Hyundai ix35 – Almindelige problemer & fejl

Hyundai ix35

Navnet Hyundai ix35 henviser både til de tidligere Hyundai Tucson-modeller og til den nuværende ix35, som nu udelukkende sælges i Kina. Den første ix35 blev introduceret tilbage i 2009 og er i løbende produktion den dag i dag. I denne artikel vil vi diskutere de mest almindelige problemer med Hyundai ix35. Så hvis du er interesseret i en sådan, skal du sørge for at læse denne artikel!

Det mest almindelige affjedringsproblem med ix35 er et problem, hvor affjedringen udvikler knirkende lyde, som er mest tydelige, når man kører over ujævne overflader eller fartbump. Elektriske problemer er almindelige på tværs af flere generationer af ix35, men de fleste af dem er mest en plage og er ikke alt for alvorlige i forhold til kørsel.

Gearkassen er kendt for at have problemer med at hoppe ud af gear, mens den manuelle gearkasse er kendt for at lide af koblingsrelaterede problemer. Brændstoflækager er desværre også almindelige på ældre 2009-2015 ix35-modeller og kan også føre til, at bilen bryder i brand, hvilket bestemt er et alvorligt problem.

Endelig skal vi også tale om problemer med selestrammere, som er kendt for at svigte og dermed kan føre til kvæstelser eller endog dødsfald i tilfælde af en ulykke. Selv om mange af disse ting virker virkelig alvorlige, er ix35 en rimelig pålidelig bil, der burde kunne holde i et rimeligt stykke tid uden at gå i stykker.

Problemer med affjedring

Mange ejere af ix35 rapporterede om problemer med, at den forreste affjedring knirker, mens de kører over ujævne overflader og fartbump. Det siges, at dette problem skyldes overdreven bevægelse mellem det forreste øverste ophængningsleje og den forreste støddæmperstang. Løsningen på dette problem synes at være rigtig billig og nem, da det ikke kræver udskiftning af dele, og det er nok at tilføje ekstra tætningsmiddel.

  Hyundai Azera Pålidelighed

Andre affjedringsproblemer omfatter, at den forreste affjedring laver mærkelige lyde, der tyder på, at der er tale om et defekt forreste balancehåndtag, som skal udskiftes. Endelig skal vi også nævne baghjulsophænget, der banker, hvilket skyldes, at sikkerhedsboltene til underarmene er blevet løse.

Elektriske problemer

Elektriske problemer er almindelige på tværs af flere Hyundai-modeller og er til stede i stort set alle biler i dag. Hvorom alting er, er nogle af disse lidt mere problematiske end andre, f.eks. problemer med batteriet eller generatoren, som kan forårsage problemer med at starte bilen og endda føre til, at bilen bliver strandet og har brug for en komplet udskiftning af batteriet og/eller en reparation/udskiftning af generatoren.

Andre elektriske problemer omfatter problemer med infotainmentsystemet, som er kendt for at gå i tomgang eller fryse. Udvendig belysning og elektriske vinduer kan svigte på ældre ix35-modeller med højere kilometertal, men det er til en vis grad forventeligt.

Problemer med transmission

Som nævnt i introen er den manuelle gearkasse i ix35 kendt for at opleve koblingsrelaterede problemer, hvor hovedcylinderen begynder at udsende mærkelige brændende lugte, hvilket kan føre til, at koblingspedalen bliver overdrevent blød. Nogle siger, at genstart af bilen kan løse problemet midlertidigt, men vil i sidste ende føre til, at der er behov for en helt ny hovedcylinder.

Vi skal også nævne problemer, hvor ix35 har en tendens til at hoppe ud af gear uden nogen åbenlys grund. Dette kan potentielt være rigtig farligt, fordi din motorbremsning stopper. Hvis dette faktisk sker, skal du tage bilen ind til et eftersyn.

  Hyundai Accent Pålidelighed

Brændstoflækager

Det ser ud til, at 2011-2015 ix35-modeller har tendens til at lide af brændstoflækager, da Hyundai endda har tilbagekaldt nogle af disse af netop den grund. Det siges, at dette problem skyldes en defekt brændstofslange, som skal udskiftes. Husk på, at brændstoflækager altid er meget alvorlige og bør håndteres straks, da de fører til potentielle brandfarer.

Som sådan skal du sørge for at tage din bil ind til en inspektion, så snart du fornemmer, at din bil måske lækker brændstof.

Problemer med sikkerhedsseler

Som toppen af vores liste skal vi også tale om problemer med selestrammere, som kan føre til alvorlige kvæstelser eller endog dødsfald i tilfælde af en ulykke. Problemet her er, at de selestrammere, der har til opgave at holde dig på plads under en ulykke, ophører med at holde dig på plads, hvilket betyder, at dette system kan forårsage mere skade end gavn, hvis du ender i en ulykke.

Sørg derfor for at gennemgå selestrammerne og prøv at afprøve dem med den store kraft for at se, om de er i perfekt stand. Hvis du fornemmer noget spil, og hvis spændesystemerne ikke kan holde dig tilbage bare én gang, skal du gå i gang og udskifte alle fem af dem, da du ikke ønsker at tage sådanne risici.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe en Hyundai ix35?

ix35 fås i flere modelår, hvilket betyder, at du er temmelig forkælet med valgmuligheder her. De tidlige ix35-modeller er i dag billige på tilbud, men mangler alle de moderne bekvemmeligheder, som du forventer af en moderne bil. Modellerne fra 2011-2015 er nu også gode brugte tilbud, hvis de er helt sorterede og ikke har masser af kilometer på kilometertælleren.

  Hyundai Veracruz Pålidelighed

Endelig kan den nye ix35 kun købes i Kina, da den nuværende globale ix35 faktisk nu hedder Tucson. Uanset hvad du vil kalde den, er begge gode biler, og de vil næppe skuffe dig, da de er sikre, pålidelige, effektive og ret veludstyrede.

Hvorfor har Hyundai ændret ix35 til Tucson?

Hyundai omdøbte ix35 til Tucson, fordi de ønskede, at folk skulle se Hyundai på en ny måde. De ønskede, at folk skulle flytte opfattelsen i retning af den mere luksuriøse ende af skalaen, hvilket Hyundai mener, at den nye Tucson bestemt fortjener.

Selv om dette giver mening, er Tucson ikke en ægte luksusbil, men den placerer sig fint mellem ægte luksuskompakte SUV’er og SUV’er på økonomisk niveau.

Er Hyundai ix35 god til terrænkørsel?

Hyundai er ikke særlig optaget af at lave terrængående SUV’er, og det er tydeligt med ix35. Selv om det er en SUV, og den kan fås med AWD i visse udstyrsniveauer og på visse markeder, er det ikke en offroad-SUV. Det er en bycruiser og en langdistancebil 100 %.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z