Alt om 2023 Hyundai Kona

2023 Hyundai Kona

Hyundai Kona 2022 er ikke så meget anderledes end den nye Hyundai Kona 2023, da 2023-modellen primært er en overførselsmodel med et par små ændringer, hvoraf den mest bemærkelsesværdige er, at 2023-modellen nu kan modtage over-the-air-opdateringer. Selvfølgelig stiger prisen med et par tusinde kroner, men alt andet forbliver det samme.

I denne artikel vil vi fortælle dig alt om 2023 Hyundai Kona, hvorfor du bør overveje den og potentielt endda købe den. Denne lille Hyundai hatchback/crossover tilbyder en velafrundet oplevelse med anstændig plads og anstændig teknologi. Det er også en virkelig pålidelig bil, som det er tilfældet med de fleste Hyundai-modeller i disse dage, hvilket også bør være en stor grund til at overveje den.

Designmæssigt er Hyundai Kona 2023 uændret i forhold til 2022-modellen, men det er ikke nogen dårlig ting, for den tidligere Kona så virkelig frisk ud for sin tid. Interiøret er også pænt indrettet med brugervenlige betjeningselementer og en intuitiv og responsiv infotainmentskærm.

Pladsen på tilbuddet er tilstrækkelig for en bil af denne størrelse, mens priserne er meget lig konkurrenterne. Alt i alt er Hyundai Kona helt sikkert en bil, du bør overveje, hvis du er ude efter en lille hatchback/crossover, der giver masser af værdi for pengene og formår at holde sig problemfri for det meste.

2023 Hyundai Kona – Drivlinjen

2023 Hyundai Kona får en 1,6L 4-cylindret rækkemotor med 4-cylindret benzinmotor, der er overført fra den tidligere model og som yder 177 hk og 195 lb-punkts drejningsmoment. Denne motor er koblet til et permanent AWD-system og skulle give omkring 35-40MPG maksimalt. Den er også koblet til en 7-trins automatgearkasse, som skulle passe perfekt til Kona.

  Er Hyundai i30N en god bil?

Du kan også få en 1,6L hybridmotor og en fuldt elektrisk model med et 39kWh-batteri eller et større 64kWh-batteri. I den øverste ende af spektret kan du også vælge den højtydende Hyundai Kona N-model, som byder på en 2,0L 4-cylindret rækkemotor med mere end 400 hk og permanent AWD, hvilket helt sikkert vil gøre den lille Kona meget sjovere at køre.

Alt i alt er drivliniemulighederne med 2023 Kona virkelig gode, da de kombinerer effektivitet, kraft og raffinement i en enkelt pakke.

2023 Hyundai Kona – Design og kørsel

Når det kommer til det udvendige design, er 2023 Kona mest genkendelig for sin futuristisk udseende front med masser af åbninger og designvalg. Det er måske ikke den flotteste bil i sit segment, men den kommer heller ikke til at støde nogen. Interiøret er pænt indrettet, nemt at bruge og burde være mere end nok for 99 % af alle.

Køreoplevelsen er ikke noget særligt, hvilket betyder, at Kona kører, som man kan forvente af en lille crossover. Bortset fra topspecifikationen Kona N, som får stivere affjedring, mindre karrosserirulning, en lidt lavere kørehøjde og større hjul – alt sammen noget, der fører til en mere fokuseret og mere adræt køreoplevelse.

2023 Hyundai Kona – Pålidelighed og almindelige problemer

Fordi 2023 Hyundai Kona ikke er ude endnu, så vi kan vurdere ordentligt, hvor pålidelig den vil være, kan vi ikke lave en fuldstændig vurdering af den. Men fordi 2023-modellen for det meste er en 2022-model, kan vi for det meste sige, at det bliver en rigtig pålidelig bil, fordi J.D. Power tildelte 2022-modellen et flot 81/100-resultat.

  Hyundai Venue - Almindelige problemer & fejl

Ingen bil er dog perfekt, hvilket betyder, at vi også er nødt til at nævne de mest almindelige fejl ved den eksisterende Kona. Disse er forbundet med bremserne, det elektriske system, ADAS, motoren og potentielt endda højspændingsbatteriet på Hyundai Kona el-modellerne.

2023 Hyundai Kona – værdi og praktisk anvendelighed

Værdimæssigt kan du forvente, at 2023 Kona starter på omkring 25.000 dollars eller mere, afhængigt af markedet, tilgængeligheden og hvordan den globale inflation går. Elektriske 2023 Konda-modeller koster et godt stykke over 30.000 dollars, hvilket er forventeligt for en EV. Topmodellen 2023 Kona N med højtydende ydeevne vil sandsynligvis koste 36.000 dollars.

Praktiskheden er fin for en bil af denne størrelse, hvilket betyder, at du kan pakke op til fire passagerer på samme tid uden problemer. Bagagerummet er også rigtig godt, et af de bedste i sit segment.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en 2022 Hyundai Kona eller en 2023 Hyundai Kona?

Hvis du kan få et godt tilbud på en af de eksisterende 2022 Hyundai Kona-modeller fra 2022, der stadig står på diverse forhandlerpladser rundt om i verden, ville jeg vælge 2022-modellen uden tøven. Årsagen er prisen, da disse 2022 nye eller lidt brugte Hyundai Kona-modeller fra 2022 er mærkbart billigere end 2023-modellerne uden at være så meget anderledes.

Som sådan får du i princippet den samme bil til en lidt lavere pris, som kan bruges bedre på ekstraudstyr og bedre dæk. Hvis du skal lease/finansiere din næste Hyundai Kona, er det dog en god idé at overveje 2023-modellen, da leasing-/præmiepriserne ikke burde være meget forskellige.

  Hyundai i30 vs VW Golf - Hvilken er bedst?

Er Hyundai Kona lille?

Ja, det er den. Hyundai Kona er en kompaktbil gennem og gennem, hvilket betyder, at de fleste mennesker vil anse den for at være for lille til deres smag. Dermed ikke sagt, at Kona ikke kan rumme større voksne, for det kan den godt, det handler mere om den følelse, du får, når du sidder bag rattet i Kona.

Du kan ikke være lige så komfortabel i Kona’en, som du kan være i noget større, og derfor er Kona’en en god bil til byens gader, men ikke den bedste, når det kommer til langdistancerejser, hvor størrelse og plads kan gøre hele forskellen.

Er Hyundai Kona N sjov at køre?

Nogle højt profilerede journalister er for nylig gået ud og har sagt, at Hyundai Kona N er en af de mest underholdende biler at køre i. Ja, du hørte rigtigt, nogle journalister udtaler, at Kona N er sjovere at køre end mange sportsvogne og endda superbiler er.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z