og Toyota RAV4.

Alle fem af disse mellemstore SUV’er er populære, fordi de alle tilbyder en virkelig tillokkende pakke samlet set. De adskiller sig dog på nogle punkter, og hvis nogle af disse er vigtige for dig, vil de sandsynligvis tippe til fordel for netop en af disse SUV’er.

Hyundai Santa Fe

Den nuværende Hyundai Santa Fe starter ved en grundpris på 27.200 dollars, men prisen kan gå helt op til 41.000 dollars for de topspecificerede Calligraphy-modeller. Santa Fe bruger en velkendt 4-cylindret motor med 191 hk, som du kan finde i forskellige Hyundai- og Kia-modeller, og den lige så velkendte 4-cylindrede turboladede 4-cylinder med 280 hk. Du kan også vælge en hybrid, hvis du vil have den bedste effektivitet og effektudbytte.

  Alt om 2023 Hyundai Kona

Designmæssigt ser Santa Fe stadig utrolig frisk ud både indvendigt og udvendigt, for Hyundai har virkelig gjort et godt stykke arbejde med de allernyeste Hyundai SUV’er, da de har besluttet sig for at gå efter et mere attraktivt design overalt. Alt i alt er Santa Fe en rummelig, pålidelig, veludstyret, sikker og komfortabel SUV, hvilket er grunden til, at den er så populær, som den er.

Kia Sorento

Kia Sorento deler de fleste af sine dele med Hyundai Santa Fe, hvilket betyder, at disse to SUV’er er stort set ens. Sorento starter ved 29.950 dollars og kan gå op til 43.000 dollars, hvilket er en smule højere end Santa Fe. Sorento er også en smule nyere, da den allernyeste Sorento-model kom ud et år efter Santa Fe.

Sorento tilbyder et lidt større bagagerum, hvilket stort set er den eneste forskel, hvad angår praktisk anvendelighed. Sorento-interiøret er anderledes med større skærme og et mere blokeret design, som ikke er lige så flot som det i Santa Fe. Når det gælder det udvendige design, vil de, der elsker kasseformede SUV’er, foretrække Sorento, mens de, der søger mere glatte linjer, vil foretrække Santa Fe.

Honda CR-V

Med en pris på mellem 26.800 og 36.600 dollars er Honda CR-V mærkbart billigere end Hyundai i den øverste ende, hvilket er der, hvor de fleste købere af disse SUV’er har tendens til at bo. CR-V tilbyder også mere plads end Santa Fe med 28MPG kombineret sammenlignet med 26MPG kombineret med både Santa Fe og Kia Sorento.

  Hyundai Elantra Pålidelighed

CR-V mangler dog, når det gælder motorer, da den tilbyder en 1,5L 4-cylindret motor med 190 hk og en 2,0L 4-cylindret hybridmotor med 212 hk, som ikke er lige så sofistikeret eller kraftfuld som hybridmotoren i Santa Fe. CR-V får godt nok mere udstyr fra fabrikken, men den er alligevel lidt kedelig at køre og ikke så interessant at se på som Santa Fe.

Nissan Rogue

Prisen på en Nissan Rogue ligger mellem 27.150 og 36.930 dollars, hvilket også placerer den i en mere overkommelig kategori sammenlignet med Santa Fe. Med 30MPG kombineret er Nissan Rogue den mere økonomiske SUV sammenlignet med alle de tidligere SUV’er her. Denne motor har også 201 hk, hvilket også er en opgradering i forhold til alle de tidligere nævnte SUV’er.

En stor ulempe ved Rogue er, at den endnu ikke kommer med en hybrid drivlinje, så er det faktum, at den ikke føles så speciel indvendigt. Til gengæld får den den bedste sikkerhedsudstyrspalet af alle biler her.

Toyota RAV4

Vores sidste konkurrent er Toyota RAV4, som koster fra 26.975 til 36.915 kroner, hvilket også er betydeligt lavere end Sorento eller Santa Fe. Motorpaletten i RAV4 omfatter en 2,5L 4-cylindret motor med 203 hk eller en 2,5L hybridmotor med 220 hk. MPG-værdierne er 40MPG, hvilket er et rigtig godt tal, og Toyota er kendt for at lave gode hybridmotorer i årevis nu.

RAV4 er ikke så plysset som de fleste biler på denne liste, og den er heller ikke den flotteste. Interiøret i RAV4 er pænt og er lagt med materialer af høj kvalitet. Den slår de andre, da den fås med en offroad-indstilling, men den mangler bagud i forhold til de andre, når det gælder støjisolering.

  Hyundai Nexo - Almindelige problemer & fejl

FAQ-afsnit

Er Hyundai Santa Fe den bedste bil i sin klasse?

Både Hyundai Santa Fe og Kia Sorento er de to bedste mellemstore SUV’er, der er nævnt her, på de fleste områder. De ser bedst ud både indvendigt og udvendigt, og de er de mest komfortable og pålidelige. Nissan Rogue tilbyder den mest økonomiske og kraftigste basismotor, mens CR-V tilbyder mest plads.

Er Hyundai Santa Fe en luksus-SUV?

Hyundai Santa Fe er en virkelig velafrundet SUV med funktioner, som kun kan ses på ægte luksus-SUV’er. Santa Fe er dog ikke nogen luksus-SUV, hvilket er tydeligt i det øjeblik, du sammenligner den med BMW X5, Volvo XC90, Audi Q7 eller Mercedes GLE.

Er Hyundai Santa Fe den bedste Hyundai SUV?

Ud af alle større Hyundai SUV’er vil jeg give Santa Fe en fordel, da den er perfekt i størrelsen. Nogle vil måske foretrække Tucson på grund af at den er mere overkommelig og mere populær, mens andre vil gå efter den større Palisade. Santa Fe tilbyder dog også syv sæder som i Palisade, mens den er mere pålidelig.

Tucson er en virkelig konkurrencedygtig SUV i sin klasse, men den er bare ikke lige så god som Santa Fe, hvilket er forståeligt i betragtning af prisforskellen, især i den øverste ende.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z