Hyundai Getz – Almindelige problemer & fejl

Hyundai Getz

Hyundai Getz blev først introduceret tilbage i 2002 og blev produceret indtil 2011. Det er en subkompakt tre- eller femdørs bybil, som var tilgængelig på mange markeder over hele verden under navnet Getz, Click, Getz Prime, Hyundai TB eller Inokom Getz. Getz blev erstattet af Hyundai i20 i 2012.

Hvad angår de mest almindelige problemer med Hyundai Getz, er der en hel del problemer, der er værd at diskutere. Disse omfatter problemer med kraftoverførslen, elektriske problemer, problemer med affjedringen, problemer med bremserne og bilen går i stå. Nogle af disse er mere alvorlige end andre, men alle er relativt almindelige.

Alt i alt blev Hyundai Getz designet og fremstillet i en tid, hvor Hyundai ikke havde samme grad af pålidelighed som i dag. Det betyder, at du ikke skal forvente, at Getz er lige så pålidelig som i20, men du skal heller ikke forvente, at den er upålidelig i det hele taget.

Uanset hvad, er det nu tid til at gå i dybden med Getz’ pålidelighed. Så hvis du er på markedet for Getz, skal du sørge for at læse denne artikel!

Problemer med strømforsyning

Der er rapporteret en hel del accelerations- og strømforsyningsrelaterede problemer for Hyundai Getz. Ujævn acceleration er et tilfælde, hvor tændrørene skal inspiceres, da de ofte kan forårsage fejltænding og påvirke, hvor godt din bil kan levere kraft til hjulene. Gashåndtaget er også kendt for at forårsage lignende problemer, så sørg for at rense eller udskifte det, hvis det er nødvendigt.

Hvis din Gets udsender underlige tikkende lyde, samtidig med at den ikke kan levere meget kraft, er der gode chancer for, at der er et problem med en af dine stempelknapper. Før du gør noget, skal du sørge for at kontrollere motorolieniveauet, da dette også er kendt for at forårsage lignende problemer.

  Alt om 2023 Hyundai Kona

Elektriske problemer

Der er en hel del potentielle elektriske problemer med Hyundai Gets, der starter med bagruderne, som er kendt for at svigte ret ofte. Grunden til, at dette sker, skyldes en slidt vinduesregulator, som skal udskiftes. Andre elektriske problemer omfatter problemer med de forreste vinduer samt med radioen.

Andre elektriske problemer omfatter problemer med startmotoren, den udvendige belysning og muligvis endda med dine el-låse. Alt i alt kan du forvente, at disse problemer forekommer hyppigere på Getz-modeller med højere kilometertal, da nogle af disse komponenter har tendens til at blive slidt tidligt.

Problemer med affjedring

Hyundai Getz’ affjedring er et andet punkt af interesse, da den også har en tendens til at lide af en lang række problemer. Det mest veldokumenterede problem med Hyundai Getz’ affjedring er et problem, hvor de forreste droplinks svigter. Disse kan lettest bemærkes ved mærkelige klonklyde, der kommer fra de to forreste hjulbrønde.

Når man kører over ujævne overflader og fartbump, bør disse også være meget mere mærkbare. Andre problemer med affjedringen er potentiel fejljustering på grund af slitage af drivlinen og relativt sjældne, men alvorlige problemer med støddæmperne og støddæmperne.

Problemer med bremserne

Bremsesystemet på Hyundai Getz er faktisk rimeligt pålideligt som helhed i disse dage, da det største problem med systemet var forbundet med en tilbagekaldelse, som Hyundai foretog på Getz tilbage i september 2003. Problemet her var, at vand kunne finde vej ind i ABS-huset og ætse ledningerne i en sådan grad, at ABS-systemet kunne svigte helt.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - Hvilken er bedst?

Dette er virkelig et alvorligt problem, og det var derfor, at der straks blev foretaget en tilbagekaldelse. Så hvis du bemærker, at der tændes en ABS-lygte, skal du sørge for at inspicere ABS-systemets indre for at se, om der er spor af vand i det.

Problemer med bilstopning

Et relativt almindeligt problem med Hyundai Getz er også, at bilen ofte går i stå lige efter at have tændt den. Disse er sædvanlige under kolde morgener, især under en kold start. Mange ejere af Getz rapporterede, at bilen er kendt for at svulme op og straks gå i stå og ikke lade dig tænde den.

Det siges, at dette problem skyldes et dårligt programmeret transmissionskontrolmodul (TCM), som heldigvis kan omprogrammeres i de fleste tilfælde. Hvis ikke, skal du købe et nyt.

FAQ-afsnit

Skal jeg købe Hyundai Getz?

Hvis du er på markedet for en brugt subkompakt bybil, er Hyundai Getz faktisk et rigtig interessant valg. Det er måske ikke den mest luksuriøse, mest rummelige eller mest komfortable bybil, men den er nok til at tilbyde en pålidelig punkt A til punkt B-oplevelse, hvilket er præcis, hvad de fleste mennesker ønsker af en bybil.

Hvorom alting er, hvis du ikke er vant til at køre i små biler med en oprejst kørestilling, vil du sandsynligvis ikke kunne lide Getz, da mange har sagt, at den ikke er lavet til større personer, og at alle over 1,80 meter vil få det svært både foran og bagi.

  Hyundai Accent - Almindelige problemer & fejl

Er Hyundai i20 bedre end Hyundai Getz?

Da Hyundai kom med i20, overskyggede den Getz på alle mulige måder, fordi det er en meget bedre bil i enhver henseende. Den byder på bedre motorer, mere kraft og mere plads, og i20 er meget mere stabil og komfortabel, selv om det samlede fodaftryk ikke blev ændret så meget.

Der er virkelig ikke noget bedre ved Hyundai Getz i forhold til i20, bortset måske fra prisen, hvilket er forventeligt, da Getz er en meget ældre og meget mindre populær bil.

Har Hyundai tænkt sig at lave en ny Getz?

Chancen for at Hyundai laver en ny Getz-model er ikke-eksisterende, da der virkelig ikke er behov for det. Hyundai tilbyder nu et par mindre biler fra i-serien, men de vil også tilbyde et par nye elektriske bybiler, hvilket vil være mere end rigeligt.

Desuden er små bybiler ikke så populære eller nødvendige som kompakte crossovers og små SUV’er er, hvilket er grunden til, at de fleste mærker hellere vil lave biler som Hyundai Kona, da det er dem, markedet ønsker.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z