Mercedes GLB 250 – Almindelige problemer & fejl

Mercedes GLB 250

Mercedes GLB-klassen er den mindste luksusfamilie-SUV fra Mercedes. GLB 250 er primært designet til at være en familie-SUV med effektiv pladsforvaltning. Det betyder, at GLB fås med op til syv sæder, hvilket er mere eller mindre uhørt i netop dette segment. GLB 250 er baseret på den samme platform som GLA 250, hvilket betyder, at de deler en hel del dele med hinanden.

Hvad angår pålidelighed, er GLB 250 mindre end to år gammel, hvilket betyder, at det er ret svært at sige, hvordan GLB vil klare sig om et par år. Indtil nu ligner GLB’en GLA’en, hvilket betyder, at den generelt er en rimelig pålidelig bil, men kun hvis al vedligeholdelse er udført korrekt.

De mest almindelige GLB 250-problemer er forbundet med airbags, elektronikken, brændstofsystemet, forskellige affjedringskomponenter og styresystemet. GLB250 var og er stadig en del af et par tilbagekaldelser, der primært vedrører airbag- og elektriske problemer.

Alt i alt har GLB 250 haft en hård start, hvilket er forventeligt for en helt ny model. Vi bliver nødt til at vente et par år, før vi med sikkerhed kan sige, om GLB 250 virkelig er en pålidelig bil eller ej.

Mercedes GLB 250 airbagproblemer

Mercedes GLB 250 oplever flere airbag-relaterede problemer. Ifølge NHTSA lider nogle GLB 250-modeller af forkert monterede eller defekte airbags til forsædepassagerer, og det er derfor, at tilbagekaldelsen blev udstedt i første omgang. Hvis du kigger på en GLB 250, skal du sikre dig, at bilen har fået løst alle sine airbagproblemer.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz G500 A/T: Find billig forsikring

Sidegardinairbaggen synes også at være en del af en anden GLB 250-tilbagekaldelse, så sørg for også at tjekke den. Hvis du køber en GLB brugt, skal du spørge ejeren, om han/hun nogensinde har modtaget en e-mail fra forhandleren om disse tilbagekaldelser, da det er sådan, Mercedes kontakter sine kunder med biler, der skal tilbagekaldes.

Mercedes GLB 250 elektriske problemer

Den mest udbredte tilbagekaldelse for GLB 250 er en tilbagekaldelse i forbindelse med elektriske problemer forårsaget af vandindtrængning. NHTSA oplyser, at vand kan finde vej ind i passagerafdelingen gennem sprækker under sæderne og omkring hjulkasserne. Disse kan komme i kontakt med forskellige ubeskyttede elektriske komponenter og få dem til at fungere dårligt.

Disse indtrængninger er kendt for at forårsage et utal af forskellige problemer som f.eks. motorstop eller fuldstændigt svigt af infotainmentsystemet. Sørg for at inspicere bilens indvendige fodpaneler for at se, om der er vandpletter nogen steder. Disse kan desuden forårsage, at bilens indre metallap korroderer, fordi de ikke er lige så beskyttet mod korrosion som de udvendige paneler.

Mercedes GLB 250 problemer med brændstofsystemet

GLB 250 var en del af en anden tilbagekaldelse på grund af en potentiel brændstoflækage. Problemet her var, at en partikel potentielt kunne finde vej ind i pakningerne mellem brændstofskinner og brændstofinjektorer og forårsage brændstoflækager i hele systemet. Brændstofrelaterede problemer skal udbedres med det samme, da de kan få bilen til at bryde i brand.

Sørg derfor for at grave dybere i bilens VIN og prøv at finde oplysninger om, hvorvidt den bil, du kigger på, har nogle af disse problemer. GLB 250 synes også at lide undertiden af for tidligt tilstoppede brændstoffiltre, men disse er typisk forårsaget af manglende vedligeholdelse.

  Mercedes W114 - Almindelige problemer & fejl

Mercedes GLB 250 problemer med affjedring og styretøj

Mercedes GLB 250 og Mercedes GLA 250 deler mange dele med hinanden, hvilket betyder, at de begge er tilbøjelige til at opleve problemer med forakselholderen. Hvis disse ikke bliver løst tidligt nok, vil de sandsynligvis påvirke bilens styrbarhed og endda gøre det ekstremt farligt at køre bilen. Sørg derfor for at inspicere forakselbæreren, hvis du er interesseret i at købe en af disse.

Hovedårsagen til, at forakselbæreren giver problemer, er, at den tidligt kan korrodere. Mange ejere oplyser, at du kan kontakte en Mercedes-forhandler, og de vil løse problemet gratis, da det er et fremstillingsproblem.

FAQ-afsnit

Hvor længe kan en Mercedes GLB 250 holde?

Mercedes Benz GLB 250 kan holde et par hundrede tusinde kilometer uden at have brug for større eftersyn, hvis du passer ordentligt på den. Der er ikke ret mange GLB-modeller, der er i nærheden af at kunne holde så mange kilometer, men det er mere eller mindre standard for alle moderne Mercedes-modeller. Desuden deler A-Klassen fra 2018 også en masse af sine dele med GLB’en, og den ser ud til at holde sig pænt.

Alt dette betyder, at vi kan sige, at GLB skulle være lige så god som A-Klassen, hvis ikke endda bedre. Nøglen til at nå et betydeligt kilometertal i enhver bil er at vedligeholde den ordentligt. Hvis du gør det, vil bilen tjene dig så længe som muligt.

  Bilforsikring til Mercedes-Benz S-Class S 350 LWB: Find billig forsikring

Kommer Mercedes GLB med syv sæder?

Mercedes GLB-klassen er den mindste syvsædet Mercedes SUV med syv sæder, som man kan købe for penge. Mercedes tilbyder syv sæder til tre af sine modeller, nemlig GLB, mellemklassen GLE og den store GLS. Størrelsesforskellene mellem GLB og GLE/GLS er betydelige, mens størrelsesforskellene mellem GLE og GLS ikke er lige så betydelige.

Selv om GLB tilbyder op til syv sæder, er disse sæder simpelthen alt for små til at kunne rumme syv personer komfortabelt. Det er også værd at nævne, at med syv sæder på plads er lastrummet næsten ikke-eksisterende.

Er Mercedes GLB bedre end GLA?

Mercedes GLB-klassen er faktisk en bedre bil end Mercedes GLA. Det skyldes, at GLB ikke er så meget dyrere, men alligevel tilbyder den meget mere plads. Desuden er GLB højere oppe i fødekæden, hvilket er en god ting, fordi GLA er kendt for at være en entry-level SUV.

Alt i alt er GLB det bedre valg, da den er mere praktisk, ligger højere oppe i modelrækken og ikke kræver, at du betaler en stor merpris i forhold til GLA.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z