Er Mercedes GLB 250 en god bil?

Mercedes GLB 250

I 2020 kom Mercedes med GLB SUV’en, som ingen så komme, fordi den lovede at være en 7-sæders familie-SUV og samtidig dele platformen, der bruges til den kompakte GLA SUV. Men GLB tilbyder faktisk meget mere plads og generel komfort end GLA, selv om det ikke er en “ægte” syvsædet SUV. Så er Mercedes GLB 250 en god bil?

Mercedes Benz GLB-klassen er faktisk en rigtig god bil, da den giver en rigtig praktisk oplevelse for en bil af sin størrelse. GLB deler de fleste af sine dele med GLA, mens den også tilbyder meget mere plads. GLB nyder ikke rigtig nogen skarp konkurrence fra tyskerne, fordi den mere eller mindre er den første af sin slags.

GLB 250 kommer med den samme motor som i GLA 250, som kan fås med Mercedes’ eget 4MATIC AWD-system. GLB’s design er mere beslægtet med GLE end GLA, fordi den ligner en kasseformet SUV, mens GLA ligner en strømlinet moderne crossover-SUV.

Pålidelighedsmæssigt er GLB’en anstændig, men vi bliver nødt til at vente og se, hvordan bilen opfører sig efter et par år på vejen. Værdien af GLB250 er stærk, fordi den koster en smule mere end GLA250, men den tilbyder til gengæld en hel del mere, når det kommer til praktiske egenskaber.

Mercedes Benz GLB 250 – Drivlinjen

Mercedes Benz GLB 250 kommer med en 2,0L 4-cylindret turboladet motor med 2,0L linje 4-cylindrede motor med 224 hk og 258 lb-ft drejningsmoment, hvilket er nok til at GLB 250 kan sprinte fra 0 til 60 mph på ca. 6,6 sekunder. Denne motor er koblet til Mercedes’ trofaste 8-trins dobbeltkoblingsautomatik, der passer perfekt til bilens karakter.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz W164 pris

Transmissionen er smidig, og den skifter problemfrit, så meget at det er noget svært at bemærke, at bilen overhovedet har skiftet gear. GLB 250 starter som en FWD-bil, men du har mulighed for at betale omkring 2.000-2.500 dollars ekstra, hvis du vil have 4MATIC AWD-systemet.

Effektiviteten er også stærk med denne motor, da GLB 250 kan give op til 35MPG, hvis du er let på speederen. Alt i alt er drivlinen i GLB 250 virkelig god, især hvis du vælger 4MATIC AWD-systemet.

Mercedes Benz GLB 250 – Design og chassis

Mercedes Benz GLB 250 ligner og føles som en mindre GLE snarere end en større GLA, selv om GLA og GLB er de samme biler på undersiden. Grunden til dette er, at GLB benytter en mere kasseagtig klassisk SUV-form, mens GLA er mere en crossover end en SUV. Interiøret i GLB er fantastisk, som det er tilfældet med alle Mercedes SUV’er i disse dage.

Hvad angår køreoplevelsen, er GLB 250 en familie-SUV uden problemer, hvilket betyder, at den er komfortabel, afslappet og ikke dynamisk overhovedet. Mercedes har tunet GLB’en til at være en komfortabel og nem bil at køre, og det er tydeligt i det øjeblik, man sætter sig bag rattet.

Mercedes Benz GLB 250 – Pålidelighed og almindelige problemer

GLB 250 er stadig ny i spillet, men det ser ud til, at den indtil videre holder sig anstændigt. Det er svært at sige, om bilen er pålidelig eller ej, da den først begyndte at blive solgt for mindre end 2 år siden. Uanset hvad er de mest almindelige GLB 250-problemer forbundet med affjedring og styretøj, airbags, elektriske komponenter og brændstofsystemet.

  Nye dæk & hjulskifte Mercedes-Benz E Class Cabriolet pris

En ting er sikkert, alle Mercedes-modeller kræver rettidig og grundig vedligeholdelse, hvis du ønsker, at de skal holde længe. GLB er ikke anderledes end GLA eller enhver anden Mercedes SUV. De er relativt dyre i drift, når garantien udløber.

Mercedes Benz GLB 250 – Værdi og praktisk anvendelighed

Du kan forvente at betale omkring et par tusinde kroner mere for GLB 250 end for GLA 250. De to er så tæt på hinanden i pris, at 4MATIC GLA 250 næsten er lige så dyr som en GLB 250 på begynderniveau. Det giver meget god mening at opgradere til GLB’en, især hvis du har tendens til at køre ofte med folk på bagsæderne.

Rent praktisk er GLB 250 førende i klassen, da ingen anden bil i sit segment kan transportere op til syv personer på én gang. Det er nemt at komme ind og ud af bilen, udsynet er godt, og der er mange familievenlige funktioner i hele bilens kabine.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Mercedes GLB 250?

Hvis du er på udkig efter en moderne praktisk familie-SUV med et premium-mærke, er GLB måske lige det rigtige valg. Vi er alle klar over, at GLA sælger som en gal i disse dage, fordi den er ligaer over den gamle GLA, som var intet mindre end ufortjent til sit badge.

Derfor giver det al mulig mening i verden at vælge den nuværende GLB, fordi den virkelig giver meget værdi for pengene. Hvis du vil have en mere spændende GLB, kan du også gå gennem AMG-afdelingen.

  Serviceeftersyn Mercedes-Benz 300SL til bedste pris

Kan Mercedes GLB få plads til syv personer?

GLB’en kan sagtens rumme syv passagerer, hvis disse passagerer har lidt eller ingen bagage med, og hvis dem på tredje række ikke er særligt høje. GLB er en kompakt bil, og det er der ingen tvivl om, men den giver dig mulighed for at vælge mellem tredje sæderække eller en ordentlig bagagerumsplads.

GLB er et godt valg, hvis du ikke ofte transporterer syv personer, hvis du gør det lejlighedsvis, er det godt at have muligheden. Du skal dog ikke tro, at GLB kan matche GLE eller GLS med hensyn til plads, for det kan den ikke, ikke engang tæt på.

Er Mercedes GLB en terrængående bil?

Mercedes GLB-klassen er måske nok klassificeret som en SUV, men den er ikke en off-roader. GLB’en har dog en højere frihøjde i forhold til en almindelig bil, hvilket betyder, at den kan klare lettere offroadkørsel, hvis du udstyrer den med de rigtige pakker og dæk.

GLB kan dog ikke måle sig med ægte terrængående biler, og virkeligheden er, at ingen vil købe GLB og forvente, at den er en ægte terrængående bil.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z