Hyundai i30 vs VW Golf – Hvilken er bedst?

Er Hyundai i30 en god bil?

Verden af hatchbacks er fyldt med snesevis og snesevis af gode muligheder i flere prisklasser. Volkswagen Golf er en af pionererne i dette segment, og den fortsætter med at være populær selv efter 8 forskellige generationer. Hyundai i30 er på den anden side ikke udkommet nær så længe som Golf’en, men den formår stadig at sælge mere end VW Golf’en på visse markeder.

I denne artikel vil vi sammenligne disse to hatchbacks og fortælle dig, hvorfor du bør vælge den ene frem for den anden. Vi vil præsentere dig for alle ins og outs ved begge modeller, vi vil fortælle dig, hvilken der har den bedre motor, hvilken der er mere praktisk, hvilken der er mere effektiv, sikrere, hurtigere, mere ønskværdig og alt andet, du har brug for at vide. Så, Hyundai i30 vs VW Golf – Hvilken er bedst?

Først og fremmest kan VW Golf fås med mere end fem forskellige drivlinjer afhængigt af markedet og udstyrsniveauet. Hyundai i30 fås kun med benzinmotor, mens Golf kan fås i benzin-, diesel- og hybridvarianter. VW Golf er også den nyere model af de to, hvilket betyder, at den skulle være mere moderne og up to date.

Pålidelighed er der, hvor i30 vinder, men ikke med en hel del. Golf er også en lidt dyrere bil, men du kan ret let mærke prisforskellen. Praktiskheden er lidt bedre med VW Golf, men begge dele er på linje med de fleste andre hatchbacks fra dette segment.

Hyundai i30

Du kan få i30 til en startpris på omkring 20.000 kroner på forskellige markeder, mens du med i30N Performance kommer til at få mere end det dobbelte tilbage. Den normale i30 fås med to separate benzinmotorer. Den første er en 1,0L 3-cylindret rækkemotor med 120 hk, mens den anden er den 1,5L 4-cylindrede motor med 160 hk. I toppen står i30 N med sin 275 hk stærke 2,0L 4-cylindrede turbomotor med 4 cylindre med 2,0L motor.

  Volkswagen T-Roc - Almindelige problemer & fejl

En 6-trins manuel er standard, men du kan opgradere til en 7-trins DCT-automat. Alle versioner af i30 er udelukkende med fremdrift, inklusive i30 N. Designmæssigt kommer i30 ikke til at vinde nogen priser lige foreløbig, især ikke når man sammenligner den med de fleste moderne hatchbacks. Interiøret er meget ens, da det giver dig alt, hvad du har brug for, men på den mest uopsigtsvækkende måde.

Pålideligheden er fremragende over hele linjen, mens køreoplevelsen også er ret normal, bortset fra i30 N, som er virkelig sjov at køre. Praktiskheden er okay for segmentet, hvilket betyder, at i30 hverken er den mest eller mindst praktiske bil derude.

VW Golf

VW Golf starter ved et par tusinde kroner mere end i30 for basismodellen, mens den topspecificerede Golf R koster et par tusinde kroner mere end i30 N. Motormæssigt findes VW Golf i stort set alle varianter. Du kan få benzinmodellen med en standard 1,0L 3-cylindret med 90-110 hk, en 1,5L 4-cylindret med 130-150 hk eller den top-spec 2,0L 4-cylindret med op til 320 hk i Golf R.

Designmæssigt ser VW Golf virkelig frisk ud, men det er straks mærkbart, at VW ikke har lavet en helt ny Golf, da Mk8 tydeligvis er baseret på Mk7. Det udvendige design er ekstremt specifikationsafhængigt, hvilket betyder, at Golf’en både kan se fantastisk og virkelig grim ud. Interiøret er en blandet pose, da det tilbyder en masse funktionalitet, men brugervenligheden og materialevalget er tvivlsomt.

  Er Hyundai Equus en god bil?

Pålidelighedsmæssigt er VW Golf dårligere end i30, og det kommer ikke til at ændre sig foreløbig. VW Golf føles ret behagelig at køre med et godt udsyn hele vejen rundt og et ret stort bagagerum. Pladsen på bagsædet er også rigtig god, som det ofte er tilfældet med VW Golf.

Bedømmelse – VW Golf er bedre

Volkswagen Golf har altid været toppen af bilers hatchback-design på mere end én måde. Først og fremmest er VW et af de mest kendte og ikoniske mærker i bilhistorien. VW Golf har eksisteret i årtier, hvilket betyder, at VW har lagt en masse kræfter, tid, penge og virksomhedens energi i at sikre, at Golf forbliver i toppen.

Designmæssigt ser VW Golf-modeller med R-Line-, GTD- eller GTI-trim ud langt bedre ud end nogen i30. Interiøret er meget bedre med Golf’en, men hvis du ikke specificerer dem højt nok, vil begge disse se billige ud indvendigt. VW Golf tilbyder mere siddeplads, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, da VW Golfs altid har været kendt for at have masser af plads, men i30 tilbyder 5 liter mere bagagerumsplads.

Pålideligheden er bedre med i30, prisen er bedre med i30, og brugervenligheden er bedre med i30. På den anden side har VW flere motorer, mere kraft, mere plads, mere teknologi og et mere eftertragtet badge.

FAQ-afsnit

Er Hyundai i30 mere effektiv end VW Golf?

De højeste MPG’er du vil få fra en Hyundai i30 er mellem 40 og 50MPG, sidstnævnte er kun muligt, hvis du kører som en absolut bedstemor. På den anden side kan VW Golf nemt nå 50 MPG med benzinmodeller, mens dieselmodellerne i bedste fald kan nå op på forbløffende 70 MPG.

  Hyundai Palisade Pålidelighed

Desuden tilbydes VW Golf med to hybridmotorer, hvoraf den ene kan give op til næsten 200MPG.

Er Hyundai i30 mere sikker end VW Golf?

Både Golf og i30 er 5-stjernede biler, når det gælder sikkerhed, og begge fås med stort set alle de assistentsystemer, der er kendt i hatchback-verdenen. Selvfølgelig skal du betale ekstra for de fleste af disse, men vi skal også nævne, at Hyundai tilbyder mere sikkerhedspakke som standard.

Er Hyundai i30 en bedre familiebil end VW Golf?

Selv om Hyundai i30 er en fantastisk familiebil, er VW Golf måske den bedste familiebil derude. VW Golf tilbyder en overflod af plads, mens bagagerumsstørrelsen er næsten identisk. Du kan virkelig ikke træffe et forkert valg her, da begge er fantastiske familiebiler.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z