Er Renault Scenic en god bil?

Renault Scenic

Renault Scenic blev oprindeligt lanceret i midten af 1990’erne og er en lille MPV (Multi-Purpose Vehicle), der er designet til at køre familier og tage lange familieture med masser af last i bagagerummet. Scenic er en virkelig veludstyret bil i sin klasse og er også en af de mest populære og vellykkede minibusser til familier til dato. Så er Renault Scenic en god bil?

Renault Scenic er faktisk en rigtig god bil, da den kombinerer alle de fordele, du får fra en personbil, med en mere bilagtig køreoplevelse og billigere driftsomkostninger. Alle de motorer, der tilbydes, er forholdsvis effektive, sofistikerede og tilstrækkeligt kraftige i forhold til, hvad bilen er.

Designmæssigt er Scenic bestemt ikke en bil, der tager pusten fra dig, men den fungerer virkelig godt med sine flydende stillinjer og interessant udseende beklædning. Køreoplevelsen er ikke noget særligt, da dette trods alt er en minibus til familier, hvilket betyder, at den er behersket og almindelig.

Pålideligheden kunne være bedre, da Scenic har et par bemærkelsesværdige problemer med affjedring, motor, trim, elektricitet og lignende. Priserne er faldet i de seneste par år for de nyeste modeller, hvilket betyder, at Scenic giver dig en rigtig god værdi pr. dollar for en yderst praktisk familievogn.

Drivlinjen

Der er en hel del motorer at vælge imellem med Scenic, og de er alle enten benzin- eller dieseldrevne. Hovedmotoren i den nyeste Scenic er den 4-cylindrede 1,4 L rækkemotor, der yder mellem 115 og 160 hk afhængigt af hvilken model du vælger. Den tidligere generation af Scenic anvender en 2,0L 4-cylindret motor med 4 cylindre, der yder 140 hk.

  Renault Twingo - Almindelige problemer & fejl

Da Scenic er designet til det europæiske marked, fås den også med et bredt udvalg af dieselmotorer. Ældre Scenic-modeller leveres med enten en 1,9L, 2,0L, 1,6L eller 1,5L 4-cylindret dieselmotor med en effekt på mellem 110 hk og 160 hk. I den nyere Scenic kan du vælge mellem tre dieseldrivlinjer, en mindre 1,5L 4-cylindret motor med 110 hk, en mellemstor 1,6L 4-cylindret motor med 131 hk og en 1,8L 4-cylindret motor med 110 hk.

Alle disse er udelukkende forhjulstrukne, men du kan vælge mellem en manuel eller automatisk gearkasse. Vi skal også nævne, at Scenic kan fås med en dieselhybridmotor, der presser MPG-tallene op til 65MPG, hvilket også er det bedste MPG-resultat, du kan få af Scenic.

Normale benzinvarianter kan i bedste fald opnå op til 45MPG, mens normale diesel-enheder i bedste fald kan opnå omkring 50-55MPG.

Design og kørsel

Som nævnt i introen var Scenic aldrig tiltænkt at være en blikfang, hvilket betyder, at det overordnede design ikke er alt for opsigtsvækkende. Vi er dog nødt til at nævne, at den nyeste Scenic-model ser rigtig cool ud med sine slanke forlygter og et stort Renault-badge i midten. Interiøret er relativt pænt indrettet, men er ikke noget at skrive hjem om.

Køreoplevelsen er afdæmpet og helt skræddersyet til nem og afslappet cruising, hvilket er forståeligt for en bil af denne størrelse og funktion.

Pålidelighed og almindelige problemer

Pålidelighedsmæssigt er Scenic ikke perfekt, men hvis du gør alt det, der skal gøres, tidligt nok, bør du kunne holde styr på alle dens alvorlige problemer. Hvis du ikke passer ordentligt på den, vil Scenic på et tidspunkt gå i stykker og vil blive ledsaget af ret dyre reparationsregninger.

  Renault Kadjar - Almindelige problemer & fejl

De mest almindelige Scenic-problemer omfatter forhjulsaffjedring, der knirker, motorstop, vand, der trænger ind i bilen, brændstoflækager og en lang række elektriske problemer. Det værste problem af dem alle er dog sandsynligvis det, der er forbundet med en defekt EGR-ventil, som kan føre til terminalskade på motoren eller turboladeren.

Pris og praktisk anvendelighed

Den nuværende Scenic koster mellem 21.635 – 30.875 £ i Storbritannien, hvilket er relativt rimeligt for en bil af denne størrelse. De fleste vil dog sandsynligvis vende sig mod brugtbilsruten, hvor Scenic kan gøre sig et navn, da den har mistet en del i værdi i løbet af de seneste par år.

Praktisk er intet andet end en dyd med Scenic, da den tilbyder op til syv sæder, et stort bagagerum, masser af indvendig plads, masser af indvendige rum, letmonterede forankringer til barnestole og en hel masse funktioner, der er designet til at gøre en familiebil familievenlig.

FAQ-afsnit

Har Renault indstillet Scenic?

Det siges, at Renault Scenic ophørte med at blive produceret i 2022 efter næsten 30 års konsekvent produktion. Renault mener, at det giver lidt til ingen mening at lave minivans længere, da verden langsomt er ved at vende sig mod fuldstændig SUV- og crossover-dominans, hvilket giver mening, da mange andre mærker gjorde det samme.

Andre mener, at det har mere at gøre med, at Scenic’ens motorer er ved at være lidt på efterhånden, og at de ville være nødt til at udvikle en ny drivlinje til Scenic’en i en tid, hvor næsten alle vender sig mod hybrider og elbiler.

  Er Renault Kadjar en god bil?

Hvilke biler kan konkurrere med Renault Scenic?

Renault Scenic står over for biler som Citroen Grand Picasso, Peugeot 3008 og Seat Ateca. Alle fire af disse har været på en langsom og støt nedgang i de seneste år, hvilket betyder, at Renault havde ret, da de sagde, at minivanernes æra er ved at være forbi.

Uanset hvad, kan ingen benægte, at du bør købe en rigtig stor SUV for at nyde den samme mængde plads, som du typisk gør i en af disse.

Er Renault Scenic sikker?

Renault Scenic nyder godt af en perfekt femstjernet sikkerhedsvurdering med et virkelig imponerende resultat på 90 % beskyttelse af voksne passagerer, 82 % beskyttelse af børn og 67 % beskyttelse af fodgængere. Alt i alt er Scenic en ægte familiebil, hvilket betyder, at Renault ikke ville risikere ikke at gøre den så sikker som muligt.

James May

James store passion er biler. Han har udgivet indhold på Bil A2Z lige siden sitet blev startet op i foråret 2021.

Nyt på Bil A2Z